PARTNER SERWISU
hpjadevv
elephant

elephant

Ostatnie 10 wpisów
podpisanie umowy na warmińsko mazurskie planowane na 19 kwietnia

www.polskaszerokopasmowa.pl/ak...

pozwolę się nie zgodzić z Tobą, nie wyobrażam sobie, że państwowa agencja (powołana bądź co bądź do pomocy m.in. polskim przedsiębiorstwom) wysadza spółkę z wygranego kontraktu na 300mln dając zarobić koreańczykom, to byłby dopiero smród

trudno uwierzyć, że takie coś może grozić spółce ze strony ARP, ale pewnie wymusiło to na większych graczach określone zachowania

przeglądałem sprawozdanie, do zobowiązań krótkoterminowych (pkt.29) zaliczona jest pożyczka z ARP
natomiast wg pkt. 29.2.3 są wpisane terminy spłaty w transzach dopiero na koniec 2014, 2015 i 2016
czy mógłby mi to ktoś wyjaśnić dlaczego tak jest?
analogicznie z kredytem z DnB NORD gdzie spłata wg pkt 29.2.2 przypada na koniec 2016

dzięki Irfy, wynika z tego,że spółka ma sztucznie napompowaną wk, na dodatek jest bez działalności i strategii i chyba jakiejkolwiek wartości, co zresztą potwierdza dzisiejszy komunikat o wyrzuceniu akcji w rynek

Cytat:
Zarząd spółki INVESTMENT FRIENDS CAPITAL S.A. z siedzibą w Płocku informuje, że w dniu 24.09.2012r. oraz 25.09.2012r. do siedziby spółki wpłynęły zawiadomienia czterech członków Rady Nadzorczej Emitenta złożone w trybie art. 160 ust. 1 Ustawy o obrocie o ośmiu transakcjach dokonanych przez podmiot blisko związany Członków Rady Nadzorczej Emitenta w rozumieniu art. 160 ust. 2 ustawy o obrocie.

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

czy ktoś w temacie mógłby mi to wytłumaczyć?

Cytat:
Wobec powyższego Emitent informuję, że w dniu 15.06.2012 r. nabył 115.000 obligacji serii B spółki DAMF Invest S.A. w Płocku o wartości nominalnej 1080,00 zł każda tj. o łącznej wartości nominalnej 124.200.000,00 zł. Cena Emisyjna obligacji wynosi 1000,00 zł tj. łączna cena Emisyjna obligacji wynosi 115.000.000,00 zł.

Obligacje nie są oprocentowanie. Termin wykupu obligacji został ustalony na dzień 16 czerwca 2013 r., po cenie uzależnionej od ustalonego na dzień wykupu średniego kursu akcji spółek FON S.A. w Płocku, Atlantis S.A. w Płocku oraz kursu akcji Emitenta wszystkich notowanych na rynku regulowanym GPW S.A. w Warszawie.

ifcapital.pl/aktualnosci/?p=42...

czy są to obligacje zamienne na akcje skoro cena wykupu jest uzależniona od wartości akcji?

www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...

Cytat:
Zgodnie z otrzymanym zawiadomieniem osoba blisko związana z Zawiadamiającym w dniu 31 lipca 2012 r. poza rynkiem regulowanym w rozumieniu Ustawy o obrocie. dokonała zbycia 4.383.200 (cztery miliony trzysta osiemdziesiąt trzy tysiące dwieście) akcji zwykłych na okaziciela o wartości nominalnej 0,10 zł (10/100) każda, których emitentem jest Dom Maklerski IDM S.A. za średnią cenę 0,51 zł.

proszę, czy ktoś może mi wytłumaczyć jak doszło do sprzedaży jeżeli we wczorajszych pakietówkach nie ma śladu transakcji

z punktu widzenia rentowności, to rzeczywiście nie wygląda ciekawie, a odnosząc się jeszcze do Vistuli, to może i Kruk generuje zyski, ale spółka do dzisiaj nie potrafi sobie poradzić z zadłużeniem, powiem wręcz, że dryfuje nie rokując niestety na przyszłość

prostym człowiekiem jestem i odczytuję tę transakcję w prosty sposób
sprzedali swoje udziały - wyceniane w księgach na około 80mln - za 95mln, ale otrzymali podarunek w postaci obligów DSS za który muszą zapłacić 34 mln, suma sumarum daje to 61mln, 19mln poniżej wartosci, ale mają obligi o wartości nominalnej 60mln, pełna wartość jest nie do odzyskania, ale już 30% czyni ta transakcję za punktu widzenia matematycznego neutralną, ZJK pisze o tym, że bank miał być kołem zamachowym dla spółki, ale tym samym miał być Kruk dla Vistuli a stał się kamieniem u szyi, mając wybór - stracić płynność czy sprzedać perłę i przetrwać - podjęli chyba słuszną decyzję, jeżeli coś źle rozumiem to proszę mnie poprawić

może własnie tym ruchem ugasili pożar, zysk był marny a kapitał w ręce, swego czasu gdyby PBG opchnęło HBP OHL, nie byliby tam gdzie są

bankrucik napisał(a):

co to oznacza? każdy lekko rozgarnięty się domyśli..

tak być może i jest, ale może być to również efekt kalkulacji, dowiemy się za kilka dni

kupić obligi ? a gdzie tu zysk jak trzeba się najpierw zadłużyć, państwo lepiej zna się na ryzyku niż banki, które nie chcą ich mieć? kto z rządu podejmie takie ryzyko? równie dobrze można było utrzymać stocznie, przecież koniunktura może się zmienić

Pawel_1979 napisał(a):
Oj piewcy wolnego rynku:)

chyba żartujesz? pozwólmy bankierom z PKO BP udzielać ryzykownych kredytów, a co tam, mamy gest jak faktycznie okażą się ryzykowne to poratujemy ich kapitałem, a może Lotos powinien wejść w spółkę z OILem, przecież to może okazać się bardzo zyskowne ?

pop napisał(a):
@Szutnik
Pieniądze z podatków są publiczne i nie ma najmniejszej gwarancji, że pieniądze państwowe nie zostaną utopione w tym bankrucie. Sam wiesz, że spółka i branża ma fatalne perspektywy, a Skarb Państwa nie jest od tego by grać na giełdzie, w dodatku grać na spółkach-bankrutach.
To jest mega-skandal i mam nadzieję, że Rostowski się stanowczo sprzeciwi. Po jaką cholerę rozgoniono komunizm by teraz nacjonalizować, co...?
Speak to the hand

zgadzam się w 100%, przez lata musieliśmy patrzeć jak nasza kasa z podatków jest topiona w państwowych molochach opanowanych przez związki zawodowe i teraz kiedy wydawało się, że problem zniknął pojawia się Pawlak z absurdalnym pomysłem, abstrahując od sensu tego czegoś to jest to przecież nieuprawniona pomoc publiczna, myślę że gra idzie pod słupki poparcia a nie pod realną pomoc, zresztą PBG to nie jest tak duża firma aby nie mogła upaść, a co gdy upadnie? mieliśmy przecież pokaz zamiany covec na DSS i na B&K, gazoport ma znaczenie więc nie byłoby problemu, państwo musi być konsekwentne, a jeżeli upadek PBG dla Pawlaka to interes narodowy, to powinien zacząć od ubrania osób odpowiedzialnych w pasiaki

Redface

1. Czy w przypadku nadwyżki gazu na rynku ukraińskim i w przypadku braku zakazu eksportu możecie sprzedać gaz polskim podmiotom?
2. Jaki jest koszt infrastruktury (podłączenia odwiertu do gazociągu przesyłowego) oczywiście około tak jak poznalismy koszty odwiertu czy szczelinowania?

bucik1986 napisał(a):
... Mnie podobnie jak Rabbita ciekawi fakt co sie dzieje na Ukrainie.

przyjmując analogię z już wykonanymi odwiertami O-8,14,12 , gdzie informacja (opis potencjalnych złóż lub wyniki testów) była podawana po 15-tu do 25 dni po planowanym zakończeniu odwiertu określonym w komunikacie to powinniśmy liczyć na to, iż w tym tygodniu się czegoś dowiemy

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 11 września 2018 12:47:23
Liczba wpisów: 17
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,289 sek.

wwpriuad
dczttlen
mpmbbcsa
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dkjrcwjp
mdworyxb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat