PARTNER SERWISU
qxkapnsr
krato

krato

Ostatnie 10 wpisów
Dokładnie, dlaczego najdroższym - przecież do 100 tys euro nie ma prowizji

A to też tak uważam - jeśli chodzi o to co się dzieje na XTB to tutaj sprawdzam i wszystko wiadomo

Ale chodzi mi w ogólne o portal gdzie są wg was bardziej wiarygodne/godne przeczytania informacje

Podbij gdzieś temat na forum gdzie o tym piszą to ludzie może zaczna kupować akcje :D , ale ogólnie fakt gość nie włączył sobie sam , bo nie chciało mu się kodu przepisywać pewnie, hasło miał pewnie 12345 i zdziwiony
a bankier sam się zdziwiłem że napisał o czymś takim - a poważne pytanie - skoro nie bankier to jakie inne portale uważacie za rzetelne - bardzo proszę o odpowiedzi bo zaglądanie na bankier.pl mi się już znudziło

Pytanie chyba jest inne - jak ta sprawa wpłynęła na kurs?,
wg mnie nie za bardzo a była tylko koincydencją z innymi np ogłoszeniem wyników Plus500 które tak naprawdę wpłynęły

druga sprawa , czy ma duży potencjał do "urośnięcia" - wydaje mi się że nie , bo poszedł od razu mailing o tym że XTB ma 2FA i polecają włączenie, gość jest poza tym chcacy narobić szumu bo stracił - wiadomo - liczy że się teraz odezwą i oddadzą - zeby już szumu nie robić dalej :D - ale jego wina ewidentna

kurs dodatkowo może reaguje na "kupuj plotki, sprzedawaj fakty" - wprowadzono IKZE , mamy już IKE co wiecej moze być informacja nieoczywistą a która może wpłynać na oczekiwania co do wyceny - teraz juz tylko rozwój , troche nudny

spadek z 90 na 70 zł za akcje to raczej okazja do kupna jeśli się patrzy w dlugiej perspektywie

Czym spowodowane te dwa wystrzały na ostatnich sesjach ?
Jakie mamy perspektywy - jest sens teraz wchodzić czy czekać na jakąś korektę

masz już 10% od szczytu a do tego będzie niedługo odcięcie dywidendy - będziesz miał okazję

Dziękuje za odpowiedź,
w takim razie aktualne zwyżki wynikają z lepszych informacji i zmiany sentymentu "drobnych" do spółki - w kontekście tych ciągłych strat ile spółka powinna mniej więcej kosztować aktualnie patrząc z punktu analizy fundamentalnej?

podpisanie umowy z amazon.com to może być rakieta dla ceny - ile wg was jest wart aktualnie DataWalk bazując na analizie fundamentalnej i jak na ludzi może zadziałać patrzenie na wykres gdzie historycznie kurs był w granicach 150, 200 zł 

zakładałem podobne zachowanie jak dzisiaj po info o sprzedaży do Morgan Stanley (czyli info o niespodziewanej sprzedaży do jakiegoś podmiotu), patrząc na wykres który zbliża się do swoich historycznych minimów jak wyceniacie kurs akcji , ile powinien wynosić ?, zakładam że tego typu sytuacje - czyli niespodziewane wzrosty o 25% będa się powtarzać 
z czego wynikał ten wystrzał 03-08.2020 ?

Jak oceniacie rekomendacje na poziomie 78 zł które pojawiły się jakiś czas temu w kontekście aktualnej wiedzy o spółce: możliwość przenoszenia IKE do XTB w przyszłości , asystent AI do komunikacji z klientami w 2025 roku na niektórych rynkach ?

kurs po odcięciu dywidendy - 65.80 , widać że weszliśmy w korektę , pogłębianą przez informację odnosnie zainteresowania przez KNF

jak myślicie kiedy będzie moment na dokupienie ?

zakładam że wycena 78 zł która była wskazana jest do osiągnięcia w tym roku (nie pamiętam które biuro maklerskie), a każde "tąpnięcie" na rynkach to paliwo dla naszej spółki
jak wy wyceniacie papier na ten rok

Tez mnie zastanowiło nabycie akcji przez CTO , na plus :)

czy oznaczałoby to że cena 62 zł to "uczciwa cena" i nie ma co liczyć na spadki do 40 może 30 zł ?

PS zacząłem obserwować dopiero spółkę więc pytanie może być pokroju trywialnych , za co z góry przepraszam

Być może naiwne i trywialne pytanie , ale czemu aktualnie XTB pnie się w górę bez żadnej korekty? , czy ma na to wpływ skup akcji własnych ostatnio gdzieś widziałem że był ogłoszony , jak modelowo spółka powinna reagować na taką informację ?

Czy wszystkie możliwe pozytywne informacje zostały już wg was ujawnione (typu wprowadzenie akcji ułamkowych na rynki oraz ostatnio te ETFy etc.) - pytam w kontekście czy coś może jeszcze mieć wpływ na zatrzymanie spadków - czy już raczej spadki a ewentualnie czekamy na jakieś pozytywne zaskoczenie

mam pytanie odnośnie waszej opinie jak XTB zareaguje na ewentualną bessę - teoretycznie broker zarabia kiedy jest hossa i kiedy jest bessa ale jak to może wpłynąć na kurs XTB

jak uważacie: to jest dobry moment żeby jeszcze dokupić ?
- widać po informacji o dywidendzie szału nie było na kursie
- jesteśmy po redukcji

jak oceniacie wyceny spółki na 79 zł które padły w przedostatnich rekomendacjach ?

pisząc "regularne spadki" mam na myśli redukcje kursu po skoku notowań wynikającym z dobrych wyników np. kwartalnych , wtedy właśnie patrzę na wolumen (zakładam że jeśli jest wysoki to jest informacja o której nie wiem i trzeba przejrzeć wiadomości dotyczące spółki) - regularnie dokupuje walor i aktualnie zastanawiam się czy dokupić czy poczekać na "tradycyjną" korektę kursu po dobrych wynikach i rekomendacji na 78 zł

-patrzę na akcje nie CFD
- w platformie xstation wybieram: po lewo -> XTB (stc) -> otwórz wykres -> na wykresie z lewej strony w pasku pionowych ikon: "f(x)" -> dodaj wskaźnik -> Vol (wolumen)

w aplikacji DM Aliora (Alior Giełda) widzę inne wartości w Wolumen i Obrót w porównaniu do tego wskaxnika w XTB i nie wiem jak to ustawić w tym xstation aby mieć podobnie tzn wiedzieć ile akcji zmieniło właściciela i na jaką kwotę - głównie chodzi o ilość akcji

źle mnie zrozumiałeś - obserwuje spółkę od jakiegoś roku i nie uważam się za osobę która może wyciągać wnioski z tych obserwacji (eksperta) - kierować się nimi w dalszych decyzjach - to co zauważyłem to regularne spadki ale przy zmniejszającym się wolumenie (patrzę na wolumen używajac w serwisie XTB takiego wskaźnika - ale nie wiem czy to właściwy bo nie zgadza mi się z wartościami np w biurze Aliora ) - @Rif zapomniał wół jak cielęciem był - chce się czegoś dowiedzieć odnośnie tego wolumenu jak go czytac dla XTB - bo ekspertem na pewno nie jestem

widzę że pozytywny sentyment co do firmy - a jak oceniacie wolumen ?
XTB jest znany z tego że mamy wzrosty i potem przy mały wolumenie spadki o 10-15% - wiem że spółka mało płynna ale też nie jestem ekspertem od wolumenu i nie wiem jakie to ma znaczenie.

Dory napisał(a):
Od 15 maja wchodzą akcje ułamkowe dla 60 spółek w polsce (wychodzi że to wig20 i mwig) + zagranica + etf. Także kto marzył o lpp w portfelu to może kupić sobie ułamek hello1

skąd ta data 15 maja

Kiedy będzie wiadomo jaki jest dzień dywidendy w 2023r ?

Amazon tez chyba strasznie nie goni Allegro jakoś mi się wydaje - ktoś ma dane ?

Z czego wynikają ostanie wzrosty PKO BP - czy to jest gra pod ewentualne KPO.

No to proste pytanie a trudna odpowiedź - czemu nam XTB znowu rośnie, skoro jest przewartościowany

Pytanie czy przekroczymy 22.50 i dalej w górę czy jednak potem korekta

Pytanie czy to nie jest uwzględnione już w cenie w tym momencie - pamietajmy ze większość klientów chyba tam gra na akcje w XTB , może się mylę , a do 100 tys euro obrotu miesięcznie jest bez prowizji,
Jak fundamentalnie to wyglada wg was ?

Jak XTB się zachowuje przy dywidendzie - jak myślicie, po odcięciu wróci do poziomu na dzień odcięcia dywidendy czy spadnie o więcej niż 1.50 zł a w związku z tym warto sprzedać wcześniej np. z tydzień przed odcięciem.

Widać, że po ogłoszeniu RPP zaczęła się wyprzedaż, do jakiego poziomu wg was zejdzie kurs i czy jest to wynikiem klasycznego "kupuj plotki, sprzedawaj fakty" czy też w obliczu inflacji kurs będzie po korekcie szedł w górę?

Jest tu jeszcze bardziej ciekawsza sytuacja:
- JDG jest zawieszona cały czas w danym roku - ile wtedy można przelać na IKZE i IKE
- JDG jest zawieszona np tylko pół roku - czy wtedy przysługuje proporcjonalna kwota limitu dla przedsiębiorców czy też cała

Otrzymałem taka odpowiedz na czacie mbanku (jest on zapisywany także musi być stanowiskiem banku)
"Szczegóły odnośnie wyższego limitu wpłat dla przedsiębiorców znajdziesz pod linkiem: www.mbank.pl/pdf/inwestycje/em...

"W celu zwiększenia takiego limitu należy wypełnić stosowne oświadczenie, jednak czy w Twoim przypadku jest możliwość skorzystania z tej opcji bank nie może udzielić informacji, należy skontaktować się np z doradcą inwestycyjnym.
Nie jesteśmy upoważnieni do doradztwa w zakresie indywidualnej sytuacji przy działalności gospodarczej, nie mogę więc odnieść się do zapytania co do zawieszenia działalności i limitu wpłat."

Wejście Amazon Prime chyba sprawiło że sentyment się zmienił na negatywny, nie ma znaczenia że mało Polaków kupuje i oferta dotyczy tylko aukcji które są Prime - znaczenie chyba ma tu cena 49 zł,
Kiedy skończył się okres karencji na sprzedaż akcji przez pracowników ?

Pierwszy post ,... no kiedyś trzeba zacząć. :)
Być może komentarz zbyt wcześnie i trzeba poczekać na koniec sesji ale obecnie jest 6 %, przy takich wynikach oczekiwałbym 10-15 % dlatego też jestem ciekaw waszego zdania.
Ciekawy wydaje się też link który zacytowałem mówiący o tym że takie spółki jak XTB mogą mieć najlepsze czasy za sobą.
Jaki wg was powinien być ruch w górę uwzględniając raport za 2 kwartał i teraz wstępne wyniki za 3, jesteśmy w tym samym miejscu na wykresie co w momencie publikacji raportu za 2 kwartał.

Lukkas napisał(a):
Cześć wszystkim,

Jak Wasze przemyślenia odnośnie niedawnej przeceny akcji CMC Markets?

Spadek podobny do tego, który XTB przeżyło po wynikach za 2q, pytanie, czy w przypadku XTB ta zła koniunktura dla brokerów jest już w cenie?

Bardzo ciekawy link,
rynek wcale nie zareagował jakoś niesamowicie na te wyniki za 3 kwartał

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 5 września 2025 22:00:58
Liczba wpisów: 33
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,251 sek.

xrdjwcjx
uricsjoa
drttzsrn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dkyrsstm
erjxkqle
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat