PARTNER SERWISU
tbhhvejs
126 127 128 129 130
Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 18 marca 2011 16:57:02 przy kursie: 17,30 zł
Do arkady75:
Stary, sorry, ale pomyśl, zanim coś napiszesz.
Wszyscy decydenci i nadzorcy KOV mają obecnie blackout, czyli zakaz handlu do chwili publikacji rocznych wyników finansowych. Takie są obowiązujące przepisy i polityka wewnętrzna spółki. Pisałem o tym nie raz.
Poza tym, przyznam szczerze, że na pytanie zadane w taki sposób odpowiadam po raz pierwszy i ostatni. Kultura obowiązuje wszystkich.
JKorczak /KOV/

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 18 marca 2011 17:09:44 przy kursie: 17,30 zł
arkady75 napisał(a):
Pytanie do Redface jest godzina 16.39 i znowu jakis prezes czy dyro wywala akcje ok 111000 a my dowiemy sie o tym po fakcie bo dla pana jest to cenotworcze wiec pytanie kiedy zaczniemy grac fair na kovie prosze o odpowiedz i nie w stylu ze pan niestety nie moze albo nic na ten temat pan nie wie lub pan w takie rzeczy nie wnika i prosilbym reszte forumowiczow zeby wazeline odlozyli na bok i bez krytyki mojej osoby bo pomysle ze pan J was oplaca jesli jestem akcjonariuszem to jestem partnerem finansowym firmy mam prawo wiedziec czekam na komentaz pana Jakuba

Facet, ale pojechałeś po bandzie. Wiesz, że tj. tak jakbyś w sklepie posądził o kradzież bo Tobie się wydaje, ot tak, bo Mnie się wydaje. Zachowaj takie komentarze dla siebie. Masz problem, to do nich pisz, im płacą za zajmowanie się pomówieniami (nawet Ci wklejami dane teleadresowe abyś więcej na forum nie szkalował):

Komisja Nadzoru Finansowego
Plac Powstańców Warszawy 1
00-950 Warszawa
NIP: 521-340-29-37

tel. (48) 22 262-50-00
fax (48) 22 262-51-11 (95)
e-mail: knf@knf.gov.pl
e-mail: info@knf.gov.pl

Bardziej szczegółowo, wal tutaj:
2.3 Departament Nadzoru Obrotu (DNO) - Dyrektor Robert Wąchała
Sekretariat tel.: (22) 262-55-15 fax (22) 262-55-32

I odpuść sobie takie uwagi na przyszłość, to tak jakbym ja twierdził, że jeździsz moim samochodem, bo kolor i rocznik się zgadza a mi taki ukradli, ot tak, bo tak mi się wydaje.

Zanim się rozpędzisz w odpowiedziach na moje lub Pana J. Korczaka uwagi, dodam tylko przyjacielsko na przyszłość, że istnieje na takowe zachowanie odpowiedni przepis: art. 212 K.k., zgodnie z którym „kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku”. Wyższa sankcja (grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2) spotka natomiast sprawcę, który przestępstwo tego rodzaju popełnił za pomocą środków masowego komunikowania, takich jak prasa, radio, telewizja, publikacje książkowe, nagrania elektroniczne i internetowa sieć informatyczna (art. 212 § 2 K.k.). GRZYWNA w maksymalnej wysokości dziesięciokrotnego najniższego miesięcznego wynagrodzenia.

NIE WOLNO LUDZI PUBLICZNIE NAZYWAĆ ZŁODZIEJAMI BEZ DOWODÓW POPEŁNIENIA PRZESTĘPSTWA
JA WIEM, ŻE TO JEST POLSKA I TU SIĘ GADA CO DUSZA ZAPRAGNIE, ALE JEDNAK NIE DO TAKIEGO STANDARDU DĄŻYMY, PRAWDA?
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 18 marca 2011 17:15

arkady75
0
Wpisów: 34
Wysłane: 18 marca 2011 17:14:19 przy kursie: 17,30 zł
Wiec jesli nie ja i nie pan to kto dowiemy sie pewnie w niedlugim czasie kto tak dzisiaj posial przeciez ktos swiadomie wywala akcje bo i teraz wariantow jest kilka pozostawie niedomowienie
Pozdrawiam

arkady75
0
Wysłane: 18 marca 2011 17:17:55 przy kursie: 17,30 zł
a wiec jak ktos sprzedaje duza ilosc akcji wiec jest z..... a ja jesli posiadam i nie sprzedaje bo wierze w firme i to co robi jestem nazywany frajerem super Polska to dziki kraj jak ppowiedzial jeden pan
Pozdrawiam

del-201504191
0
Wysłane: 18 marca 2011 17:18:21 przy kursie: 17,30 zł
Uważasz, że jest tanio to zbieraj i się ciesz, z czym masz problem? Ja nie mam problemu, ktoś uważa, że ich nie chce i świadomie sprzedaje, ja uważam, że chce i świadomie kupuje. 20 dni temu płacili 2,30 i uważali, że im się opłaci to ja mogę dać 1,75 zł i też uważam, że mi się opłaci. Jak jakiś DM uczciwie wyceni to walną 3,20 zł jako docelową (na obecną chwilę, bez testów Brunei).

Swoją drogą ciekawe, że uważasz, że kierownictwo miałoby wywalać. Może właśnie gdyby nie było tego zakazu do publikacji to miałbyś na akcji duże pakietu skupujące, myślałeś o tym? Pomyśl, kurs się stacza, mamy zakaz obowiązujący.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 18 marca 2011 17:32

au
au
0
Wpisów: 99
Wysłane: 18 marca 2011 19:25:05 przy kursie: 17,30 zł
@arkady

Daj se na looz. Mamy tu dyrektora, który z własnej nieprzymuszonej woli czyta nasze teksty i nam odpowiada.

Podkreślę: z własnej nieprzymuszonej woli.

Jedyne co możesz osiągnąć przez takie teksty to to ze wola owa się skończy a byśmy tego nie chcieli.

Jak chcesz się wyżyć to zapraszam na:
www.bankier.pl/forum/forum_o_k...

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 18 marca 2011 19:34:32 przy kursie: 17,30 zł
Koledzy pękają wam nerwy, bez irytacji, proszę.
Miałem się nie wtrącać w tę żenadę,
jednak opiszę pewne zdarzenie, które dziś zaobserwowałem
na walorze KOV około godz.14,30.
Otóż po stronie popytu była kwota 1,75zł ok.5tyś.szt.
Po stronie sprzedaży kwota 1,76zł ponad 1,6tyś.szt.
Kurs powoli zwyżkował.
W pewnym momencie po stronie sprzedaży,
ukazało się zlecenie ponad 150tyś. z kwotą 1,74zł!d'oh!
Takie zjawisko na tym papierze zaobserwowałem nie raz, nie dwa.
Można więc nie dziwić się pewnej irytacji niektórym młodym inwestorom,
okazać wyrozumiałość, bo spekulacja na tym papierze siedzi okrakiem, i ze względu na płyciznę polskiej giełdy nie ma problemu z zaniżaniem kursu na siłę.

arkady75
0
Wysłane: 18 marca 2011 19:37:30 przy kursie: 17,30 zł
Wiecie co panowie dlaczego forma jakiejkolwiek krytyki badz krytycznej uwagi konczy sie tak samo publicznej nagonki na krytykujacego .Ja osobiscie uwazam ze krytyka jest mobilizujaca i o to mi chodzi przeciez gramy w jednej druzynie .Tak wiec swoja droga jak myslicie kto wywala pakiety akcji po 100000 - 150000 jak kurs ma rosnac jesli kazdy wzrost jest gaszony batonami .Wiem zaraz powiecie ze 100000 -150000 akcji to niewiele moze i nie ale nie dziesiec razy z rzedu .Czekam na ciekawe opinie na ten temat .Pozdrawiam

au
au
0
Wysłane: 18 marca 2011 20:06:27 przy kursie: 17,30 zł
bo jest niekonstruktywna...

Nie spodziewaj się ze ktokolwiek Ci napisze 'uuuwaga, uwaga o godzinie 16.30 członek rady nadzorczej będzie sprzedawał akcje w ilości 111000sztuk'.

Wywala ktoś kto ma dużo i ma w tym interes... i bym temat pozostawił na tym.

au
au
0
Wysłane: 18 marca 2011 20:11:46 przy kursie: 17,30 zł
@Redface

Czy można by było 'pogonić' wspomniana kiedyś Panią od PR żeby na stronie http://kulczykoilventures.pl/
komunikaty pojawiały się z mniejszą zwłoką niż dotychczas ?

No i tłumaczenie na Polski by się przydało. Sam nie mam problemu bo pracuje, używając angielskiego, ale znam osoby, które inwestują i maja problem z tym językiem.

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 18 marca 2011 20:43:29 przy kursie: 17,30 zł
@au
A tak konkretniej?
Nie ma jakichś komunikatow po polsku? Czy nie ma ich na głównej stronie?
Strona główna to wizytówka spółki. Nie zamieszczamy tutaj każdego komunikatu poslanego via ESPI.
Te są na bieżąco dostępne w zakładce 'dla inwestorow'.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 18 marca 2011 20:50:42 przy kursie: 17,30 zł
lukch napisał(a):
arkady75 napisał(a):
Pytanie do Redface jest godzina 16.39 i znowu jakis prezes czy dyro wywala akcje ok 111000 a my dowiemy sie o tym po fakcie bo dla pana jest to cenotworcze wiec pytanie kiedy zaczniemy grac fair na kovie prosze o odpowiedz i nie w stylu ze pan niestety nie moze albo nic na ten temat pan nie wie lub pan w takie rzeczy nie wnika i prosilbym reszte forumowiczow zeby wazeline odlozyli na bok i bez krytyki mojej osoby bo pomysle ze pan J was oplaca jesli jestem akcjonariuszem to jestem partnerem finansowym firmy mam prawo wiedziec czekam na komentaz pana Jakuba

Zanim się rozpędzisz w odpowiedziach na moje lub Pana J. Korczaka uwagi, dodam tylko przyjacielsko na przyszłość, że istnieje na takowe zachowanie odpowiedni przepis: art. 212 K.k., zgodnie z którym „kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku”. Wyższa sankcja (grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2) spotka natomiast sprawcę, który przestępstwo tego rodzaju popełnił za pomocą środków masowego komunikowania, takich jak prasa, radio, telewizja, publikacje książkowe, nagrania elektroniczne i internetowa sieć informatyczna (art. 212 § 2 K.k.). GRZYWNA w maksymalnej wysokości dziesięciokrotnego najniższego miesięcznego wynagrodzenia.

A ja Ci przyjacielsko powiem, że jesteś zabawny :-) Ups...uraziłem Cie, pomówiłem. Pewnie mnie teraz pozwiesz albo napiszesz zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa? No właśnie, pozwij mnie! Przecież od razu nie musisz na mnie donosić (choć jest to tańsza opcja) możesz przecież mnie na drodze cywilnej pozwać, no dawaj 448 Kodeksu cywilnego, i koniecznie żądaj przeprosin w prasie ogólnopolskiej.

Trochę żałośnie tak straszyć kolegów z forum, nieprawdaż ?

kereig
0
Wpisów: 198
Wysłane: 18 marca 2011 20:56:43 przy kursie: 17,30 zł
au napisał(a):
bo jest niekonstruktywna...

Nie spodziewaj się ze ktokolwiek Ci napisze 'uuuwaga, uwaga o godzinie 16.30 członek rady nadzorczej będzie sprzedawał akcje w ilości 111000sztuk'.

Wywala ktoś kto ma dużo i ma w tym interes... i bym temat pozostawił na tym.

Może po prostu chodzi o zaniżenie ceny przed emisją przez zainteresowanych...

@Redface

Czy można by było 'pogonić' wspomniana kiedyś Panią od PR żeby na stronie http://kulczykoilventures.pl/
komunikaty pojawiały się z mniejszą zwłoką niż dotychczas ?
Panią MonikęAngel Czyżbyście nie pamiętali, że Redface w zaufaniu zdradził nam jej imię... poza tym przydałoby się trochę szacunku dla damy...

del-201504191
0
Wysłane: 18 marca 2011 20:58:59 przy kursie: 17,30 zł
sicc napisał(a):
Trochę żałośnie tak straszyć kolegów z forum, nieprawdaż?

Nie uważam tego ani za żałosne ani za straszenie. Uważam natomiast, że zwrócenie uwagi na ten aspekt to dobra droga na przywrócenie poziomu. Zupełnie nie rozumiem Twojego ironicznego potraktowania tej poważnej sprawy. Uważam, że pewnej granicy przekraczać nie powinni, sam mam kilka takowych wygranych i uwierz, że można zmusić anonimowego usera do przelewu 10 czy 20 stów za jedno czy dwa zdania za dużo. Podałem gdzie może roszczenia zgłosić? Podałem. Niech idzie do KNF z takimi tekstami.

PS
Nie uważasz, że gdyby w Polsce wyroki w takich sprawach zapadały w ciągu najdalej 48h w sądach elektronicznych to skończyłoby to ze złudną anonimowością w Internecie i rażąco poprawiło wzajemny stosunek do siebie na forach? Polacy to takie bestie, że jak nie ma kary to robią co chcą i brak świętości i poszanowania praw innych.
Edytowany: 18 marca 2011 21:14

del-201504191
0
Wysłane: 18 marca 2011 21:19:52 przy kursie: 17,30 zł
arkady75 napisał(a):
Wiecie co panowie dlaczego forma jakiejkolwiek krytyki badz krytycznej uwagi konczy sie tak samo publicznej nagonki na krytykujacego .Ja osobiscie uwazam ze krytyka jest mobilizujaca i o to mi chodzi przeciez gramy w jednej druzynie .Tak wiec swoja droga jak myslicie kto wywala pakiety akcji po 100000 - 150000 jak kurs ma rosnac jesli kazdy wzrost jest gaszony batonami .Wiem zaraz powiecie ze 100000 -150000 akcji to niewiele moze i nie ale nie dziesiec razy z rzedu .Czekam na ciekawe opinie na ten temat .Pozdrawiam

Ale czemu się dziwisz, jeśli chcę sprzedać to logiczne, że czekam na zbudowanie książki popytu na odpowiednich poziomach. Przecież jak będę chciał sprzedać 150 000 czy 250 000 czy nawet 500 000 szt. to moja wola jak i kiedy to zrobię. Generalnie zawsze przed raportem jest pewna nerwowość, a gracze operujący 1 000 czy 10 000 akcji po zgromadzeniu się w odpowiedniej ilości otrzymują co jakiś czas jak to nazywasz "batona". Normalne. Drugą sprawą jest, że chwilowo nie ma takowych po stronie kupna, ale w związku z oczekiwaniem na raport to zrozumiałe, raportu raczej nie przełożą tak jak testów przez AED więc data jest pewna. Wtedy zetrą się interpretacje pozytywne z negatywnymi zobaczysz "batony" po obu stronach i zwycięska strona będzie rządzić kursem do końca tygodnia.

Nasze TFI i OFE na 100% pozostaną na polskiej GPW więc dla nich nic się nie zmienia, jeśli emisja będzie w Toronto to i tak muszę kupować u nas z rynku :-D a to bardzo dobrze, prędzej wrócą. TFI to w większości fundusze polskich akcji i mają w statutach odpowiednie regulacje, OFE nie mogą za granicą pokaźnych sum inwestować (tylko do 5%) ... więc jak chcą KOV to muszą brać teraz. Z rynku w Toronto nie zbiorą.
Edytowany: 18 marca 2011 21:25

federer
0
Wpisów: 263
Wysłane: 18 marca 2011 21:26:22 przy kursie: 17,30 zł
Po postach co niektorych sadzic mozna, ze nie maja zycia poza Kov-em. Opanujmy sie. Juz niedlugo... temperatura patrzac po postach wzrasta, wiec ryzyko/szansa na zdecydowany ruch tez. Zachowajmy godnosc, ostatnio takowej mozna sie uczyc od japonczykow dotknietych przez nieporowywalny do tego na kursie rozmiar katastrofy
nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół

au
au
0
Wysłane: 18 marca 2011 21:27:06 przy kursie: 17,30 zł
@Redface

kulczykoilventures.pl/uploads/...

Co do czasu to w sumie chyba się czepiam ale jakoś tak odnoszę wrażenie ze już mamy obgadany temat na forum tutaj bo informacja pojawiła się u AED aaa dopiero po jakimś czasie pojawia się w KOV.

del-201504191
0
Wysłane: 18 marca 2011 21:27:36 przy kursie: 17,30 zł
Tytan napisał(a):
Ukazało się zlecenie ponad 150tyś. z kwotą 1,74zł!d'oh!
Takie zjawisko na tym papierze zaobserwowałem nie raz, nie dwa.

Widziałem, zdusił wzrost, ale czy zamiarem było zdusić odbicie czy facet chciał po prostu sprzedać? Nie czytamy w myślach więc zostawmy temat, wróci duży obrót to taki zawodnik nie stłumi ruchu, za wąski będzie.

piter47
0
Wpisów: 56
Wysłane: 18 marca 2011 21:28:22 przy kursie: 17,30 zł
A ja trochę z innej beczki.Wprawdzie kilka stronic temu padały uspokajające słowa dotyczące Syrii
(tej z Afryki)ale obecnie "ruchawka" mocno się rozpowszechniła,czy nadal to Nas nie dotyczy ?

del-201504191
0
Wysłane: 18 marca 2011 21:30:39 przy kursie: 17,30 zł
au napisał(a):
@Redface kulczykoilventures.pl/uploads/...
Co do czasu to w sumie chyba się czepiam ale jakoś tak odnoszę wrażenie ze już mamy obgadany temat na forum tutaj bo informacja pojawiła się u AED aaa dopiero po jakimś czasie pojawia się w KOV.

Pewnie w wyniku dyskusji tutaj na forum w ogóle się to info pojawiło, gdyby strategie zakładała od początku puszczanie tego w dziale postęp prac to byłoby z rana po info z AED zaraz przed startem GPW (pewnie wynik kompromisu, przez ESPI Redface puszczać tego nie chce, ale przypomniał sobie, że jest zakładka postęp prac jeszcze na stronie i wrzucił).

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

126 127 128 129 130

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,469 sek.

rqmogkdb
benlxwcg
dkbrbuqn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nvocahfa
wlpbgsht
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat