PARTNER SERWISU
tmgfsrvw
gold_boy

gold_boy

Ostatnie 10 wpisów
a mForex mBanku?

Jeżeli chodzi o tickowy to prawdopodobnie najbardziej relatywny mają brokerzy ECN, ale to nie jest moja opinia tylko z Forex_Nawigatora.
Skąd zatem SM czerpią informację na temat skumulowanego volumenu ( dla FX nie kontraktów ) od wszystkich brokerów?,- pytanie za dobrą flaszkę Angel

Cytat:

Jeśli twoje nazwisko rodowe brzmi Kulczyk, a dodatkowo imię twojego ojca to Jan, a ojciec jest posiadaczem stopnia naukowego z prawa o skrócie "dr", to wszystko OK - jeśli tylko o to poprosisz, masz taki dostęp "jak w banku"Angel

Na szczęście nie thumbright , bo wtedy nie miałbym czasu na forex, musiałbym siedzieć przy kalkulatorze i 24/24h liczyć kasę. Wtedy nie ticki by się liczyły tylko pstryk w dwa palce i kolejny milion, - współczuje im smutny mają los...
Wiem, że volumenu z forexu nie ma nikt ( rynek nie regulowany ), moim zamiarem jest otrzymać coś najbardziej skorelowanego i własnie myślałem o CME, ale niestety nie pomyślałem, ze będzie tylko w godzinach parkietowych :( ., z drugiej strony forex wtedy jest najbardziej aktywny.
Kozak na szkoleniach z Fx twierdzi, że tickowy wystarczy, Siudek i Glinicki, ze wspierają się jedynie rzeczywistym z kontraktów, - i bądź tu chłopie mądry.

Szepcze się o tym, że Smart Money ( słonie, grubasy itd. ) mają dobrą orientację w tym co się dzieje na Fx
( obroty, volumen itd.) - to tylko bajki?.
Szutnik dzięki fest.

Szutnik podejrzenie Twoje ma solidną podstawę, jasnowidz jesteś czy co?.
Mógłbyś biednemu rozwinąć "o co kaman" z tym międzybankiem.
Z góry dzięki bardzo.

Jeżeli odpłatnie, gdzie zatem można najtaniej te dane otrzymać?.

Czy forex jest także kontraktem?. Otwierając pozycję ( w mojej ocenie) nie dokonuję kupna ani sprzedaży a gdziekolwiek nie patrzeć słyszę: ... "teraz kupujący wzięli przewagę" , "byki kapitulują - przewaga sprzedających" itd. Może pytanie wyda się trochę dziwne ale dotyczy szerszego kontekstu, Forex koreluje z kontraktami terminowymi (np. udział volumenu - właśnie volumen mnie najbardziej interesuje), ale w tym drugi przypadku, aby 3-ch kupiło - 3-ch musi sprzedać, giełda podobnie. No chyba, że czegoś nie skumałem Eh?

Chciałbym wspomagać grę na forexie volumenem rzeczywistym ( tickowy rzekomo jest mylący - ?). Czy można skądkolwiek pobrać taki volumen za free, nie abym chciał zawsze za darmo ale wiadomo na początek. Miałem przez miesiąc z Infinity ( demo ) trafiłem w zły okres i skorzystałem w sumie kilka razy.
Volumen z CFD czy z CME jest lepszy dla forex-u?.
Czy rzeczywiście tickowy jest taki słaby ponieważ liczy ticki tylko u mojego broka? . Spotkałem się z opinią na Nawigatorze, że skoro forex to nie ma co się pchać w volumen z kontraktów, gubię się już w tym trochę Eh?

Skąd można pobrać oprogramowanie do przetestowania MT4?

1/.Czy jest normalną rzeczą, że EA działa w ten sposób, ze ciągle zmienia wartość zleceń oczekujących? Chciałem spróbować i zainstalowałem robota na próbę i niestety w momencie zbliżania się do otwarcia korzystnej pozycji EA zmieniał wartości zleceń oczekujących. To mnie zniechęciło do "zabawy" z automatami. Jak to właściwie jest z EA?
2/. W przypadku brokera MM klient gra niejako przeciwko brokerowi. Jaki zatem ma interes w tym DM BOŚ
aby uczyć klienta jak posługiwać się ( czy nawet tworzyć ) EA?. No chyba, że robot jest bardziej zawodny od klienta?.

Cytat:
język nie jest trudny materiałów jest sporo na stronie xtb

Chyba już nieaktualne?, nie mogę znaleźć.

Jeżeli dobrze zrozumiałem pracownika Aliora proponują:
a).Alior Tradera ( odp.MT4 ) dla forexu
b).Rachunek brokerski ( NOL3 )
ad.a). Jestem zainteresowany ponieważ Alior jest chyba pierwszym ECN w Polsce. Chce porównać jak to się ma do MM?
ad.b). Nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o giełdę a zainteresowałem się ostatnio kontraktami terminowymi, które przypominają mi forex. Posiadając ten rachunek ( bezpłatny ) oprócz NOL3 zapewne nie skorzystam z programów do analizy technicznej tj.Amibroker czy innych?. W zasadzie chcę go potraktować na początku jako demo - LT, LO,LW itd. NOL3 też nie znam, ale słyszałem, że jest słabiutki w porównaniu np. z MT4.

Nie wiem, czy mogę tutaj o to pytać?. Czy warto zakładać r-nek w Aliorze. Zamierzam u nich założyć, bo to ECN ( forex) i drugi do kontraktów tj. giełdy ogólnie.Jakie macie doświadczenia?

Pytanie nie dotyczy co prawda kontraktów, ale kwestii niejako pochodnej.
Jeżeli potencjalny klient chciałby rozpocząć grę na GPW ( nie kontrakty ), zakłada u Was rachunek i czy od razu jest zobowiązany do tego, aby grać w realu, czy też jest taka możliwość, aby trochę "poćwiczył" /linie trendu,fibo,formacje itd.)na demo jak to jest w przypadku forex-u?. Od kilku m-cy mam r-nek demo ( forex ) i uważam, że dopiero teraz mam (minimalną)!!! wiedzę do tego, aby rozpocząć grę w realu. Jestem przekonany, że podobnie jest ( jeśli nie trudniej )w przypadku PW czy też kontraktów.
Czy jest w ogóle coś takiego jak r-nek demo GPW?

Cytat:
Tradycyjnie już, o godz. 13:00 zapraszamy na szkolenie

Nie mogę znaleźć na waszej stronie linku do zapisania się a następnie logowania na te szkolenia?
Z góry dziekuję za pomoc.
Ok. uzyskałem informację telefoniczną, że o 12.45 będzie info + link tutaj. Jeżeli można drobną uwagę wtrącić-na 15 min. przed szkoleniem nie wszyscy zdążą się zalogować?. Szkolenia o 11-tej zatem nie będzie?

jeżeli chodzi o prezentację kontraktów terminowych to są duże problemy z fonią, czy można temu zaradzić?

Skromność jest matką wszystkich cnót.... czy jakoś tak.

A ja tego nie mogłem znaleźć. Dzięki fest.Czytałem Twoje wypowiedzi w różnych postach i nawet nie zauważyłem, że tu "robisz" za admina Angel Teraz dopiero doczytałem ile masz wpisów+ Bus Driver.

1/.W profilu użytkownika nie ma możliwości ustawienia opcji o powiadomieniach mailowych dot. odpowiedzi na posty w wątku w którym uczestniczę. Jak to mogę zrobić w inny sposób?
Jedyna możliwość to ustawienie tej opcji wtedy, gdy jestem autorem postu ( natomiast gdy się przyłączę do tematu, -już nie ), - w większości forów internetowych taka opcja jest w profilu.
2/. Nie mogę odnaleźć kontaktu z moderatorem forum, czy jest to w ogóle możliwe?
Dzięki za pomoc.

Witam.
Dopiero dzisiaj natrafiłem na ten temat. Pisze Pan/i (właśnie jak powinno być?), że webinary, które się odbyły wcześniej będą dostępne dla spóźnialskich,- proszę o link albo instrukcję jak je uaktywnić.
Dlaczego przy kontraktach nie ma rachunków demo jak np. na forex-ie?

1/.Jaki jest powód tego, że kwotowania występują z 4 lub 5 miejscami po przecinku tej samej pary walutowej (np. eur/usd, czy innych majorsów) u różnych brokerów?. Czy nie prościej byłoby ustalić, że obowiązuje zasada 4 miejsca?.Zresztą zasadą jest, że pips np. na edku to 4 miejsce po przecinku.
2/. Trailing stop w mt4 podawany jest w punktach, aby przełożyć to na pipsy trzeba zadane wartości tj. 115,215,315 ... itd dzielić przez 10, aby mieć wartość w pipsach 11.5,21.5,31.5 . Nie mogłoby być od razu w pipsach?

Zapewne jest jakiś powód, że tak właśnie musi być, ale nie mogę go odnaleźć.

Czy początkujący trader ( lamerAngel ) może myśleć o ECN?.Wczoraj przeczytałem, że nawet mają microloty, więc chyba są przygotowani na zielnych?. Kilka miesięcy ćwiczę na demo MT4 i wydaje się, ze pora zacząć w realu, ale na razie tylko micro. Może polecicie jakiegoś broka?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 17 września 2017 16:02:35
Liczba wpisów: 22
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,350 sek.

nwsaiwkm
ljkkemsj
fspkazwi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xsxwngcr
ldmzunyw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat