Temat:
SERINUS
Witam Prosilbym o sensowne wypowiedz na temat tego co napisze a mianowicie Mam nieodparta wrazenie deja vu ze to juz kiedys bylo .Był taki moment ze cena akcji skoczyla bodajze po odkryciu wody tylko wtedy nikt nie wiedzial ze to woda cena akcji zaczela nagle gwaltownie spadac napisalem ze ktos sprzedaje duze pakiety akcji po 100k 200k w jednej transakcji skutecznie uwalajac kurs zasugerowalem ze to ktos z firmy wywala swiadomie akcje okazalo sie ze sypal ktos z rady dyrektorow ale wowczas dostale bure od samego i znanego RF terez mamy podobna sytuacje tylko jestem ciekawy kto ukrecil leb kurze znoszacej zlote jajka .Nie jest to celowe uwalanie kursu nie piszcie bzdur to koniec nikt przy zdrowych zmyslach by tego nie robil .A moze to sam doktor ogranicza sie do obiecanych 30 % posiadanych udzialow .Jest tez cos takiego ze czlonkoiwie kierownictwa kov maja zakaz sprzedazy akcji do kiedy moze to ten okres i to oni sobie sprzedaja na swieta na waciki dla zony he he .I prosze o jeszcze jedna odpowiedz jezeli mamy w emisji ok 420 mln akcj cena akcji to 1,2 1,3 to wartosc papierowa firmy wynosi 500- 600mln zł no ale taka wartosc jest w rzeczywistosci marzeniem wiec analogicznie wartosc na papierze firmy jest za wysoka a nie niedoszacowana prosze o odniesienie sie do tego co napisalem
|
|
Temat:
SERINUS
Panowie komentarz do dzisiejszego zachowania kursu spolki zbyteczny co z tego ze Ukraina co z tego ze prawie Nigeria jestem mocno zaangazowany od stycznia od tego czasu kurs polecial z ceny 2,09 na 0,82 teraz po podbitce z 1,5 tez leci na pysk i jutro zobaczymy 1,00 a info z Nigerii w lesie i mozemy sobie cukrowac pisac jak to super spolka .Niestety nieuniknela bledow informacyjnych info o odejsciu jednego z dyrektorow podane w nieodpowiedni sposob malo delikatnie pragne zauwazyc ze info o szczelinowaniu na Ukrainie prawie przegapione przez akcjonariat na tle odejscia dyrektora prawnika od razu wiedzialem ze smierdzi i jeszcze wymowka ze z powodow rodzinnych spapral cos napewno oby nie umowe i dostal przyslowiowego kopa .Najsmutniejsze jest to ze wszystkie wczesniejsze infa zostaly zdyskontowane w dzisiejszej przecenie i pozycja budowana w trudzie i pocie czola poszlaaaaa jednym kliknieciem tak to my napewno szejkami nie zostaniemy .Prosze o bardziej rozsadne budowanie pozycji (czyt..kursu ) bo jak mi sie wydaje i z Nigerii i z AIM nici a nam pozostaje kiszonka i tak 12 miesiecy chcialbym sie mylic ale coraz bardziej sie przekonuje ze to wszystko nie ma sensu a sen o wielkiej kasie zostanie snem Pozdrawiam akcjonariat
|
|
Temat:
SERINUS
do wojteksn z tego co mowisz kolego zakladam ze wszyscy maja prawo zawalic rozne rzeczy owszem mozna uzyc wadliwych narzedzi materialow ale od czego jest kontrola jakosci atesty i wiele roznych instrumentow aby zapobiec tego typu rzeczom to nie jest tlumaczenie W tym przypadku za duzo zbiegow okolicznosci zbyt wiele problemow takie rzeczy nie dzieja sie przypadkiem tam od samego poczatku buly wtopy wiec ich nie tlumacz . Wracajac do mostu i idac tym tokiem rozumowania bo tak tylko na tym przykladzie moge najbardziej obrazowo wytlumaczyc most sie zawalil bo beton byl niewlasciwy lub niskiej jakosci ale to nic wybudujemy nowy .Nadzor jest niewinny . Oj gosciu gosciu po to ktos bierze taka gore kasy zeby takich sytuacji nie bylo chyba ze chodzi o wiercenie dziury w naszej kieszeni . Kod:[usunięto zdanie niezgodne z regulaminem]
|
|
Temat:
SERINUS
Witam Jakis czas temu zadalem pytanie za ktore zostalem zrugany przez wiekszosc forumowiczow a teraz raczej przyznacie mi racje a mianowicie padlo pytanie ilu ludzi pracuje przy wiertnicy i czy pracuja na zmiany non stop .Celowo zadalem to pytanie bo jak juz zdazylismy sie przekonac wiertnica i osoby przy niej pracujace to najwazniejsze miejsce na calym kontrakcie .Gdzie pomyslnosc inwestycji zalezy od tego jak intensywnie i na ile fachowa jest ekipa obslugujaca wiertnice .Teraz mamy sytuacje ze ktos zrobil cos i nie wiadomo kto zawinil moze paker moze ludzie ,moze cisnienie jest zawysokie tak tlumaczyc moge ja jako laik w temacie .Fachowcy takie rzeczy wychwytuja juz na etapie robienia odwiertu a nie odwiert za kilka baniek i na konoiec gdy nastepuje zwienczenie prac gdy jest moment na otwarcie szampana dowiadujemy sie ze jednak nastapil jakis blad niedopatrzenie .Dla mnie jest to troche malo powazne .To tak jakby zbudowac most nastepuje przeciecie wstegi otwarcie i nagle dowiadujemy sie ze most stoi w niewlasciwym miejscu a tak naprawde to mial byc drewniany a nie betonowy i nie most ale mala kladka .Pytam gdzie byl nadzor sprawujacy kontrole nad prowadzonymi pracami nad fachowoscia ekipy i prawidlowoscia wykonanych prac .Na poczatku kazdej inwestycji tworzone sa harmonogramy prac, praca rozbijana jest na etapy ,etapy przypisane do okreslonych jednostek czasowych .Niesty tam zawiodlo wszystko nie bylo nalezytej kontroli bezposrednio na miejscu .Wszyscy zajeli sie liczeniem kasy i wierceniem dziury ale u nas w kieszeni Pozdrawiam Kod:[usunięto zdanie niezgodne z regulaminem] Mam nadzieje ze ambicja zarzadzajacych bedzie zmazanie poczycia niesmaku jaki pozostal .A wprzyszlosci lepsza kontrola juz na etapie produkcji (czyt odwiertu )W mysl przyslowia Panskie oko konia tuczy
|
|
Temat:
SERINUS
2011-04-01 12:45 KOV na razie zamknął odwiert Bloku L w Brunei, liczy na powrót do testów [ISB]
2011-04-07 08:46 KOV zamknie odwiert Lempuyang, kontynuuje prace w Brunei [ISB]
Panie Jakubie to oficjalne komunikaty na stronie bankiera jeden po drugim troche niespojne na pierwszy rzut oka i odstraszaja niekonsekwencja
|
|
Temat:
SERINUS
WITAM co do teorii spiskowych cos w tym jest w tamtym tygodniu jak kurs dolowal napisalem ze to cisza przed burza ze nie ma RF forum opustoszalo i ze za chwile bedzie odpal moj wpis zostal wykasowany dlaczego napisalem prawde jak czas pokazal RF zniknal kurs poszedl w gore .Ale to nie wszystko czekamy na info a wtedy kurs strzeli na polnoc jesli nie jutro to przyszly tydzien na stowe nie RF bo informacje ktore moglby nam przekazac nieswiadomie mogly by sie okazac cenotworcze lub ktos moglby stwierdzic ze byly cenotworcze wiec albo piatek lekki odpal albo przyszly tydzien gloria 2,5-3 zl Pozdrawiam wytrwalych
|
|
Temat:
SERINUS
wiesz co jezeli to nie ma sensu to nasze rozmowy sa tylko rozmowami nic wiecej
|
|
Temat:
SERINUS
Wlasnie chodzi o to ze nikt nie wie tutaj sa tylko domysly lub przypuszczenia
|
|
Temat:
SERINUS
chyba na to pytanie nikt nie odpowie bo nikt nie wie .Wiesz jak zadalem pytanie ilu ludzi pracuje przy najwazniejszym urzadzeniu na kontrakcie takim ktore decycuje o sukcesie lub porazce czyli o wiertnicy to nikt nie byl w stanie odpowiedziec a lizusy staraly sie wytlumaczyc ze przeciez to malo wazna sprawe i chyba sobie zartuje .W ferwoze walki niektorzy zapominaja o czyms tak malo waznym ale nie dla wszystkich jak pracownicy ale to oni decyduja o sukcesie i szybkosci spraw o czym biale kolnierzyki juz chyba zappomnialy tak bardzo skupiaja sie na propagandzie sukcesu .Tak tak gadam glupoty i powinienem opuscic forum ale sprawdzcie kurs od dnia emisji trzy kroki do przodu trzy kroki w tyl pozdrawiam I nie straszcie mnie odpowiedzialnoscia karna za wypowiedzi mamy demokracje i wolnosc slowa ,przekonan i wypowiedzi
|
|
Temat:
SERINUS
Wiecie co panowie dlaczego forma jakiejkolwiek krytyki badz krytycznej uwagi konczy sie tak samo publicznej nagonki na krytykujacego .Ja osobiscie uwazam ze krytyka jest mobilizujaca i o to mi chodzi przeciez gramy w jednej druzynie .Tak wiec swoja droga jak myslicie kto wywala pakiety akcji po 100000 - 150000 jak kurs ma rosnac jesli kazdy wzrost jest gaszony batonami .Wiem zaraz powiecie ze 100000 -150000 akcji to niewiele moze i nie ale nie dziesiec razy z rzedu .Czekam na ciekawe opinie na ten temat .Pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
a wiec jak ktos sprzedaje duza ilosc akcji wiec jest z..... a ja jesli posiadam i nie sprzedaje bo wierze w firme i to co robi jestem nazywany frajerem super Polska to dziki kraj jak ppowiedzial jeden pan Pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Wiec jesli nie ja i nie pan to kto dowiemy sie pewnie w niedlugim czasie kto tak dzisiaj posial przeciez ktos swiadomie wywala akcje bo i teraz wariantow jest kilka pozostawie niedomowienie Pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Pytanie do Redface jest godzina 16.39 i znowu jakis prezes czy dyro wywala akcje ok 111000 a my dowiemy sie o tym po fakcie bo dla pana jest to cenotworcze wiec pytanie kiedy zaczniemy grac fair na kovie prosze o odpowiedz i nie w stylu ze pan niestety nie moze albo nic na ten temat pan nie wie lub pan w takie rzeczy nie wnika i prosilbym reszte forumowiczow zeby wazeline odlozyli na bok i bez krytyki mojej osoby bo pomysle ze pan J was oplaca jesli jestem akcjonariuszem to jestem partnerem finansowym firmy mam prawo wiedziec czekam na komentaz pana Jakuba
|
|
Temat:
SERINUS
arkady75, powiedz, że żartowałeś. Uważam to za duzą odwagę przyznać się do niewiedzy. Co innego czy Redface powróci z odpowiedziami dla Ciebie. Ma prawo nie wiedzieć ale byłoby miło, gdyby podał takie dane (o ile to nie jest tajne ;-)) po sprawdzeniu.
Nie oczekuj, że głównym zadaniem prezesa jest sprawdzanie ile osób pracuje na konkretnych projektach. Słyszałeś o pojęciu "helicopter view"? Od tego jest właśnie prezes lub dyrektor.
Wydaje mi sie wazne jesli prezes wie jak wyglada struktura firmy to znaczy ze go to interesuje ze tym zyje przeciez to nic nadzwyczajnego wiedziec ilu ludzi pracuje przy najwazniejszym urzadzeniu na kontrakcie i czy pracuja w nocy .Druga czesc nie nie zartowalem pokazuje to poniekad jak pion decyzyjny interesuje sie praca od srodka bo moze idzie tak kiepsko poniewaz kadra pracownicza jest niewykwalifikowana i tam tez nalezaloby cos zmienic .Po prostu w mysl zasady 'Panskie oko konia tuczy 'CZasami to pomaga Nie chcialem nikogo urazic rozwinelem temat dla mnie to bylo wazne dla innych moze wydawac sie smieszne
|
|
Temat:
SERINUS
panie Jakubie z pelnym szacunkiem do panskiej osoby ale nie ladnie jesli nie wie pan ile osob obsluguje wiertnice i ilu ludzi pracuje noca albo sciema albo naprawde pan nie wie wiec nawet niech sie pan nie przyznaje, takie rzeczy jesli sie zyje firma a na takiego pan mi wyglada sie po prostu wie
|
|
Temat:
SERINUS
Zalozymy czysto teoretycznie ze sprzet sie popsul i niczego nie znalezli i nie mogli potwierdzic ale wiedza ze cos maja nie wiedza co i w jakiej ilosci obowiazek informacyjny firmy nakazuje poinformowac akcjonariuszy o zaistnialym fakcie wiec co robia .Tak naprawde podaja nijakie info ze znalezli gaz o czym wiedza wszyscy lub wczesniej mogli sie domyslac a pozniej od niechcenia podaja ze niestety popsul sie takze sprzet i nie mozna bylo potwierdzic zloza dlatego poczekamy do czasu przyjazdu nowego sprzetu .Podobny scenariusz nakreslilem tydzien temu za co zostalem objechany przez forumowiczow jak i przez pana Jakuba .Mam wrazenie ze wszyscy robimy dobra mine do zlej gry obym sie mylil.Zreszta powiedzcie dlaczego jedna z glownych postaci w firmie nagle przed podaniem informacji z Brunei wyjezdza i jedzie na Ukraine wiec mam nadzieje na nastepne info w przyszlym tygodniu i oby bylo dobre .Ponadto panowie nie mowcie ze jestescie inwestorami dlugoterminowymi i obecne bujanie kursem wasz nie rusza .Kazdy z nas jest tutaj po to zeby zarobic nie udawajcie spolecznikow .Ponadto madry czlowiek wyslucha kazdej opini i wyciagnie madre wnioski .Pozdrawiam i sorry jesli kogos urazilem ale tak to odbieram trzymam kciuki za KOV .
|
|
Temat:
SERINUS
Panowie wszyscy tutaj pisza o wspanialej roli PR jaka pelni pan Korczak bo znami rozmawia ale niestety ja jestem innego zdania .Zaczne od poczatku to ze nie mamy informacji o zamiarze rozpoczecia rozmow w sprawie kredytu na inwestycje na ukrainie i nie dowiadujemy sie tego bezposrednio ze strony firmy to nie fair .To ze nie jestesmy informowani w czysty klarowny sposob na temat tempa prac w Brunei to juz przegiecie a to ze nikt nie jest w stanie podac terminu konca testow w Brunei to mydlenie oczy Myslicie ze wierca sobie tak beztrosko gdzie dzien wiercenia to okrutna kasa i nie wiedza gdzie wierca i kiedy skoncza .Takie rzeczy panowie sie planuje co do jednego dnia niemalze godziny .I teraz wnioski wedlug mnie niewiele maja badz nic nie maja ale zastanawiaja sie co z tym fantem zrobic poniewaz takie info wywola lawine zwalek i kurs poleci popikuje w dol i wtedy na nic nowa emisja .Czekaja zeby zle info podac wraz z dobra informacja i w tem sposob jakos utrzymac kurs .Mam nadzieje ze sie myle czego sobie zycze bo jestem okropnie zapakowany
|
|
Temat:
SERINUS
tak panowie zlekcewazyliscie mnie badz nie doczytaliscie do konca to ze spada lub rosnie too oki ale kurs jest pilnowany codziennie zeby za duzo nie spadl badz za wysoko nie podskoczyl i jak to sie ma do niedoszacowania wartosci spolki po wartosci zloz na Ukrainie kurs powinien wzrosnac przynajmniej na 2-2.1 i tam zostac natomiast tu kolejne info daje up i ponownie kilka oczek w dol tak nie ma na zadnej stabilnej spolce
|
|
Temat:
SERINUS
Dobry wieczor ,Dzien Dobry jak kto woli mam pytanie do p.Jakuba dlaczego pomimo niedoszacowania zloz na Ykrainie w stosunku do wczesniejszych zalozen rosnacych cen gazu oraz mimo wszystko ppozytywnych wiesci z Brunei (strefa blue) kurs KOV jest stosukowo niski nie reaguje na info a z drugiej strony ja tak uwazam jest pilnowany .Co to znaczy ktos pilnuje zeby za bardzo nie spadl badz za bardzo nie wzrosl jaki jest w tym wszystkim cel Pozdrawiam .
|
|