0 Dołączył: 2010-10-18 Wpisów: 434
Wysłane:
1 marca 2011 16:18:24
przy kursie: 18,00 zł
Redface napisał(a):[quote=sicc] [...] Powiem otwartym tekstem: nie jesteśmy super-szczęśliwi z powodu tego, jak operator prowadzi prace i jak się komunikuje z rynkiem. Ale konstrukcja umowy o podziale wpływów na tym etapie daje nam niewielkie miejsce na jakąkolwiek interwencję. [...]
Sprawa robi się więc bardziej skomplikowana, oprócz całej listy ryzyk już istniejących i wkalkulowanych przez inwestorów dochodzi jeszcze ryzyko związane z operatorem bloku L. To jest poważna sprawa, kiedy zaplanowana praca może nie zostać wykonana jak należy pomimo wyłożonych funduszy. Wydaje się że sprawnie ułożony harmonogram skorelowany ze zbliżającą się nową emisją właśnie bierze w łeb. Sytuacja do tej pory wyglądała tak, że spokojnie przesunięto testu na początek tego roku żeby stopniowo ogłaszać wyniki przez co 2-3 tygodnie w 1-szym kwartale 2011 roku podciągając kurs do góry pod emisję (oczywiście miało to sens pod warunkiem sukcesu z testami) a tu AED przeszedł samego siebie i teraz realna staje się sytuacja że, zanim testy bloku M zostaną przeprowadzone, trzeba będzie ogłosić plan finansowania prac na następne 12 miesięcy. No chyba że ogłoszenie planu też zostanie odłożone do czasu poznania wyników z bloku M... k.
|
|
11 Dołączył: 2010-09-13 Wpisów: 336
Wysłane:
1 marca 2011 20:32:34
Pytanie do Redface: Użyte przez Pana wcześniej słowo 'interwencja' w stosunku do AED brzmi dość nieciekawie w kontekście współpracy na bloku L i mówiąc kolokwialnie wskazuje na pewną nieudolność działań w Brunei. W związku z tym dwa pytania: 1. Czy członkom JV przysługują roszczenia (np zwrot kosztu odwiertu) w przypadku 'zawalenia' przez operatora odwiertu, np zalania wodą potencjalnej strefy wydobycia? 2. Wieża użyta w Lempuyang ma być z tego co pamiętam użyta do testów w Lukut i bloku M, czy praca operatora polega na obsadzeniu swoimi ludźmi całości sprzętu czy tylko nadzoru nad kontaktorem z wieżą?
Edytowany: 1 marca 2011 20:33
|
|
0 Dołączył: 2011-02-16 Wpisów: 34
Wysłane:
1 marca 2011 21:38:05
Panowie wszyscy tutaj pisza o wspanialej roli PR jaka pelni pan Korczak bo znami rozmawia ale niestety ja jestem innego zdania .Zaczne od poczatku to ze nie mamy informacji o zamiarze rozpoczecia rozmow w sprawie kredytu na inwestycje na ukrainie i nie dowiadujemy sie tego bezposrednio ze strony firmy to nie fair .To ze nie jestesmy informowani w czysty klarowny sposob na temat tempa prac w Brunei to juz przegiecie a to ze nikt nie jest w stanie podac terminu konca testow w Brunei to mydlenie oczy Myslicie ze wierca sobie tak beztrosko gdzie dzien wiercenia to okrutna kasa i nie wiedza gdzie wierca i kiedy skoncza .Takie rzeczy panowie sie planuje co do jednego dnia niemalze godziny .I teraz wnioski wedlug mnie niewiele maja badz nic nie maja ale zastanawiaja sie co z tym fantem zrobic poniewaz takie info wywola lawine zwalek i kurs poleci popikuje w dol i wtedy na nic nowa emisja .Czekaja zeby zle info podac wraz z dobra informacja i w tem sposob jakos utrzymac kurs .Mam nadzieje ze sie myle czego sobie zycze bo jestem okropnie zapakowany
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-06-19 Wpisów: 384
Wysłane:
1 marca 2011 22:19:26
jesteśmy informowani już od września że ciągle termin podania wyników jest przekładany i o to właśnie chodzi przy okazji można zarobić niezłą kasę jak się wie kiedy się poda info
nie piszcie mi proszę że pan Kulczyk to ma tyle kasy, że nie korzysta ja mam swoje zdanie na ten temat bo akurat jak są dobre wyniki to jest zazwyczaj realizacja zysków
jedyne co tej spółce wychodzi to ciągłe przekładanie informacji o wynikach już dawno miały być
ktoś tu pisał ze ryzyko małe to weź chłopie kredyt na dom auto firmę i ładuj do wora :)
ja szaleńcem nie jestem
małe ryzyko to jest przedział 1,50 - 1.60
to jest prawdziwa beczka prochu jak pierdyknie to nie wiadomo w którą stronę
Edytowany: 1 marca 2011 23:21
|
|
0 Dołączył: 2010-12-18 Wpisów: 3
Wysłane:
1 marca 2011 22:59:31
Witam Zgodzę się z panami którzy raczyli skreślić kilka słów parę postów przede mną. A mianowicie rola pana Korczaka jest przeceniana na tym forum. Nikt z nas nie usłyszy zapewne poufnych informacji, które to pomogły by się szybko wzbogacić. Rola Redface`a jest raczej PR`owa i bada On zainteresowanie spółką. Nie można mieć do niego pretensji. Podejrzewam, że każdy kto pisze tu posty ma w portfelu parę akcji KOV. Nie ukrywam ja też mam pewien pakiet. Wnioskuje o to żeby nie zaogniać sytuacji i żebyśmy razem wszyscy czekali na wzrosty bez niepotrzebnych zatargów i pustej polemiki.
Nad mienie jeszcze, że pomimo tego, że pan Korczak nie jest postacią na naszym forum, która miała by przekazać nam chwile przed innymi cenne informacje, jest osobą, która ucina wszelkie polemiki i domysły i to jest cenne w tym że On z nami jest.
|
|
PREMIUM
0 Grupa: Emitent
Wysłane:
1 marca 2011 23:00:56
arkady75 napisał(a):Panowie wszyscy tutaj pisza o wspanialej roli PR jaka pelni pan Korczak bo znami rozmawia ale niestety ja jestem innego zdania .Zaczne od poczatku to ze nie mamy informacji o zamiarze rozpoczecia rozmow w sprawie kredytu na inwestycje na ukrainie i nie dowiadujemy sie tego bezposrednio ze strony firmy to nie fair .To ze nie jestesmy informowani w czysty klarowny sposob na temat tempa prac w Brunei to juz przegiecie a to ze nikt nie jest w stanie podac terminu konca testow w Brunei to mydlenie oczy Myslicie ze wierca sobie tak beztrosko gdzie dzien wiercenia to okrutna kasa i nie wiedza gdzie wierca i kiedy skoncza .Takie rzeczy panowie sie planuje co do jednego dnia niemalze godziny .I teraz wnioski wedlug mnie niewiele maja badz nic nie maja ale zastanawiaja sie co z tym fantem zrobic poniewaz takie info wywola lawine zwalek i kurs poleci popikuje w dol i wtedy na nic nowa emisja .Czekaja zeby zle info podac wraz z dobra informacja i w tem sposob jakos utrzymac kurs .Mam nadzieje ze sie myle czego sobie zycze bo jestem okropnie zapakowany Właściwie zastanawiałem się, czy odpowiadać, czy dać sobie na wstrzymanie, żebyśmy i Forumowicze i ja trochę ochłonęli. Ale niech tam - powiem na gorąco: dawno takich bzdur nie czytałem. Kolega arkady75 niezbyt chyba lubi googlować i szukać informacji... W sprawie EBOR odsyłam do wywiadu z Timem Elliottem bodaj z grudnia 2010 w Pulsie oraz mojej niedawnej rozmowy w TVN/CNBC, z przebijkami w WNP.pl itd. Sugestie o przetrzymywaniu informacji są żenujące - masz kolego podstawy do podejrzeń, proszę informuj o tym KNF. Spółka ma 24 godziny na ujawnienie informacji, nie ma prawa jej przytrzymać, chyba że umotywuje to ważnym powodem, a KNF się na to zgodzi. Ale przecież faktyczne oskarżenie wymaga trochę odwagi cywilnej - a tak, anonimowo, można sobie ponarzekać i pospekulować, że pewno 'gruby' na tym zarobi. Szkoda gadać. JKorczak /KOV/
|
|
PREMIUM
Wysłane:
1 marca 2011 23:21:46
ARWENA napisał(a):(...) Obecnośc Pana Prezesa dla mnie drobnego inwestora nic nie wnosi ponieważ to jest takie pisanie z którego nic nie wynika ale to zupelnie nic. (...) A wypowiedzi Pana Prezesa bardzo przypominają mi wypowiedzi polityków więc dla mnie równie dobrze może ich nie być. Na ten post też może lepiej, żebym na gorąco nie odpowiadał. Hmmm.... Siedzę setki kilometrów od rodziny na papierami, u mnie już po północy i robolę. Lubię tę pracę, widzę w niej sens, cel, do którego dążymy. Oczywiście zdając sobie sprawę, że ten biznes jest obarczony wieloma więcej ryzykami niż taki dajmy na to bank (można sprawdzić moje cv pewnie bez przeszkód, więc wiecie, że nie odpowiadała mi ciepła posadka). Nie, nie zarabiam w KOV lepiej, ale tu jest szansa na stworzenie czegoś niemal od podstaw. A ja lubię wyzwania... którym niewątpliwie jest także i to Forum. I zapoznanie polskich inwestorów ze specyfiką tej branży. Tu liczy się wytrwałość. Wiecie, ile odwiertów statystycznie kończy się produkcją? Średnia światowa to jakieś 15%. Czy myśmy od początku o takim ryzyku nie mówili? Czy mówiliśmy, że gdziekolwiek nie zaczniemy wiercić, tryśnie ropa/ buchnie gaz? Nie, mówiliśmy, że to biznes dla cierpliwych. Tu są wyzwania geologiczne, technologiczne, logistyczne itd. Do tego dochodzi ryzyko kontrahenta/ partnera itd. W tej grze wygrywają ci, którzy uparcie dążą do celu i pokonują kolejne trudności. Uważamy, że jako spółka i zespół ludzi mamy niezbędne predyspozycje, żeby osiągnąć niełatwy w tym biznesie sukces. I osiągamy - spójrzcie na Ukrainę. W Brunei jest trudniej, ale prace postępują. Tak samo w Syrii. Z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa. Bez pośpiechu, konsekwentnie, Ktoś powie dobre słowo? Rzadko. No, chyba, że kurs wystrzeli... A my na kurs nie patrzymy, bo nie interesuje nas krótki bieg. Odpowiadam na pytania Forumowiczy na tyle, na ile mogę, bo ograniczają mnie przepisy. Nikt mi za te godziny tu spędzone nie dopłaca, uwierzcie mi, że koledzy w Kanadzie nie mają pojęcia o istnieniu tego forum. Może głosowanie? Zbanować Korczaka, czy nie? Bo, jak już podkreślałem, szans na wiadomości insiderskie, nie macie. Takie życie. JKorczak /KOV/
|
|
0 Dołączył: 2009-01-27 Wpisów: 854
Wysłane:
1 marca 2011 23:33:50
Panie Jakubie, posty, na które Pan odpowiedział są kupą spekulacyjnej sieczki. Pochodzą zapewne od ludzi, którzy chcieliby kupić spółkę rano a przed 17:00 oddać na +30% (jeszcze pewnie z lewarem 5 do 1 na kredycie brokerskim) a wchodzą tutaj bo liczą wyrwać info przed publikacją. Jeśli faktycznie tego oczekują to są "idiotami". To jest jak żebranie na ulicy o 2 zł. Tyle, że tutaj żebrzą o informację wartą realne pieniądze ... Moim zdaniem rola wyjaśniająca i rozszerzająca podawane przez spółkę informacje jest bardzo wiele warta. Do wszystkich: uszanujcie wiedzę jaka jest nam tutaj ze źródła przekazywana i politykę informacyjną, która jest prowadzona w mojej opinii słusznie. Jest anty-śmieciowa, po co puszczać newsy dla samych newsów, skoro w spółce nic to nie zmienia. Powinniśmy kontynuować przyjęty kurs, zwłaszcza, że przynosi wymierne rezultaty. Ile mamy poważnych funduszy w akcjonariacie? Kilka OFE weszło. Poczytajcie sobie strategie inwestycyjne Otwartych Funduszy Emerytalnych, myślicie, że łatwo było je przekonać, że ryzyko branży jest skutecznie neutralizowane przez odpowiedzialny zespół i konsekwentną politykę informacyjną? Proszę o powstrzymanie się od obraźliwych i nieodpowiedzialnych komentarzy. W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
|
|
0 Dołączył: 2011-02-10 Wpisów: 73
Wysłane:
1 marca 2011 23:34:26
Czy ktoś z Was może przegląda forum o AED? (chodzi mi o takiego australijskiego stock watcha;]) Niestety nie potrafię nic interesującego wyszukać - a ciekawi mnie co piszą akcjonariusze o tej firmie.
Jeżeli tak - mógłbym prosić o linka?
|
|
0 Dołączył: 2011-01-13 Wpisów: 72
Wysłane:
1 marca 2011 23:36:10
Bez obrazy, ale to co się tu ostatnio dzieje to masakra.Wspólczuje Panu(Redface).Tak nawiasem to poczytajcie o rynkach kapitałowych, kryzysach, o ryzyku, vis maior, dywersyfikacja itd.
|
|
|
|
PREMIUM
Wysłane:
1 marca 2011 23:36:19
Exar napisał(a):Pytanie do Redface: Użyte przez Pana wcześniej słowo 'interwencja' w stosunku do AED brzmi dość nieciekawie w kontekście współpracy na bloku L i mówiąc kolokwialnie wskazuje na pewną nieudolność działań w Brunei. W związku z tym dwa pytania: 1. Czy członkom JV przysługują roszczenia (np zwrot kosztu odwiertu) w przypadku 'zawalenia' przez operatora odwiertu, np zalania wodą potencjalnej strefy wydobycia? 2. Wieża użyta w Lempuyang ma być z tego co pamiętam użyta do testów w Lukut i bloku M, czy praca operatora polega na obsadzeniu swoimi ludźmi całości sprzętu czy tylko nadzoru nad kontaktorem z wieżą?
Witam, Po szczegółowe uregulowania odsyłam do prospektu, gdzie każda umowa typu 'production sharing agreement' (PSA) jest opisana. Zasadniczo ad. 1 roszczenia przysługują zapewne przede wszystkim na podstawie lokalnego prawodawstwa o prawidłowym wykonaniu umowy. Porozumienia typu PSA nie wyłączają możliwości dochodzenia roszczeń między ich stronami. ad 2. zwykle wiertnica jest wynajęta razem z obsługą, a operator nadzoruje prace/ czuwa nad całością. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/
|
|
Wysłane:
1 marca 2011 23:55:49
Jakoś ciężko jest przyjąć punkt widzenia, że wszystkiemu winny jest AED. Daleki jestem od stwierdzenie, że KOV. Być może mamy tutaj do czynienia ze zbiegiem okoliczności. Oni nie prowadzą biznesu tylko w Brunei razem z KOV w spółce. Mają koncesje u wybrzeży Australii, w prowincji Papua w Indonezji, na wyspie Madura w Indonezji. W sumie 4 lokalizacje, nie znam szczegółów. Oczywiście nie miałem w przeciwieństwie do Pana Korczaka osobiście do czynienia z ludźmi więc mogę się mylić. Może ktoś prywatnie jest ze spółką zaznajomiony i jest w stanie się szerzej na temat AED wypowiedzieć? Może Pan Korczak zdobędzie się na osobiste dygresje poza oficjalnym tonem komentatorskim? W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
|
|
0 Dołączył: 2011-01-26 Wpisów: 24
Wysłane:
2 marca 2011 00:28:50
"... mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu to i referatu mało ..." Sofronow..jakby kto nie pamiętał) P.S. Nie mogłem się powstrzymać przy tym całym moralizatorstwie i polemice z dnia 01.03.2011. Aż tak szczęśliwi jesteście, że macie tyle czasu by go na takie pierdoły tracić?!?!?!?! Na spacer idźcie, książkę przeczytajcie, do teatru pójdźcie, muzyki posłuchajcie... [x] zgłoś post do usunięcia
|
|
0 Dołączył: 2010-08-22 Wpisów: 148
|
|
0 Dołączył: 2010-08-22 Wpisów: 431
Wysłane:
2 marca 2011 00:51:04
@Lukch AED niestety dzieckiem szcześcia nie jest. Kiedy piszę te słowa, akcjonariusze spółki sprzedają jej walory już poniżej 0,30 dolara. A wcale nie tak dawno były po 10 dolarów. OD tego czasu zmieniło się wiele - osoby zarządzające(de Souza), zrezygnowali ze swych udziałów znaczący inwestorzy (jak np. Bank of America). Wcześniej pisałem o szybkiej komercjalizacji Puffin. Ale to chyba wszystko, co temu zespołowi się w życiu udało. Tuż po wykonaniu odwiertów Lukut i Lempuyang wywiercili dziurę Gigir East 1 na Madurze. Lojalnie raportowali o postepie odwiertów, ale czy coś znależli - nie wiadomo do dziś. testy się nawet nie zaczęły. W maju 2009 roku spółka informowała o tym, że w odwiercie Great Auk znaleźli węglowodory. Co dalej? Testy, produkcja? Niestety, żadnych informacji. Testów najwyraźniej nie było. Może zapomnieli? Niestety, naszej spółce trafił się taki oto partner. Może w bloku M pójdzie lepiej. A w Syrii to KOV dyktuje warunki, więc miejmy nadzieję, że tam wszystko pójdzie wedle najlepszych standardów.
Edytowany: 2 marca 2011 00:52
|
|
Wysłane:
2 marca 2011 01:06:50
@Mieszko
ale.... dlaczego testy się nie rozpoczęły? musieli podać chyba jakieś info, czy tak jak w naszym przypadku przeciągają z dnia na dzień z miesiąca na miesiąc? nie widzę w tym logiki... czy testy są takie drogie? (myślałem i dalej myślę że to tylko formalność skoro odwiert już jest)
Czy przy tych wspomnianych odwiertach miał partnera czy też działał na własną rękę?
|
|
Wysłane:
2 marca 2011 01:21:51
Nie jest najświeższy ale mimo wszystko warto przeczytać - daje ogólne informacje co do przyszłości Blocku M Block M www.bt.com.bn/business-nationa...by the way block m zajmuje połowę terytorium lądowego Brunei:) Block M grafika
Edytowany: 2 marca 2011 01:26
|
|
0 Dołączył: 2010-10-22 Wpisów: 30
Wysłane:
2 marca 2011 01:24:49
Witam Wszystkich. Obserwuję wątek dość długo i chciałbym się podzielić swoimi przemyśleniami. 1. Kwestie forum - nie unikniemy tych samych pytań (powtarzających się co kilka stron) pochodzących od osób chcących na spekulacji wyciągnąć parę % dla siebie.. Mod ma ciężko z tym wątkiem.. 2. Sprawa przesuwających się testów - jesteśmy zdani na łaskę/niełaskę wielu różnych czynników, wielu grup interesów i czy chcemy czy nie, nie mamy na to absolutnie żadnego wpływu. Można wylewać żale/groźby/pochwały (w zależności od informacji lub jej braku), ale myślę ze +/- 10 gr nie ma dla nas większego znaczenia. Cierpliwość wysoce wskazana.. (a naganiaczom mówimy serdeczne papa). 3. Polityka informacyjna KOV w osobie Pana Korczaka - dobrze, że jest Pan z nami. Pomimo, że informacji cenotwórczych nie uzyskamy, to dobrze jest się móc zwrócić z pytaniami (czy też pewną interpretacją faktów) do osoby kompetentnej. 4. Artykuł TAP OIL... Wycofują się z bloku M, pytanie teraz kto wejdzie na ich miejsce i o ile opóźni to pracę przy naszych odwiertach... Z jednej strony można snuć teorie spiskowe (nic tam nie ma więc wychodzą), a z drugiej - mają inne złoża, chcą je uruchomić komercyjnie, są priorytety. Ponownie cierpliwość wysoce wskazana. Co prawda mój post za wiele do tematu nie wnosi (ciągle uczę się geologii dzięki Wam), ale ogólne przesłanie jest takie aby nie dawać ponosić się emocjom. "Pieniądze przechodzą od ludzi niecierpliwych do cierpliwych" W.Buffet. No hope, no fear, no greed, no despair...
|
|
Wysłane:
2 marca 2011 02:28:20
Mieszko napisał(a):@Lukch AED niestety dzieckiem szcześcia nie jest. Kiedy piszę te słowa, akcjonariusze spółki sprzedają jej walory już poniżej 0,30 dolara. A wcale nie tak dawno były po 10 dolarów. OD tego czasu zmieniło się wiele - osoby zarządzające(de Souza), zrezygnowali ze swych udziałów znaczący inwestorzy (jak np. Bank of America). Wcześniej pisałem o szybkiej komercjalizacji Puffin. Ale to chyba wszystko, co temu zespołowi się w życiu udało. Tuż po wykonaniu odwiertów Lukut i Lempuyang wywiercili dziurę Gigir East 1 na Madurze. Lojalnie raportowali o postepie odwiertów, ale czy coś znależli - nie wiadomo do dziś. testy się nawet nie zaczęły. W maju 2009 roku spółka informowała o tym, że w odwiercie Great Auk znaleźli węglowodory. Co dalej? Testy, produkcja? Niestety, żadnych informacji. Testów najwyraźniej nie było. Może zapomnieli? Niestety, naszej spółce trafił się taki oto partner. Może w bloku M pójdzie lepiej. A w Syrii to KOV dyktuje warunki, więc miejmy nadzieję, że tam wszystko pójdzie wedle najlepszych standardów. Może się wycofają w końcu i odstąpią nam udział. To są kolejne bardzo ciekawe kierunki rozwoju. Zwiększenie udziału przez KOV z pewnością jest brane pod uwagę. Takie uciekanie na szybko jest odpowiednio wyceniane przy odstępowaniu aktywów (bierze się za grosze). i3odzio napisał(a):Artykuł TAP OIL... Wycofują się z bloku M, pytanie teraz kto wejdzie na ich miejsce i o ile opóźni to pracę przy naszych odwiertach... Z jednej strony można snuć teorie spiskowe (nic tam nie ma więc wychodzą), a z drugiej - mają inne złoża, chcą je uruchomić komercyjnie, są priorytety. Ponownie cierpliwość wysoce wskazana. To samo j/w. Można próbować przejąć za grosze ich udział. PS Co do kompetencji Pana Korczaka. Proszę wszystkich krytykantów i kanapowych analityków o zapoznanie się: media.brebank.pl/pl/pr/73194/b...To tyle w temacie kompetencji kto ma rację czy puścić info czy nie. Sprawa zamknięta. PS2 Fajne foto 2000x1333 piksele podpięli :-). Panie Jakubie w sieci nic nie ginie, nigdy. Pozdrawiam. W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 2 marca 2011 02:29
|
|
Wysłane:
2 marca 2011 02:31:59
Wrzucam z podanego wcześniej linka aby lepiej się prezentowało, informacja z lutego 2007: "Nagroda Global IR Rankings to kolejne (po nominacji do nagrody Byki i Niedźwiedzie, przyznawanej przez redakcję Gazety Giełdy „Parkiet”) wyróżnienie, które dowodzi, że nasze wysiłki zmierzające do zapewnienia BRE Bankowi opinii instytucji wyznaczającej standardy w zakresie relacji ze środowiskiem inwestorskim, zostały dostrzeżone. Ważne jest, że tym razem zostaliśmy zaliczeni nie do krajowej, ale europejskiej czołówki firm informujących inwestorów o działaniach i wynikach finansowych w sposób najbardziej przejrzysty. W uzasadnieniu przyznanego nam wyróżnienia, organizatorzy IR Global Rankings podkreślili, że BRE Bank wyróżnia jakość i zakres informacji, które przekazuje dobrowolnie (tzw. volountary disclosure), czyli ponad to, do czego zobowiązują nas przepisy prawa”, mówi Jakub Korczak, Dyrektor ds. Relacji Inwestorskich w BRE Banku.Doroczne wyróżnienia IR Global Rankings przyznawane są pięciu wiodącym przedsiębiorstwom w trzech kategoriach: najlepsze strony internetowe poświęcone relacjom inwestorskim, najlepsze standardy corporate governance, najlepsze standardy informacji ujawnianych inwestorom.W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 2 marca 2011 02:32
|
|