Temat:
HAWE
Zastanawiam się jak to możliwe że w dniu dzisiejszym spółka zakończyła sesje tylko na minimalnym plusie a do tego świeczka dzienna z dużym odstraszającym knotem. Przecież pojawiła się świetna informacja o nowym kontrakcie (nie pierwszy już z tego co mi się obiło o uszy) a obrót dzisiaj był bardzo duży.
Co dzisiaj zrobiłby zwykły inwestor Kowalski?
Ano kupowałby i się nie dziwnie przecież znowu dobre info spółka w ciągu dnia była nawet 5% na plusie i do tego obrót nic tylko kupować i taka decyzja wydaje się racjonalna. Skoro więc każdy Kowalski dzisiaj kupował (albo 90% Kowalskich) to kto sprzedawał? Wychodzi na to że smart money dlatego liczę na korektę do poziomu 3 zł i dopiero wtedy atak na zdecydowanie wyższe poziomy. Oczywiście mogę się mylić ale mimo wszystko warto zwrócić uwagę na dzisiejszą świeczkę.
|
Temat:
FERRUM
witam wszystkich,
Czy nie uważacie że dzisiejszy wzrost na spółce feRRum ponad 16% jest "błędem" inwestorów? Dzisiaj podano rekomendacje kupuj dla spółki fEErum z ceną 19,11 ale to jest inna firma tylko bardzo podobna nazwa. Jestem ciekaw czy ktoś myśli podobnie ponieważ nie widzę żadnej informacji dzisiaj która miałaby tak szarpnąć kursem.
|