PARTNER SERWISU
rzvmchtw
Mindov

Mindov

Ostatnie 10 wpisów
Szanowni Państwo, zajrzałem właśnie na stronę analizy technicznej INSTALKRK - przy wykresie świecowym wczorajszy słupek jest czarny mimo, że po najechaniu nań kursorem wyświetla się poprawna informacja o wzroście kursu tego dnia (powinien więc być biały). Ponieważ w razie powtarzania się takiego zniekształcenia informacji użytkownicy mogą zostać wprowadzeni w błąd, a nadto może to oznaczać jakiś problem w kodzie lub kanale informacji, pomyślałem, że warto Państwa poinformować. Błąd pozostał po odświeżeniu strony, mam zatem nadzieję, że i Państwu uda się go zreprodukować. Nie spodziewam się, by był potrzebny, ale na wszelki wypadek zrobiłem screenshota.

Sensownie pomyślane, Python, choć osobiście spodziewałbym się delikatnie ujemnego wyniku na Vedii HK, jako że - o ile dobrze pamiętam - nie prowadzi ona już działalności, a wciąż ponosi nieznaczne koszty funkcjonowania. W każdym razie dziękuję za odpowiedź.

Dziękuję za Wasze odpowiedzi, trochę mi rozjaśniły.

Spieszę dodać, że podział zysku brutto na zysk mniejszości i zysk netto mnie również wprawił w zdziwienie, stojąc w sprzeczności z moją wiedzą. Ale jeśli jest to zbieg okoliczności, to bardzo dokładny. Oto cytat ze str. 14 raportu za III kwartał.

Cytat:
Zysk/(Strata) brutto 3 263 554,18
Zyski (straty) mniejszości 1 960 835,99
Zysk/(Strata) netto 1 302 718,19

Dziwne.

Dzień dobry wszystkim, korzystając z okazji znalezienia forum zawierającego bardziej ode mnie doświadczonych ludzi, chciałbym się nieco dokształcić, a konkretniej zrozumieć dwa aspekty raportu za trzeci kwartał:

1. Porównałem raporty grupy: półroczny i za trzeci kwartał. Drugi kwartał kończył się zyskiem, a strata z lat ubiegłych wynosiła 30 567,06 zł, zaś na koniec września już 177 781,96 zł. Nie wiem,jak rozumieć ten fakt. Dlaczego strata z lat ubiegłych rośnie o kilkaset procent w trakcie kwartału?

2. Zysk brutto GK Vedia dzieli się w proporcji 60:40 na zysk mniejszości i zysk netto. Jak zakładam, zyski te biorą się głównie z NDEL. Ale wtedy Vedia, mając 48% NDEL, brałaby tylko 40% jego zysków. Czego tu nie rozumiem?

Jakby ktoś akurat miał wolną chwilę żeby mnie oświecić, będę zobowiązany.

Pozdrowienia,
Mindov

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 29 czerwca 2021 15:16:50
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,194 sek.

imeixzbo
kwusfxiq
gxkeglug
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pjjdxgzb
exkcjvbs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat