PARTNER SERWISU
xvkfmbew
panikarz

panikarz

Ostatnie 10 wpisów
Dziwne jest też to, że akurat dzisiaj publikują taki komunikat, wygląda na to, że chcą trochę przykryć odpis na aktywa w Brunei, który powinien pojawić się w sprawozdaniu za III kw. które tak się składa ma być publikowane 13/11

jeszcze w temacie jak KI traktuje KOV :

"Dnia 11 sierpnia 2011 r. Spółka zawarła umowy zamiennego skryptu dłużnego z KI oraz z Radwan o wartości odpowiednio do kwoty 21,2 mln USD oraz 2,3 mln USD. Płatne w gotówce odsetki od obu skryptów dłużnych naliczane są według stopy procentowej 7,16% w skali roku, a ich termin zapadalności przypada na 11 sierpnia 2012 r. W umowach zamiennego skryptu
dłużnego zawarto postanowienie przewidujące wypłatę dodatkowej kwoty odsetek, kalkulowanej według stopy 12,84%, płatnej w akcjach Kulczyk Oil w terminie zamiany."

7,16% + 12,84% = 20%wave

To jest prezentacja raczej dla przyszłych akcjonariuszy i akcja informacyjna przed AIM

w kontekście notowań na AIM zastanawia mnie kto będzie na początku oferował akcje do sprzedaży.
zakładając że nie będzie emisji, od dnia rozpoczęcia notowań ktoś musi cały czas oferować akcje
żeby zapewnić płynność. Mogą to robić dotychczasowi akcjonariusze ale wymaga to trochę zachodu i na początku niewiele osób będzie mogło to zrobić. Wydaje mi się, że wyjściem z tej sytuacji jest powierzenie jakiemuś bankowi roli animatora. Aby jednak mógł to robic ( przynajmniej na początku) musi mieć te akcje - z tego wniosek że te akcje ( myslę że conajmniej 10-20 mln sztuk) powinien skupić na GPW.
Może ktoś kto zna się na procedurach dual listing wypowie się czy takie rozumowanie ma sens.

skoro na 99 % będzie opublikowany to znaczy że na 99% KOV będzie uczestniczył w Neconde, w przeciwnym razie ani raport ani informacje dot. Nigerii nie dotyczyłyby Kov a w związku z tym nie byłoby potrzeby ich publikowania.

Redface,
czy szczelinowanie oznacza, że KOV rozpoczyna eksploatację gazu łupkowego,
którego podobno na Ukrainie jest kilka bilionów m3 czy też są to inne pokłady do
których używa się tylko tej samej techniki

Czy ktoś zna kodeks postępowania administracyjnego w Republice Nigerii, ile czasu ma Pani Diezani Alison-Madueke na wydanie zgody na sprzedaż udziałów w OML-42

wprawdzie zleciał 50% ale żeby wrócił do poprzedniej ceny musi wzrosnąc już o 100%,

btw, widziałem wczoraj w gazecie zdjęcia Ryśka K na przyjęciu u Kulczyka na zamku w Wiśniczu, na zdjęciach nie widać aby specjalnie przejmował ich kurs ich spółek.

kurs ustanawia historyczne minima a zarząd zapadł się pod ziemię,
żadnych komentarzy, żadnych informacji, wszystko jest ok.
widać że główny akcjonariusz nie jest zainteresowany obroną kursu, ciekawe tylko
jeśli dojdzie w końcu do emisji na AIM to ile trzeba będzie wyemitować akcji żeby starczyło
na NIgierię - bo miliard akcji po 0,50 PLN to chyba nie wystarczy.
Nie od rzeczy będzie tu przypomnienie jak przy debiucie na gpw Kulczyk powiedział, że z nim nikt
nie straci ( czy coś takiego).
A może, skoro to jest taka dobra spółka to Redface i inni członkowie kierownictwa kupią akcje po
takiej dobrej cenie.....

Krzysiek9 napisał(a):
lukch napisał(a):
Krzysiek9 napisał(a):

Kapitalizacja / 2P + f * 2C

gdzie:
f - mnożnik stosowany przy wycenie przez brokerów (powiedzmy f = 25% jak w przypadku Syrii)

Oczywiście, że wycena przez podany wzór, czyli uproszczoną zamianę na 2C na 2P. BZ WBK robiło rekomendację kiedy nawet na Ukrainie było nie 7,6 MMboe a chyba 4 z kawałkiem. Syrii nie brali chyba w ogóle, tylko Brunei przeliczyli i doszli do pamiętnej wyceny 2,61 zł za akcję. Teraz trzeba by stwierdzić, że nie wiedzieli co robią. Oczywiście, że wiedzieli i to jest poprawne, bo tak zrobili ludzie z doświadczeniem wyceny branży. Generalnie jeśli przyjmiemy zasadę brania tylko 2P bez procentowej zamiany 2C na 2P to ktoś musiałby wydać rekomendację na PETROINVEST z ceną 0,00 zł jako target.

Z grudnia:
"Burzyński wartość KOV wycenił na podstawie udokumentowanych przez spółkę zapasów ropy i gazu. W jego ocenie wynoszą one 74 mln boe (baryłek ekwiwalentu ropy naftowej). Na tą wartość składa się prawie 9 mln boe udokumentowanych rezerw (określane w terminologii międzynarodowej jako 3P), gazu ziemnego i kondensatu na Ukrainie. Do tego dodano zasoby warunkowe i perspektywiczne w Brunei i na Ukrainie, którym Burzyński przypisał odpowiednio mniejsze wagi, niż rezerwom. W jego wencie średnia wartość 1 boe wynosi 4,3 dolara, co dało wycenę KOV na poziomie 347 mln dolarów. W efekcie jedna akcja jest warta 2,61 zł."

Tutaj masz trop.

Zasoby warunkowe 2C (Best Estimate) przypadające na udziały KOV:
Blok M - 51 MMBoe
Blok L - 46,7 MMBoe
Ukraina - 13 MMBoe
Syria (Itheria) - 152 MMBoe
Syria (Bashaer) - 46 MMBoe
Nigeria - brak danych

Rezerwy klasy 2P przypadające na udziały KOV:
Ukraina - 7,6 MMBoe (bez szczelinowania)
Nigeria (OML-42) - 25,2 MMBoe (w oparciu o dane historyczne)

Spółka - KOV
Liczba akcji - 402 303 330
Kurs PLN - 1,70
Kurs GBX - 38,21
Kapitalizacja GBP - 153 709 637,48
2C MMBoe - 308,40
2P MMBoe - 32,80
Mnożnik - 25,00%
Współczynnik - 1,3986

Im mniejszy współczynnik tym spółka bardziej niedowartościowana - dzięki pele za sugestie!

GBP/PLN - 4,4494
GBP/USD - 1,6287
GBP/EUR - 1,1368
USD/PLN - 2,7319

Wycena tylko dla rezerw 2P i zasobów 2C (z uwzględnieniem zakupu OML-42):

Wartość aktywów =
= (0,5 * (51 MMBoe + 46,7 MMBoe + 13 MMBoe) + 0,25 * (152 MMBoe + 46 MMBoe) + 7,6 MMBoe + 25,2 MMBoe) * 4,3 USD/Boe =
= ( 55,35 MMBoe + 49,5 MMBoe + 32,8 MMBoe ) * 4,3 USD/Boe =
= 591,895 mln USD

Liczba akcji = 402 303 330

Wartość aktywów na akcję = 1,47 USD / akcję = 4,01 PLN

przy wycenie należy uwzględniać wartość aktywó netto tj. aktywa minus zobowiązania
pomijając drobiazgi wartość zobowiązań za samą Nigerię wynosi ok 165 mln USD, wartość aktywów netto wynosi więc 591,895-165,000 = 431,895 mln usd / 402303330 akcji = 1,07 usd
= 2,92 zł/ akcję

moim zdaniem blok L jest już spisany na straty, decyzję o wycofaniu się ogłoszą pewnie po walnym ,zapowiedzi badań 3D w 3 kwartale to tylko mącenie w głowie. Wierzę Redface że nie spał całą noc - myślę, że Kierownictwo Najwyższego Szczebla samo nie wie co dalej robić - być może rozważana jest opcja całkowitego wycofania z Brunei.
Pan Kulczyk powiedział w czerwcu ub. roku - że z nim nie można stracić, nie pozwoliłby sobie na zszarganie nazwiska. No cóż jak jest każdy widzi.

Kulczyk Investments nie ma szans na Eneę, a więc chwilowo zwolniło mu się ok 5- 6 mld złotych. tak więc nie panikujcie z tą emisją, może jej wcale nie być bo KI pożyczy KOV potrzebną kasę, może być też emisja, którą w całości obejmie KI a cena emisyjna może być wyższa niż obecny kurs.

nie wiem czy ktoś już o tym pisał ale chciałbym zwrócić waszą uwagę na kwestię gazu łupkowego. Wg ostatnich szacunków zasoby tego gazu na Ukrainie wynoszą ok. 2 biliony metrów sześciennych ( porównywalne z Polską). Nie wiem czy pamiętacie ale RF wspominał coś o sprowadzaniu sprzętu do szczelinowania, załatwianiu pozwoleń itp. Otóż gaz łupkowy wydobywa się właśnie metodą szczelinowania ( kto ciekawy niech sobie poszuka na czym polega ta metoda). Być może oprócz normalnych dotychczasowych odwiertów gdzie gaz sam sobie płynie, KOV chce się dobrać do łupków. Może na terenie ich koncesji są złoża także tego gazu, a wówczas dotychczasowe wydobycie byłoby tylko przystawką do obiadu. Również Ukrainie zależy bardzo na uniezależnieniu się od dostaw gazpromu, a KOV byłby prekursorem w temacie gazu łupkowego. Ostatnie informacje o zainteresowaniu ukraińskich władz dobrze wpisywałyby się w ten kierunek spekulacji. Oczywiście są to tylko spekulacje ale coż nam teraz pozostało Whistle

Tytan napisał(a):
Ja tutaj czegoś w tym bilansie KOV za 2010r. nie rozumiem. Skąd te straty? Jeżeli pieniądze są zainwestowane w odwierty, towar, nieruchomość itp. to na mój chłopski rozum nie są to straty. Obawiałem się tego że KOV tak właśnie to zaksięguje i stało się. Gdyby odwierty okazały się pustymi otworami lub zasypały się, towar zgnił, nieruchomość się spaliła, wybuch zniszczyłby rurociągi na Ukrainie itp. to to jest ewidentną stratą finansową firmy.
Choć nie jestem ekonomistą, myślę że wszystkie obecnie wyłożone pieniądze na kilka inwestycji KOV to aktywa. A tak finansowym sprawozdaniem rocznym KOV, nieobeznanym akcjonariuszom z mózgu robi się wodę.
To tak, jakbym budował dom, czy własną firmę ponosząc wydatki i w swoim bilansie określił że to strata. Bzdura!
Prezesie Korczak proszę mi wytłumaczyć w którym "miejscu" jest ta strata? Ja jej nie widzę, proszę mnie oświecić, gdzie Wasza forsa poszła i czy poszła w błoto, co przepłaciliście? Na mój rozum pieniądze KOV były dobrze zainwestowane.
Uważam że operacje finansowe firmy mogłyby być inaczej księgowane {księgowość kreatywna} a bilans roczny KOV przedstawiałby się bardziej obiektywnie (nie negatywnie) dla nieobeznanych takich jak ja inwestorów.
Prawda o KOV wcale nie znaczy, że firma skromnie musi ustawiać się pod poprzeczką.
Sami sobie strzelacie gole!
Dziwi mnie że pan Korczak pisze nam udziałowcom, ile jeszcze firma będzie musiała ponieść strat, zamiast napisać ile S-ka KOV będzie musiała jeszcze zainwestować.
To tak jakbym napisał wedle waszego bilansu, że kupując akcje KOV poniosłem stratę.
To tak, przynajmniej po tym bilansie wygląda, że kupiłem toksy KOV, a czy to prawda?

Wszystkie nakłady na poszukiwania są aktywowane ( zatrzymywane) w aktywach w pozycji "Poszukiwanie i ocena zasobów" - obecnie kwota ta wynosi 102 mln $. Do momentu rozpoczęcia produkcji z danego złoża pozycja ta będzie się powiększała. Dopiero po rozpoczęciu produkcji z tego złoża zatrzymane koszty będą przenoszone do rachunku wyników i będą obciążały koszty równolegle do przychodów. Tak więc obecne 300 mln zł obciąży przyszły wynik (oczywiście stopniowo). Obecna strata wynika głównie z wysokich kosztów zarządu i kosztów finansowych

ja tam zbyt wiele sobie nie obiecuję po notowaniach w Londynie ponieważ:
1/ jest tam ogromna ilość spółek które szukają kapitału, wszyscy z perspektywami, wszyscy obiecują góry złota, kov będzie jedną z tysięcy możliwości i dla indywidualnych inwestorów zupełnie egzotyczną firmą,
2/ decyzje funduszy podejmowane są głównie w oparciu o analizy analityków, a ci są tacy sami jak w Polsce - większość nie ma pojęcia o tej branży, wolą się nie wychylać, poza tym łatwiej jest analizować duże, znane firmy i branże bo to robili już przed nimi inni, przy tym łatwo się pomylić więc żadnych fajerwerków bym się nie spodziewał,
3/ doświadczenia spółek notowanych równolegle wcale nie wskazują, że inny rynek pomoże wyciągnąć kurs, kiedyś równolegle notowany był Orlen i chyba KGHM i wcale kurs nie eksplodował
Może się czepiam, ale w końcu nick mówi sam za siebieAngel

Redface napisał(a):
Witam,
Poukładajmy trochę wiadomości, które nadchodzą z różnych stron świata, a dotyczą bezpośrednio lub pośrednio KOV.
1. Info z raportu półrocznego AED: do końca miesiąca mają nadzieję wznowić testy Lempuyang, potem przejść do Lukut. Na ten moment nie mamy żadnego komentarza - z tym operatorem jest niestety tak, że jak zobaczymy, to uwierzymy.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

czy wszystko można zwalić na operatora, czy w KOV nikt nie poniesie odpowiedzialności za to, że program testów kompletnie się rozwalił, czy pracownicy w Kanadzie, którzy podobno nie wiedzą nawet jaki jest kurs KOV, nadal beztrosko będą wydawać nasze pieniądze najwyżej zrobi się nastepną emisję. Zaczyna irytować mnie to dobre samopoczucie Kierownictwa Najwyższego Szczebla.

Redface napisał :
"Dlatego WZA może, ale nie musi być związane z emisją akcji."

No ale uchwalenie pp już będzie wymagało WZA, chyba, że odstępujecie od emisji z pp.

może to mało pocieszające, ale innym też zdarzają się wpadki :
"Żaden z czterech szybów wywierconych w tym roku w dnie Morza Barentsa i Morza Norweskiego nie dotarł do złóż ropy lub gazu. Kiedy do tego doliczymy dwa nieudane szyby na Morzu Północnym, to mamy rekordową liczbę wpadek na początku roku od początku ery naftowej w Norwegii w 1966 r."
biznes.onet.pl/rekordowa-seria...

nareszcie wyleciał z posady dyrektor AED, może teraz wezmą się do roboty
www.asx.com.au/asxpdf/20110304...

z pamiętnika inwestora KOV-a :
- wrzesień 2010 - oczekuję z niecierpliwością na wyniki testów
- listopad 2010 - wrzesień to była pomyłka, wyniki będą w listopadzie, każdy kto ma trochę pojęcia o tym biznesie wie, że to chwilę musi potrwać,
- styczeń 2011 - w listopadzie to dopiero wybieraliśmy firmę do testów, trzeba sprowadzić sprzęt a to nie europa tylko dżungla, sami wiecie , kto oczekiwał wyników już w listopadzie był chyba niespełna rozumu,
- marzec 2011 - mieliśmy pewne trudności techniczne, mokry dynamit, przebiliśmy warstwę wodonośną, przerdzewiała rura nie wytrzymała ciśnienia, no ale już w maju to wyniki będą na 1000 %
- maj 2011 - w kwietniu zaczęła się pora deszczowa, leje bez przerwy już drugi miesiąc chyba zrozumiałe jest że ....itd, itp

zrobiło się trochę nerwowo, bo sztandarowy projekt na Brunei zaczął się trochę rozłazić.
O sytuacji w bloku L nie ma co pisać - nieudolny partner, mokry dynamit itp...
Ciekawa jest natomiast sytuacja w bloku M -dlaczego operator po pozytywnych wstępnych wynikach, chce wycofać się i sprzedać swój udział przed wynikami testów. Spekulacje są następujące :
1/ jest głupi i sprzedaje przed wynikami, które będą pozytywne,
2/ przewiduje, że wyniki nie będą wcale tak pozytywne jak się oczekuje,
3/ może nawet jest optymistycznie nastawiony co do wyników testów, ale doszedł do wniosku, że nakłady na ewentualną komercjalizację złoża będą tak duże i będzie trwało to tak długo, że dodatni cash flow z inwestycji pojawi się w następnym pokoleniu,
4/licencja na poszukiwanie wymaga ponoszenia kolejnych nakładów na następne etapy, na które nie ma pieniędzy a nie ma także zgody na emisję akcji i w tej sytuacji nawet pozytywne wyniki testów nie pomogą.

skoro do 30 kwietnia mają testować odwierty w bloku L, to kiedy zaczną testować blok M ?
Jak będzie to tak przebiegało jak do tej pory to wyniki z bloku M poznamy przed zimą czyli rok po wykonaniu odwiertu. Czy nie lepiej było zaangażowć po prostu inny zespół do testowania bloku M niż liczyć na jakieś oszczędności, które mogą okazać się zresztą iluzoryczne jeśli okaże się, że trzeba robić emisję bo brakuje kasy a tu nadal brak wyników bo akurat trwa przenoszenie sprzętu na wielbłądach.

nie zawsze wysokie ciśnienie towarzyszy dużym złożom, częściej odwrotnie stosunkowo małe złoże złapane w pułapkę i ściśnięte daje ogromne ciśnienie, vide Karlino

gdybym nie miał akcji kov i gdybym nie znał jej sutuacji m.in z forum to na podstawie tego wywiadu akcji bym nie kupił. Niestety redface był nieprzekonujący, brak odpowiedzi na konkretne pytania dot. KUB Gasu - chyba nie jest tajemnicą jak jest produkcja gazu, o ile wzrosła, jakie są plany za rok itp. to samo dot. finansowania. Poza tym chyba był trochę zdenerwowanyThink

Bogu dzięki, że mamy Ukrainę bo:
"Syryjczycy wzorem Egipcjan i Tunezyjczyków zwołują się na portalach społecznościowych Facebook i Twitter do przeprowadzenia w tym tygodniu manifestacji. Podczas "dnia gniewu" w Damaszku mają się domagać znaczących reform politycznych.(wiadomosci.onet.pl/swiat/wezwa...)
miejmy nadzieję, że nie wpłynie to na harmonogram prac w Syrii

swoją droga biedny Mubarak już się pakował do Damaszku a tu taka zagwozdka lecieć czy nie lecieć Think

trochę to dziwne...
na innych spółkach zawsze przed jakimś infem spekuła wyciąga kurs żeby opchnąć tanio kupione akcje, a na KOV cisza jak makiem zasiał mimo, że wszyscy czekają na pozytywne wyniki testów.
Jeśli wszyscy już się obkupili, to w takim razie komu będzie można sprzedać akcje po zakładam pozytywnych informacjach.

jeśli wcześniejsze spekulacje odnośnie celowej zwłoki w podaniu informacji o wynikach wierceń na ukrainie są prawdziwe to info w tej sprawie powinno ukazać się przed jutrzejszą sesją
no to czekamy........

...Także jeśli wyniki testów w Brunei będą pozytywne to kolejne informacje mogą być przyjmowane z większym entuzjazmem, niż na chwilę obecna wydaje nam się to realne. Wszystko jest jednak uwarunkowane potwierdzeniem tego na co wszyscy czekają. A to już nie zostało dużo czasu... "

Jeśli wszyscy na coś czekają to zwykle nie się nie doczekają. Pozytywne wyniki testów będą okazją do wywalenia przez wielu, tak więc wzrost kursu będzie krótkotrwały i nie tak wielki jak oczekujecie. Poza tym wszyscy są przekonani że testy wypadną pozytywnie i w związku z tym ich wyniki są już w cenie, natomiast negatywne lub niezbyt pozytywne wyniki testów mogą spowodować wodospad......

Panie Jakubie,
chciałbym odpowiedzi tylko na jedno pytanie :
czy testy już się rozpoczęły czy nadal trwają przygotowania

życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku w imieniu forumowiczów i mam nadzieję na dalszą Pana obecność na forum

chyba Pan Jakub nam się obraził bo nie było go tu dawno,Think
chciał dobrze a wyszło jak zawsze king
no ale Panie Jakubie w biznesie trzeba mieć czasami grubą skórę( tak jak w polityce) i nie ma co się na akcjonariuszy obrażać, tam gdzie wchodzą w grę własne pieniądze tam też są silne emocje.
Mam nadzieję że wkrótce zawita Pan do nas z jakimś pozytywnym newsemwave

Redface napisał(a):
... Pogadajmy o Waszych obawach, postaram się je po kolei rozwiewać.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Panie Jakubie, ja o wyniki testów jestem spokojny, mogę na nie poczekać, ale mam tylko jedną obawę :
-że zabraknie wam cashu, wypuścicie nową emisję bez pp na którą nie będzie wielu chętnych i żeby ją uplasować dacie duże dyskonto od obecnej ceny i my obecni akcjonariusze zostaniemy frajerami.
angry3

skoro kurs nie reaguje na pozytywne informacje dot. zasobów to może Dr. Jan namówiłby swojego sąsiada w Londynie sułtana Hassanal Bolkiah Mu'izzadin Waddaulaha aby kupił kilka szt akcji KOV, myślę że uczestnicy forum zrzuciliby się nawet na 100 akcji aby nie nadwyrężać jego budżetu. To nasza ostatnia nadzieja na wzrosty.Pray

chciałbym zwrócić waszą uwagę na informację , która była podana już na forum ale jakoś przemknęła bez większej uwagi - informacja dot. wydobycia ropy z pola Jerudong. Jest pole którego eksploatacji zaprzestano 20 lat temu, a które przy niewielkich nakładach i dzisiejszej technice można zacząć eksploatację prawie natychmiast. Szacunkowe wydobycie 1 mln baryłek pozwoli w dużej części finansować dalsze działania poszukiwawcze. Nie są tu potrzebne żadne prace poszukiwawcze bo otwory są, tylko postawić wieże i pompować. Dancing
Z komunikatu AED wydaje się wynikać że decyzje są już podjęte, trwają tylko ostatnie uzgodnienia szczegółów.
Jeśli coś pokręciłem to P. Jakub niech mnie sprostuje.

tak dla przypomnienia o co toczy się gra cytat szefa Lotosu z dzisiejszej Rzeczpospolitej :
"Aby kupić złoże produkujące rocznie milion ton ropy, należy wydać minimum miliard euro".

proponuję więcej spokoju i cierpliwości, a będzie dobrzeWhistle

a mnie nurtuje takie pytanie :
skoro w Brunei jest ropa i gaz to dlaczego wielcy gracze w tym biznesie, którzy operują miliardami dolarów, nie kupią poprostu w wezwaniu np. po 3 zł wszystkich akcji kov. Uzyskaliby w ten sposób tani dostęp do dużych złóz gazu i wszystko na to wskazuje także ropy, gdzie nie trzeba wielkich nakładów na komercjalizację bo wszysto jest w zasadzie na wyciągnięcie ręki. 200 mln akcji ( bo zakładam że KI nie sprzeda swoich) x 3 zł to tylko 400 mln dolarów.

z raportu kwartalnego AED :
"The leads and prospects over the Southern Development Area have an estimated, total-most-likely resource of approximately one trilion cubic feet (Tcf) of gas (unrisked"Dancing Pray king

Panie Jakubie,
jaka jest Pańska opinia dlaczego akcje kov od chwili debiutu są cały czas poniżej ceny emisyjnej, mimo rekordów na wigach i ogromnych wzrosów cen surowców

Redface napisał(a):
discopolo napisał(a):

Wycena jest najtrudniejszą ze sztuk i różnie można kombinowac.
Gdyby to działało tak jak piszesz to Petrolinvest byłby po 60zł, a nie po 10zł.
Zasoby ma gigantyczne, obiecujące współczynniki prawdopodobieństwa.

W tym miejscu przypomina się też ta rekomendacja dla KOV=2zł gdzie goście prognozują zysk na 2011r. Czyste szaleństwo.
Czyli każdy wycenia jak lubi.

Można np. debilnie prosto: konkret na Ukrainie 0.5zł, nadzieja w Syrii 0.3zł, pomiędzy nadzieją a konkrecikami w Brunei 1.0zł. Czyli 1.8zł. Przy czym Brunei jest obecnie bardzo wrażliwe na informacje. Pomimo że do ewentualnego wydobycia i tak jest daleko to te 1.0zł może nagle okazac się 3.0zł lub 0.3zł.

Jako ktoś, kto kiedyś spędził 10 lat w bankach inwestycyjnych jako analityk, powiem tak: przy wycenie nie można kombinować. Prawda o analityku wychodzi na jaw wtedy, kiedy przedstawia podstawy dla swoich założeń. Do wyceny można podchodzić w różny sposób, ale nigdy nie niefrasobliwie. Dlatego, Discopolo, sorry, ale metoda 'debilnie prosto' jest naprawdę dokładnie taka, jak ją nazwałeś, z akcentem na pierwsze słowo.
Pozdrawiam,
Jakub Korczak /KOV/

Czy w związku z tym uważa Pan, że analiza Pani Nataszy z Ukrainy , która wyceniła KOV na 1,3 zł była bardziej profesjonalna niż kolegi dicopolo Angel

aby to ocenić spółka testuje oba otwory położone względnie blisko siebie (kilka kilometrów), jeśli struktura geologiczna oraz głębokość i rodzaj złoża będą zbliżone można będzie już oszacować powierzchnię na której znajduje się gaz czy ropa. Dlatego Spółka chce podać wyniki testów z obu otworów razem, gdyż na pdstawie wyników testów w jednym otworze nie byliby w stanie tego oszacować. Whistle

Panie Jakubie, czy podtrzymuje Pan gotowość spotkania się z drobnymi akcjonariuszami. Bo ja chętnie bym się z Panem spotkał.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 12 listopada 2012 14:40:38
Liczba wpisów: 54
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,515 sek.

kznphbwr
hmtpmonv
uhhzldhh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rukuntfy
mymougoo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat