PARTNER SERWISU
tbhhvejs
100 101 102 103 104
Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 22 lutego 2011 09:48:55 przy kursie: 17,90 zł
kastalto napisał(a):
(...)
Nie wiadomo co będzie z Syrią. (...)
W związku z tym jako akcjonariusz mniejszościowy pytam się czy KOV mógłby przedstawić komentarz w sprawie działań w Syrii. Jestem pewien że kierownictwo i więksi akcjonariusze analizują sytuację. Plany znamy, ale może kwalifikowałyby się do odłożenia w czasie?!

Pytanie: ile do tej pory KOV zainwestował w Syrii? Jeśli ktoś ma tę informację pod ręką to proszę o podanie, jak nikt nie wie, to w wolnej chwili przeszukam prospekt. Z tego co widzę w tej chwili 3D kosztowało 6 mln USD. A ile wyłożono na koncesję? Na ile lat jest ważna?
Pozdrawiam,

k.

Witam,
Widzę, że oczekujecie, że zatrudnimy w spółce eksperta do spraw polityki międzynarodowej ;-)
Póki co nie dzieje się w Syrii nic, co powodowałoby konieczność odłożenia planów. Pamiętajcie też, time is money, prawda?

Co do zainwestowanego kapitału w Syrii. Zalecam czytanie tego, co publikujemy...
1) Zainwestowany kapitał: źródło wiedzy to raport kwartalny za 3Q 2010 strona 29, punkt 12 'Aktywa z tytułu poszukiwania i oceny zasobów'. Tutaj Syria pojawia się jako wartość netto (czyli z uwzględnieniem tego, że dostaliśmy od MENA zwrot wydatków): U$ 4.874.363.

2) Koncesja - szczegółowy opis jest w prospekcie emisyjnym, na naszej www. Tam jest wersja elektroniczna, polecam polecenie 'znajdź'... Strona 177... Okres poszukiwawczy na Bloku 9 składa się z trzech etapów. Etap 1 trwa cztery lata (start listopad 2007), Etap 2 trwa trzy lata, a Etap 3 – dwa lata. Licencja przyznana na 29 lat, opłata licencyjna U$ 1m.

Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Draxos
0
Wpisów: 45
Wysłane: 22 lutego 2011 10:20:33 przy kursie: 17,90 zł
Dzień dobry Panie Jakubie!! :)

Miło Pana znów "słyszeć"!

Bez wywoływania paniki (może nie powinienem był tego poruszać), ale chciałbym zapytać o trzęsienie ziemi... W serwisach piszą/mówią, że było odczuwalne nawet na Filipinach i to prawie 5 stopni (w Manili). "My" jesteśmy trochę bliżej niż Filipipny - choć nie w prostej linii oczywiście, ...ale jednak, zatem pytanie: czy mamy jakieś szkody, ew. czy spowodowało to lub spowoduje jakieś trudności, które jeszcze bardziej opóźnią proces poszukiwawczy?

Pozdrawiam!

Draxos
0
Wysłane: 22 lutego 2011 10:32:34 przy kursie: 17,90 zł
Hm... w radio źle podali, bo wychodzi na to, że były dwa trzęsienia tej nocy.

Trzęsienie ziemi o sile 5,3 st nawiedziło stolicę Filipin
dzisiaj, 06:22
RZ / PAP
Manilę, stolicą Filipin nawiedziło we wtorek trzęsienie ziemi o sile 5,3 st - podały amerykańskie służby geologiczne (USGS).

Nie ma informacji o ofiarach lub poważnych zniszczeniach.

Epicentrum wstrząsU znalazło się 66 km na południowy-wschód od Manili; hipocentrum było na głębokości 137 km.

Autor: RZ
Źródła: PAP

wiadomosci.onet.pl/swiat/trzes...

Draxos
0
Wysłane: 22 lutego 2011 10:35:33 przy kursie: 17,90 zł
Szukając dalej wychodzi na to, że to "koło nas" było niegroźne... Ale i tak chętnie bym usłyszał potwiedzenie od spółki (znaczy - Pana Jakuba).

http://earthquake-report.com/

Pozdrawiam!

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 22 lutego 2011 11:16:37 przy kursie: 17,90 zł
Witam.
Widzę, że powoli dostrzegamy, że biznes KOV jest naprawdę globalny... Szkoda, że tylko przy okazji jakichś obaw. Hmm.. taka to już nasza polska mentalność, widzimy negatywy. To nie jest uwaga do Forumowiczów, raczej ogólna, sam też takie cechy u siebie zauważam ;-)

A w Brunei teraz ciemna noc. Gdyby coś poważnego tam się stało, wiedzielibyście o tym w tym samym momencie, co ja. Nic nie słyszeliśmy, aby jakiekolwiek wstrząsy były tam odczuwalne.
Proponuję poczytać Wikipedię: en.wikipedia.org/wiki/Geograph...
Tam jest taka adnotacja:
"Natural hazards: typhoons, earthquakes, and severe flooding are quite rare."

Zapuściłem też search na: www.allvoices.com/partner/ap/B...
odpowiedź jest taka: "Sorry, we did not find any reports"

No, ale to każdy z Was może też zrobić.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Draxos
0
Wysłane: 22 lutego 2011 11:36:17 przy kursie: 17,90 zł
Bardzo dziękuję!!

Research oczywiście był zrobiony, ale nic nie zastąpi tej świadomości, że nikt do Państwa nie dzwoni(ł) w środku nocy, że np. platforma się przewróciła :)

najważniejsze, że wszystko jest ok! A to dobry news! ...może dzięki temu i kurs nam trochę odżyje, bo dziś jak widzę znowu jest lipa... :(

Pozdrawiam!

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 22 lutego 2011 11:41:57 przy kursie: 17,90 zł
kefirkiller napisał(a):
proponuje obejrzeć filmik oczywiscie na temat i na pokrzepienie i cierpliwoscthumbright www.osageexploration.com/s/Hom...

poruszyles ciekawe zagadnienie.
tak sie zastanawiam, czy ten filmik to propaganda, czy przypadkowe bardzo mocne plaszczenie tematu? Think

dlaczego sie czepiam:

- czopowanie warstwy wodnej - takie to proste jak w tym filmiku? beton 'wspina' sie na zewnatrz casing'u w wodzie, czy moze rozmywa sie i 'rozlazi' we wszystkich kierunkach, az utworzy sie piramida betonu od dolnej do gornej warstwy? to juz nie bedzie wygladalo tak imponujaco. no ale nich bedzie, jest to moze nieeleganckie, ale do zrealizowania.

- rozstrzeliwujemy i rozpychamy lupki - jaka jest skuteczna srednica (wokol otworu) takiego 'rozbicia'? i czy ropa bedzie chetna plynac z warstwy lupkow polozonej ponizej odwiertu? ile ropy mozna z tego wycisnac? czy to jednorazowy zbior, czy caly czas bedziemy pompowac stamtad rope? no bo skoro musielismy naruszyc strukture lupkow zeby zaczelo kapac, to jak to co dalej ma sie przebic przez nienaruszona strukture? bo srednio oplacalnie mi to wyglada na tej kreskowce. chyba, ze sa dwa odwierty, pierwszy podaje sie cisnienie, ktore wypycha rope przez drugi? d'oh!

jakby ktos sie na tym znal, to prosilbym o podzielenie sie wiedza Pray
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 22 lutego 2011 13:30:41 przy kursie: 17,90 zł
Podaż jest - to leci, ale dystrybucja jest spokojna i metodyczna, może to ten OZ fund nadal schodzi z waloru. Z drugiej strony ktoś odbiera również non stop, bez pośpiechu.
Nie wygląda mi to na spekułę bo ruch jest mało dynamiczny.
W sumie patrzę ze spokojem na spółkę obecnie.

Jedno jakoś mi tylko umknęło. Czy w Lempuyang-1 będzie coś jeszcze się działo ze strefą pink, jakieś dodatkowe testy? Czy po danych z PLT jest już zatopiona na dobre i interesuje nas wyłącznie blue?

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 22 lutego 2011 14:19:18 przy kursie: 17,90 zł
Widać wielu dzisiaj uznało, że nie warto trzymać KOV. Pytanie co skłoniło kogoś do wyrzucenia akcji przed wynikami testów, które zapowiadają się pozytywnie. No, ale skoro Parkiet, PB i inni piszą o nas tak jak piszą, do tego specjaliści z TVNCBC też niewiele dobrego mają do powiedzenia, dyrektor wyzbywa się akcji, a top amerykański fundusz też wyzbywa się pakietu. Jest też jakaś woda, ciągłe opóźnienia, widmo mega-dodruku. Duże nagromadzenie "negatywnej energii" jednymi słowy.
Akcjonariusz KOV najpierw czyta komunikat z Australii. Hurra! Następnie dociera do niego komunikat od zarządu KOV - "hmmm, ja rozumiałem to trochę inaczej", czyta notkę jeszcze kilka razy. Później następuje uderzenie pudelków - "hmm, w sumie nie jestem specem w temacie, tamci znają się na pewno lepiej". TVNCNBC wykonuje "final cut". Ci, co rano nabrali akcji, zaraz na koniec sesji je oddają, ktoś tam wysypuje solidniejszy pakiet. Następuje cisza....
Muszę przyznać, że gdybym nie obserwował spółki od początku, to sam bym uwierzył, że ostatni komunikat jest "neutralny" i nic nowego nie wnosi.
Panie Jakubie, proszę nam obiecać, że gdy tylko pojawi się info o komercyjności złoż z Lempuyang to informacja, która wypłynie z KOV nie będzie zawierać słow "prawdopodobnie, możliwe" etc. Będą za to zwroty w stylu "wielki sukces, pozytywnie zaskoczeni, obok gazu jest i kondensat".

Pozdrawiam

kefirkiller
0
Wpisów: 47
Wysłane: 22 lutego 2011 14:28:55 przy kursie: 17,90 zł
dyrektor wyzbywa sie akcji???? a jaki bo moze cos mi umknęło uwadze??

kefirkiller
0
Wysłane: 22 lutego 2011 14:56:53 przy kursie: 17,90 zł
MaximusieMinimusie mozesz mi to wyjasnic jaki dyrektor sypie??

kz110
0
Wpisów: 148
Wysłane: 22 lutego 2011 15:01:49 przy kursie: 17,90 zł
kefirkiller napisał(a):
dyrektor wyzbywa sie akcji???? a jaki bo moze cos mi umknęło uwadze??

Z pewnością chodzi o poniższe :

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

kefirkiller
0
Wysłane: 22 lutego 2011 15:05:41 przy kursie: 17,90 zł
dzieki a juz myslalem ze cos nowego wyszlo w praniu Pray

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 22 lutego 2011 18:58:05 przy kursie: 17,90 zł
Ciekawy jest dla mnie fakt jak zupełnie niezwiązane lub mające mały związek ze spółką turbulencje polityczne potrafiły skłonić ludzi do oddawania akcji spółki na dzisiejszych poziomach cenowych.

FAKTY MERYTORYCZNE:
Wykonanie 4 odwiertów w Brunei z potwierdzonymi we wszystkich przypadkach trafieniami. Przeszacowanie zasobów na Ukrainie z kolejnymi udanymi odwiertami, które wkrótce zostaną podłączone do produkcji (większe zasoby i szybsze ich wydobycie). Wzrost cen ropy (pośrednio gazu, który KOV wydobywa na Ukrainie). Zapowiedź samofinansowania ukraińskiej spółki KOV łatwa do powiązania z wcześniejszymi sygnałami nt. EBOiR. Niedługo raport roczny z pewnie niezłymi już przychodami.

FAKTY MERYTORYCZNE INACZEJ:
1. Rewolucja w Tunezji, Egipcie, Libii (potencjalny wpływ na Syrię, gdzie KOV na razie wydał ok. 5 mln $ (ze 140 mln $ ogólnie zebranych z IPO).
2. Plotka nt. trzęsienia ziemi (zdementowana przez Pana Korczaka).

KOMENTARZ: :-)

Wiem, że fakty merytoryczne można daleko bardziej rozwinąć i że czekające nas testy są ważne, ale w świetle faktycznych wiarygodnych doniesień, które miały miejsce wcześniej wiemy, że wszystkie odwierty mają potwierdzone trafienia w kilku strefach.

Że nie wspomnę na różnicę między Libią a Libanem i daleko idące różnice między Libią a Syrią. Jakby w Bułgarii wieszali prezydenta to jaki ma to związek z Polską?

Jakoś do tej pory nikt Syrii nie wiązał z problemem Iraku a jest to sąsiad o najdłuższej linii granicznej z Syrią. Od granicy z Syrią jest ok. 100 km do Mosulu gdzie polują na chrześcijan i mordują całe rodziny w biały dzień i nie ma to wpływu na kurs bo w wiadomościach nie było :-). Słowem jak nie ma w TV to tego nie ma w ogóle.

PS
Syria jest w stanie wojny z Izraelem aktualnie (brak traktatu pokojowego). Te wszystkie ryzyka znane są od czasów IPO. Ponadto nie sądzę aby miały jakikolwiek wpływ w obecnym czasie. Syria jest regionalną potęgą i razem z Izraelem trzymają się w szachu od wielu lat, to jest jak Zimna Wojna, najlepsza gwarancja pokoju. Tam nic się dziać nie będzie!
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 22 lutego 2011 19:09

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 22 lutego 2011 19:43:53 przy kursie: 17,90 zł
lukch napisał(a):
Przeszacowanie zasobów na Ukrainie...

Chyba niedoszacowanie ?

W pozostałej części się zgadzam.

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 22 lutego 2011 19:46:25 przy kursie: 17,90 zł
Odnośnie tematu trzęsienia ziemi to AED dowiódł, że raportuje wszystko bezzwłocznie. Oni wysłali by komunikat nawet w sprawie rozwodu prezesa, bo uznaliby coś takiego za istotne. Awaria klimatyzacji w kontenerach załogi od testów również pewnie byłaby zaraportowana więc nie rozumiem obaw. Generalnie to oni mają fajne podejście ;-).

Proponuję bezkrytyczne przepisanie ich ustawodawstwa regulacji raportowania eventów do naszego systemu prawnego. Może się WatchDog wypowie, bo na Nim na pewno to zrobiło wrażenie, jeśli śledzi wątek.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 22 lutego 2011 19:48

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 22 lutego 2011 19:58:20 przy kursie: 17,90 zł
Dlaczego WatchDog miałby się wypowiedzieć w tej sprawie? Ja z wykształcenia jestem prawnikiem i szczerze mówiąc jeżeli WatchDog nie jest politykiem to chyba nic nie poradzi :-)

arkady75
0
Wpisów: 34
Wysłane: 22 lutego 2011 20:36:38 przy kursie: 17,90 zł
Dobry wieczor ,Dzien Dobry jak kto woli mam pytanie do p.Jakuba dlaczego pomimo niedoszacowania zloz na Ykrainie w stosunku do wczesniejszych zalozen rosnacych cen gazu oraz mimo wszystko ppozytywnych wiesci z Brunei (strefa blue) kurs KOV jest stosukowo niski nie reaguje na info a z drugiej strony ja tak uwazam jest pilnowany .Co to znaczy ktos pilnuje zeby za bardzo nie spadl badz za bardzo nie wzrosl jaki jest w tym wszystkim cel Pozdrawiam .

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 22 lutego 2011 20:42:31 przy kursie: 17,90 zł
A ja widzę spadki ostatnich dwóch dni inaczej:
Mamy inwestorów A, B C i D. Wszyscy wiedzą o KOVie tylko tyle, że albo znajdzie ropę i kurs ruszy, albo nie - i kurs spadnie. Kupują akcje przy poziomie 1,9x - małe pakiety, bowiem uważają, że ryzyko jest spore. Ustawiają stop lossy (stop limity) w sposób, który wydaje im się sprytny: wiedzą, że nie ma sensu ich ustawiać na ważnych wsparciach albo okragłych sumkach, bo tam wszyscy ustawiają, dlatego oni wybierają takie wartości jak 1,77, 1,78 i 1,76.
Nadchodzi poniedziałek. Inwestor Stockwatchysta, wytrwany gracz wywala swój pakiet, bo wie, że odkupi 10 gorszy niżej. Sypie się kilka SL-i min. inwestorów A i B - kurs spada o grosz. Komuś puszczają nerwy i wywala co ma po cenie jaką oferują kupujący. Kurs spada o grosz. Puszczają SL-e inwestorów C i D. Historia się powtarza. A, B, C i D myślą: gdyby tu była ropa, to kurs by nie spadał. Skoro spada, to znaczy, że ropy nie będzie, bo inaczej przecież grubasy by wiedziały i zbierały.
Spójrzcie na transakcje z dzisiejszego dnia. Każdy spadek o kolejny grosz na niższy poziom cen daje kilkanaście - kilkadziesiąt natychmiastowych transakcji o niewielkim (relatywnie) wolumenie na tym niższym poziomie.

Co do Wiosny Ludów Arabskich i Syrii. Nie słyszałem, żeby w Egipcie nacjonalizowano majątek albo przeganiano zachodnie firmy. Zachód z ulgą usłyszał, że Egipt nie zmieni sotusnku do Izraela. Oczywiście sytuacja polityczna w Syrii może być inna (z tego co wiem, to opozycja chce zaostrzenia kursu w polityce międzynarodowej, zwłaszcza w odniesieniu do Izraela.)

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 22 lutego 2011 20:44:47 przy kursie: 17,90 zł
arkady75 napisał(a):
Dobry wieczor ,Dzien Dobry jak kto woli mam pytanie do p.Jakuba dlaczego pomimo niedoszacowania zloz na Ykrainie w stosunku do wczesniejszych zalozen rosnacych cen gazu oraz mimo wszystko ppozytywnych wiesci z Brunei (strefa blue) kurs KOV jest stosukowo niski nie reaguje na info a z drugiej strony ja tak uwazam jest pilnowany .Co to znaczy ktos pilnuje zeby za bardzo nie spadl badz za bardzo nie wzrosl jaki jest w tym wszystkim cel Pozdrawiam .

Na to pytanie ja mogę odpowiedzieć jako pilny czytelnik każdego postu p. Jakuba.
Redface napisał, że z zasady nie komentuje (i nigdy nie będzie) kursu akcji KOV.
CO zaś się tyczy pilnowania kursu, polecam przeczytać ostatnie 60 stron forum. Była o tym mowa nie raz, i zdaje się, wypracowano jasny ogląd sytuacji.
Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

100 101 102 103 104

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,533 sek.

rqmogkdb
benlxwcg
dkbrbuqn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nvocahfa
wlpbgsht
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat