Temat:
JSW
Więc jestem członkiem związku zawodowego jak już pisałem ale jednocześnie jestem zwykłym pracownikiem i nie ma możliwości żebym pobierał jakiekolwiek wynagrodzenia ze składek, myślę że miałeś na myśli liderów związków zawodowych. Co do ratowania budżetu w roku 2009 oczywiście że tak. płace zostały zamrożone oraz wprowadzony system postojowych piątków co oznacza czterodniowy tydzień pracy co z kolei przyczyniło się do spadku wynagrodzeń w okresie "kryzysu" Na koniec chciałbym Ci jednak podziękować. Przypomniałeś mi że prowadzimy dyskusję na forum inwestorów, a tu każdy patrzy na sprawę własnie z punktu widzenia potencjalnego inwestora i masz rację że nie trafiają do Was moje argumenty. Pozdrawiam.
|
Temat:
JSW
Dziękuje za ciekawy artykuł. odniosę się do związków zawodowych których oczywiście jestem członkiem, jak(prawie)każdy pracownik, twierdzę ze związki są potrzebne i powinny działać na terenie zakładu pracy. Nie mogę pisać zbyt wiele ponieważ dotyczy mnie wprowadzona niedawno przez zarząd tajemnica zakładowa. Musicie zdać sobie sprawę jeszcze z bardzo ważnego faktu: o całej sytuacji na temat JSW czy też innych spółek mam na myśli KGHM w której całkiem niedawno prowadzono akcje protestacyjne Wiecie tylko tyle ile podadzą Wam media, a ja wiem jak bardzo obraz ten jest zniekształcony i jak bardzo media manipulują opinią publiczną.
|
Temat:
JSW
Witam wszystkich, jestem pracownikiem JSW i mam olbrzymią nadzieję że do debiutu nie dojdzie szybko a jeżeli dojdzie-bez zgody strony społecznej(98% pracowników wypowiedziało się przeciw prywatyzacji)mam nadzieje że będzie ostro.
wszystkim życzę wtopy na sprzedaży naszego majątku! pozdrawiam.
|