PARTNER SERWISU
jeraxyel
dampan2

dampan2

Ostatnie 10 wpisów
anty_teresa napisał(a):
mackopl napisał(a):
"Od strony fundamentalnej kurs zawiera znaczniej więcej niż 600 mln w drugiej połowie roku." - skąd te wyliczenia?

Uzasadnienie znajduje się na stronie 34 wątku w poście z dnia 23 sierpnia z godziny 13:51

Jak tam antyteresa to ile tego zysku teraz zawiera w sobie kurs 558zl za ten rok??? Bo kurs za chwile bedzie 2 razy wyzej niz wtedy kiedy mialo byc 600 mln juz w cenie :)
Jak to jest ze kurs tak idzie w gore skoro za 2 lata juz zyski sporo w dół, bedzie masa nowych fabryk :)

anty_teresa napisał(a):
Od strony fundamentalnej kurs zawiera znaczniej więcej niż 600 mln w drugiej połowie roku. Ale w związku z tym, że teraz rządzą emocje, więc dobre wyniki mogą być katalizatorem zwyżek.

Moderator:
Preferowany język stockowy, nie ściekowy

O emocjach to można pisać w przypadku innych spółek jak PCC Exol, Harper, Global Cosmed gdzie te kursy były maksymalnie i gdzie są dzisiaj, o ile urosły kursy a o ile poprawiły się wyniki/??.
Wiadomo ze C/Z to nie wszystko i nie tylko przez to można wyceniać spółkę, ale nie wmawiaj ludziom ze kurs już dyskontuje pogorszenie sytuacji za 2 lata :) Pol roku do przodu niecały rok mogę się zgodzić ale nie 2 lata.
Ile spółka może mieć gotówki w kasie na koniec tego roku?? Myślę ze więcej niż te 600 mln o których ty piszesz, ale pewnie rusza jakieś inwestycje i będzie to mniej.
To dlaczego banki są tak nisko i rynek nie dyskontuje sytuacji ze stopy już niżej nie maja gdzie spadać, a za 2-3 lata będzie po kryzysie i po pierwszych podwyżkach stop??
To ile wg Ciebie już jest zysku w cenie za rok 2020 oświeć mnie??
Nie zdajesz sobie chyba sprawy ale rok 2021 może być jeszcze lepszy od tego, jeśli sprawa wirusa nie będzie rozwiązana, ponieważ zapotrzebowanie na rękawice ciągle zdecydowanie przewyższa podaż a nowe moce produkcyjne nie zostaną jeszcze szybko uruchomione, być może dopiero w 2 połowie przyszłego roku zacznie się zwiększać światowa produkcja.
1 Kwartal 2021 będzie jeszcze sporo lepszy niz 1 kwartał roku 2020 bez pandemii i to będzie spory handicap na wyniki przyszłego roku.
Społka komunikowała ze jest jeszcze miejsce do poprawy marż, więc ja Ci napiszę ze moim zdaniem wyniki 3 kwartału będą jeszcze lepsze niż drugiego, a moim zdaniem w wycenie są obecnie jedynie częściowe wyniki 3 kwartału.
Moderator:
Obstawiać proszę u bukmacherów.

Gdyby kurs akcji byl teraz ponad 1000z moglabys pisać o emocjach i przewartościowaniu.

To ile tych akcji dostałeś??? U mnie jeszcze nic nie ma.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 5 września 2025 15:06:04
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,210 sek.

bbxrjtcr
xjkumfco
stmfuhys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kyhsgdkq
lbjnqvoe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat