Szanowni Państwo, zajrzałem właśnie na stronę analizy technicznej INSTALKRK - przy wykresie świecowym wczorajszy słupek jest czarny mimo, że po najechaniu nań kursorem wyświetla się poprawna informacja o wzroście kursu tego dnia (powinien więc być biały). Ponieważ w razie powtarzania się takiego zniekształcenia informacji użytkownicy mogą zostać wprowadzeni w błąd, a nadto może to oznaczać jakiś problem w kodzie lub kanale informacji, pomyślałem, że warto Państwa poinformować. Błąd pozostał po odświeżeniu strony, mam zatem nadzieję, że i Państwu uda się go zreprodukować. Nie spodziewam się, by był potrzebny, ale na wszelki wypadek zrobiłem screenshota.
|
Temat:
VEDIA
Sensownie pomyślane, Python, choć osobiście spodziewałbym się delikatnie ujemnego wyniku na Vedii HK, jako że - o ile dobrze pamiętam - nie prowadzi ona już działalności, a wciąż ponosi nieznaczne koszty funkcjonowania. W każdym razie dziękuję za odpowiedź.
|
Temat:
VEDIA
Dziękuję za Wasze odpowiedzi, trochę mi rozjaśniły. Spieszę dodać, że podział zysku brutto na zysk mniejszości i zysk netto mnie również wprawił w zdziwienie, stojąc w sprzeczności z moją wiedzą. Ale jeśli jest to zbieg okoliczności, to bardzo dokładny. Oto cytat ze str. 14 raportu za III kwartał. Cytat:Zysk/(Strata) brutto 3 263 554,18 Zyski (straty) mniejszości 1 960 835,99 Zysk/(Strata) netto 1 302 718,19 Dziwne.
|
Temat:
VEDIA
Dzień dobry wszystkim, korzystając z okazji znalezienia forum zawierającego bardziej ode mnie doświadczonych ludzi, chciałbym się nieco dokształcić, a konkretniej zrozumieć dwa aspekty raportu za trzeci kwartał:
1. Porównałem raporty grupy: półroczny i za trzeci kwartał. Drugi kwartał kończył się zyskiem, a strata z lat ubiegłych wynosiła 30 567,06 zł, zaś na koniec września już 177 781,96 zł. Nie wiem,jak rozumieć ten fakt. Dlaczego strata z lat ubiegłych rośnie o kilkaset procent w trakcie kwartału?
2. Zysk brutto GK Vedia dzieli się w proporcji 60:40 na zysk mniejszości i zysk netto. Jak zakładam, zyski te biorą się głównie z NDEL. Ale wtedy Vedia, mając 48% NDEL, brałaby tylko 40% jego zysków. Czego tu nie rozumiem?
Jakby ktoś akurat miał wolną chwilę żeby mnie oświecić, będę zobowiązany.
Pozdrowienia, Mindov
|