PARTNER SERWISU
tvxkawtq
jogi

jogi

Ostatnie 10 wpisów
Rozumiem, że do zobowiązań wliczam wszystkie zob.krótko- i długoterminowe (oczywiście oprocentowane) z pasywów i od tego odliczam gotówkę? Gdzie znajdę tę pozycję i czy pod jej określeniem mam rozumieć tylko środki pieniężne/kasa?

Liczę tak:
Zob.dłutoerm.
+Kredyty i pożyczki 0
+Wyemitowane dłużne papiery wartościowe 14 557
+Zobowiązania z tytułu leasingu finansowego 6 687
+Inne zobowiązania finansowe 420
(Nie wliczam rezerw)
Zob.krótkoterm.
+Kredyty, pożyczki 21 511
+Wyemitowane dłużne papiery wartościowe 28 000
+Inne zobowiązania finansowe 3 572
(Nie wliczam zob.handlowych,wekslowych,zaliczek i rezerw)

Czy dobrze teraz mam ułożony model liczenia?

Jak obliczyć ze sprawozdania dług netto?

Ok, cześć wskaźników już znalazłem w profilu spółki(mam abonament) ale nie mogę znaleźć wskaźnika Dług netto/Kapitału własnego, czy jest on gdzieś go znajdę?

Faktycznie jest trochę tych wksaźników, dzięki za wskazówki. Czy znajdę gdzieś już wyliczone te wskaźniki czy trzeba je liczyć ze sprawozdań po kolei?

Ok, już działam.

1.Spółka ma grupę kapitałową, jest podmiotem dominującym i w każdej spółce zależnej ma 100%. Mam zrobić taki teaser/One pager o spółce - rozumiem, że mam korzystać z jednostkowego sprawozdania czy ujednoliconego?

2.Chcę zawrzeć wskaźniki odnoszące się do spółki 4-6 najbardziej użytecznych do oceny finansów spółki (raport ma służyć osobą które zajmują się emisja akcji/obligacji, refinansowaniem) da się dobrać do tego celu dobre wskaźniki? Poza tym, które byłby najważniejsze generalnie?

3.Chcę porównać za okres 4 lat przychody ze sprzedaży/EBITDE/zysk netto, dobrze zestawiłem dane? Czy lepiej zrobić to w ujęciu rocznym czy kwartalnym?

Witajcie,

jestem już dłużej na forum ale należę bardziej do czytających :)

Otóż mam do przygotowania na zajęcia na studiach One Pager-a dotyczącego spółki. Tak jakbym pracował np. w Funduszu i chciał pokazać dokument na komitecie inwestycyjnym analitykom i zarządzajacym. Ma on zawierać najważniejsze informację (opis działalności, model biznesowy, strukturę jeśli to grupa kapitałowa, akcjonariat, Podstawowe dane - pewnie finansowe i wskaźniki) oraz najważniejsze czyli naszą myśl na temat tej spółki w podsumowaniu.

Wiecie co to za dokument, jak go skonstruować i gdzie znaleźć najważniejsze informację które mam w nim zawrzeć? W necie znalazłem niewiele informacji o nim.

Wiem, że w sprawozdaniach ale np. mam korzystać z rocznych, półrocznych czy najświeższych kwartalnych i co jak np zawiera porównanie do poprzedniego tylko kwartału, a chciałbym porównać 4 ostatnie?

Dzięki za odpowiedź.

Jednak najlepszym rozwiązaniem w przypadku ponownego wzrostu wartości instrumentu bazowego będzie zamknięcie future po 2697, wtedy uzyskam pierwotna ekspozycje.

kliknij, aby powiększyć

Niestety nie mam abonamentu, kliknięcie otworzy pełny rozmiar.

Spytam jeszcze czy krótką pozycje futures otwierać tak jak zaznaczyłem w BEP stategii czy może w BEP short put?

Witam wszystkich serdecznie.
Zaczynam spekulację na opcjach w WIG20.

Aby nie zaśmiecać forum nowymi wątkami korzystam z obecnego wątku w nadziei na odpowiedź.

Chciałbym wypróbować short straddle. Pytanie dotyczy niekorzystnej dla mnie sytuacji kiedy strategia zbliża się do jednego z Break Even Pointów, np. "lewy" BEP dla strategii wynosi 2697 pkt., czy po tym kursie mogę otworzyć krótką pozycję w futures aby zabezpieczyć się przed stratami na short put i jaki wpływ będzie miał futures na całą strategię w czasie pozostającym do terminu wygaśnięcia?

Jeżeli się mylę proszę o wskazówki.

Pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 13 listopada 2015 18:15:14
Liczba wpisów: 9
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,290 sek.

jvutighq
nbwpdera
phrymlhg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
huyugqvk
ntqeryzo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat