newconnect.pb.pl/2441067,54611... co o tym sadzicie ? w dobrym kierunku wszystko zmierza ? jeśli marzysz o kursie to polecam niech.pl, jeśli chcesz zarobić - realizuj zyski, żebyś potem się nie znalazł na trzebabylo.pl...
|
|
Temat:
Onesano
Witam, coś ten temat przysnął, a w poniedziałek wyniki za cały 2010. Może warto podyskutować coś o nich? Parę dni temu sobie złapałem kilka akcji. Nie jestem ekonomista itp. itd. nie inwestuje kokosów, ale chętnie porozmawiałbym z "mądrzejszymi" co sądzą o Skotanie w 2010 r. zebym wiedzial jak sie nastawic na poniedzialkowy raport. jeśli marzysz o kursie to polecam niech.pl, jeśli chcesz zarobić - realizuj zyski, żebyś potem się nie znalazł na trzebabylo.pl...
|
|
na moj rozum, jesli -Sygnał zakupu 08.03.2011 przy kursie 6,89 -Teoretyczny zasięg kursu 9,48 a kurs obecny 6,82 Wykres jak analizować i jak robic - opisane to jest powyzej wykresu mozna kliknac w odsyłacz na stronce, ktora podalem. Matematyk ze mnie dobry nigdy nie był, ale z tego co widzę z wykresu na mój rozum to powinno jeszcze rosnąć. Warto potrzymać, do tego dochodzi to, że Optimus miał zysk za ostatni kwartal i dobre perspektywy są na kolejne miesiące choćby W2. Z tego co czytalem na innym forum też, niedawno wiele osób naganiało, że optimus spadnie ( jedni pisali nawet ze na 0,50 hehe ) a jak widać trochę się pomylili Być może chcieli go kupić taniej przed wzrostem. Jedni pisali ze czekaja na 5,50 (jak byl po 6) no i jak widać się nie doczekali i wg. mnie sobie długo poczekają, chyba, że dokupią w owczym pędzie i przyczepią się do pociągu jadącego na północ. Jak dla mnie to do końca tygodnia powinno być przebite 7 ( dziś niewiele zabrakło, bodajze 3gr do 7), a jutro otwarcie + (6,85<). Ale nic wiecznie nie rośnie. Nie mam wykształcenia ekonomicznego więc nie będę tu pisał jakiś wielkich mądrości, po prostu takie jest moje zdanie. Nie inwestuje też jakiś kokosów. Proszę więc o wyrozumiałość. jeśli marzysz o kursie to polecam niech.pl, jeśli chcesz zarobić - realizuj zyski, żebyś potem się nie znalazł na trzebabylo.pl...
|
|
jak wyceni rynek? mam nadzieje, ze niewielu będzie takich z b...r.pl jak sobie porownuje wypowiedzi na tych forach, to takie porownanie mi do glowy przyszlo.. na temat alkoholu tam wypowiadaja sie abstynenci, a tutaj alkoholicy. oczywiscie w pozytywnym sensie porownanie. jeśli marzysz o kursie to polecam niech.pl, jeśli chcesz zarobić - realizuj zyski, żebyś potem się nie znalazł na trzebabylo.pl...
|
|
po kliku stronach wnioski: - przychody im sie powiekszyly o 50x to chyba dobrze - strata tez im sie zmniejszyla z ponad 2mln do 600 tys - przeplywy pieniezne lepsze - na dzialanosci inwestycyjnej - 41mln ( no ale to mogli np zaczac jakies inwestycje i normalne ze narazie nie ma +) ale z dzialalnosci finansowej +49mln - z przeplywow pienieznych są 16mln prawie na plus - wartosc ksiegowa na akcję wzrosla z 13gr na 86gr - aktywa trwale z 33mln do 83mln wzrosly - obrotowe z 2,4mln do 78mln tak w skrocie. odpowiedź na to była taka: a ja dodam ze po trzech kwartalach mial 5,46mln straty netto a po czterech ma mniej bo 3,36 mln straty, co daje nam zysk w samym czwartym kwartale ponad 2 mln zysku!! Siedzialem na bankierze, ale jak czytam wątek jakiegos czlowieka, ktory uzywa slowa LOL w wypowiedzi i pisze o jutrzejszych 50gr czy mozliwe, to chyba nie jest to dorosla osoba inwestujaca na gieldzie papierów wartosciowych, tylko ktos z giełdy pajaców .. nie mylić z giełdą papierów. jeśli marzysz o kursie to polecam niech.pl, jeśli chcesz zarobić - realizuj zyski, żebyś potem się nie znalazł na trzebabylo.pl...
|
|