Temat:
BORYSZEW
Mam pytanie. Wyczytałem tu; www.stockwatch.pl/artykuly/pos......Dużo, albo nawet dużo dużo dużo niżej. Nazywa się to odcięciem prawa poboru. Zarazem na rachunku pojawia się coś dziwnego: pakiet papierów o symbolu podobnym do spółki z dopiskiem (w zależności od przypadku i od systemu) PP... Mam BOŚ biuro Maklerskie i nadal nic nie pojawiło się na moim koncie czy coś powinienem zrobić? Czy dopiero 15.04 się pojawi na moim koncie (zapisane PDA)??
|
Temat:
SERINUS
Jak poinformowała w czwartkowym komunikacie spółka Kulczyk Oil Ventures, według zaktualizowanego raportu jaki przeprowadził rps Energy, potwierdzone zasoby ukraińskiej spółki zależnej KUB-Gas LCC, wynoszą 5,6 mln baryłek ekwiwalentu ropy naftowej (MMBOE). Dane zostały podwyższone z poziomu 1,8 MMBOE. Z kolei szacunki zasobów potwierdzonych z zasobami prawdopodobnymi wzrosły do 7,3 MMBOE z 3 MMBOE (+141 proc.), a szacunki zasobów potwierdzonych z zasobami prawdopodobnymi i możliwymi wzrosły do 8,9 MMBOE z 4,4 MMBOE (+100 proc.). Pełen komunikat KLIKNIJ>> Oprócz tego spółka poinformowała iż 17 listopada 2010 r. rozpoczęła drążenia odwiertu O-8 na polu Olgowskoje na Ukrainie. Odwiert O-8 znajduje się w południowej części pola Olgowskoje, około 2,1 km na południowy-wschód od odwiertu O-7, z którego niedawno rozpoczęto produkcję. "Odwiert O-8 będzie drążony na głębokość 2.800 metrów, aby dotrzeć do gazonośnego rezerwuaru warstwy dolnego baszkiru. Oczekuje się, że prace nad wykonaniem O-8 zajmą ok. 45 dni. O-8 jest pierwszym odwiertem wykonywanym od podstaw na polu Olgowskoje od czasu przejęcia w czerwcu br. spółki KUB-Gas przez KOV i stanowi część szerzej zakrojonego planu zagospodarowania, o którym była mowa w raporcie bieżącym nr 47/2010. Plan ten przełoży się na aktywny program wierceń w ramach aktywów KUB-Gasu, który będzie prowadzony na przełomie roku i w trakcie 2011 r." - napisano w komunikacie. Źródło: www.pb.pl/rss/a/2010/11/18/Wyz...
|
Temat:
SERINUS
Pesymizm rzeczywiście nie jest wskazany, ale jak widać niektórzy naprawdę rzucili się do sprzedawania.
|