PARTNER SERWISU
zkjpvwza
3 4 5 6 7

Tydzień z kontraktami 6-13 lutego

DM BZWBK
0
Wpisów: 109
Wysłane: 8 lutego 2012 16:22:37
Dziękujemy za wasz udział w netviewierze na temat zleceń zaawansowanych. Było nas sporo i bardzo to nas cieszy. Dziękujemy też Michałowi za poprowadzenie spotkania. Angel
Zamieszczamy link z materiałem ze szkolenia:
http://youtu.be/hQj85ip5wxA
Dom Maklerski BZWBK SA http://dmbzwbk.pl/
Edytowany: 8 lutego 2012 16:22

DM BZWBK
0
Wysłane: 8 lutego 2012 16:28:01
jacek2204 napisał(a):
DM BZWBK napisał(a):

...każdym z tych zleceń można otworzyć i zamknąć pozycję, wszystko zależy od tego co masz na rachunku i jakie zlecenia wystawiasz do arkusza oprócz tych zaawansowanych...

Moje główne wątpliwości dotyczyły jedynie otwierania pozycji od "zera", a nie z pozycji "posiadacza".
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

dopowiem ci jeszcze, że jeśli chcesz otwierać pozycje ToC-iem to na moment wystawienia zlecenia będziesz musiał wnieść podwójny depozyt, ponieważ nasze zlecenia wychodzą bezpośrednio do systemu giełdowego. Zaraz po realizacji, któregoś ze zleceń, tzn. Take lub Cut nadmierny depozyt zostanie zwolniony.
Z tego powodu lepiej otwierać pozycję SToC-iem. Jeśli nie chcesz realizować w krótkim okresie Take i Cuta w SToC-u to oddal w nich limity od tego w Speedzie

DM BZWBK
0
Wysłane: 8 lutego 2012 16:52:01
Pytania ze szkolenia, które pojawiły się na dzisiejszym netviewierze:

"JA do ParafinskiM: czy gdzieś można sobie zapisać strategię ustawioną na zleceniach SToC aby codziennie nie ustawiać ponownie parametrów. "

Nie można zapisać tej strategii w Inwestorze Online, trzeba zlecenie wystawić ponownie. Ale pomysł na takie rozwiązanie jest dobry. Myślę, że przydałaby się taka możliwość

"AMJ do ParafinskiM: Witam, czy zleceniem SSL można otworzyć pozycję?"

Tak można otworzyć pozycję. Każdym ze zleceń zaawansowanych można technicznie to zrobić, ale każde z nich ma swoje dedykowane przeznaczenie.

"karadumani do ParafinskiM: Czy w zleceniu SToC Speed może być z limitem czy musi to być Stop Limit? Dziękuję"

Zlecenie Speed może być zleceniem z dowolnie określoną ceną. Trzeba jednak pamiętać, że zlecenia Speed z limitem, stop limitem, PCR i PCRO wychodzą na giełdę z warunkiem daty ważności WiA, co oznacza, że realizują się w części jakiej jest to możliwe od razu, a reszta zlecenia traci ważność.

Edytowany: 8 lutego 2012 16:57

DM BZWBK
0
Wysłane: 8 lutego 2012 17:02:30
Dziękujemy za Waszą obecność i aktywność podczas dzisiejszych dyskusji. Mamy nadzieję, że teraz wiecie więcej na temat zleceń zaawansowanych, a spotkanie z Michałem Parafińskim było ciekawe i pomocne. Zapraszamy gorąco na jutro! Tematem przewodnim będzie ANALIZA TECHNICZNA
Zapraszamy również do odwiedzenia naszych stron na dmbzwbk.pl/mikrosite/futures/s...

Maksymylian100
0
Wpisów: 3
Wysłane: 8 lutego 2012 19:16:52
Witam serdecznie!!!
Na wstępie chciałbym podkreślić, że Wasze prezentacje dotyczące zleceń zaawansowanych są zrobione bardzo przejrzyście i zrozumiale. Mimo tego mam kilka pytań dotyczących ich:

1.Co się stanie jeśli mój SSL jest ważny na dłużej niż 1 sesję, a nastepnego dnia otwarcie nastapi z luką ???

2. Co dzieje się dalej z moimi otwartymi pozycjami skoro zlecenie TAKE realizuje się tylko częściowo???

3. Proszę również o wytłumaczenie istoty w zleceniu STOC dotyczącej wykonania tylko częściowego zlecenia SPEED, co następnie, jak jest dostosowywany wolumen w zleceniach TAKE i CUT ???

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za rozwikłanie moich niejasności :)

Maksymylian100
0
Wpisów: 3
Wysłane: 8 lutego 2012 19:18:58
Moje drugie pytanie dotyczy zlecenia TOC...

Pozdrawiam!

jacek2204
0
Wpisów: 7
Wysłane: 8 lutego 2012 22:17:33
DM BZWBK napisał(a):

dopowiem ci jeszcze, że jeśli chcesz otwierać pozycje ToC-iem....

Ani mi się nie śniło otwierać TOC'iem pozycji, jedynie zastanawiał mnie ciąg dalszy tak wystawionego zlecenia. Najważniejsze dla mnie było odpowiednie przypisanie jakie zlecenie do czego najlepiej się nadaje. Myślę, że teraz już troszkę więcej wiem.

Pozdrawiam

gold_boy
0
Wpisów: 22
Wysłane: 9 lutego 2012 05:55:24
jeżeli chodzi o prezentację kontraktów terminowych to są duże problemy z fonią, czy można temu zaradzić?

Edytowany: 9 lutego 2012 06:54

DM BZWBK
0
Wysłane: 9 lutego 2012 08:10:41

kliknij, aby powiększyć

Witamy ponownie!

Dziś weźmiemy kontrakty pod lupę i przyjrzymy im się okiem analityka :)

Jak często czytacie analizę aktualnej sytuacji na rynku kontraktów? Raz dziennie? To stanowczo za rzadko biorąc pod uwagę zmienność i dynamikę tego rynku. W Domu Maklerskim BZ WBK klienci dostają analizy futures sześć razy w ciągu sesji giełdowej! Wyjątkowo dziś udostępnimy również Wam nasze analizy futures:)
Żaden inny broker nie wspiera inwestorów równie często. Dzięki wysokiej jakości i częstotliwości analiz można lepiej zorientować się w skomplikowanych meandrach rynku oraz podejmować bardziej świadome decyzje.

Tradycyjnie już, o godz. 13:00 zapraszamy na szkolenie pt. „Fibonacci i Median Line, czyli jak opanować pozorny chaos na rynkach”, dziś z Pawłem Danielewiczem – analitykiem technicznym, autorem analiz futures oraz książki „Geometria Fibonacciego – Praktyczny kurs inwestowania na rynkach finansowych”. Dołączycie do nas?

DM BZWBK
0
Wysłane: 9 lutego 2012 08:14:25
Godz. 08:15 – Przygotujcie strategię gry

Nasz analityk codziennie przed otwarciem sesji opisuje sugerowaną strategię gry oraz najważniejsze punkty zwrotne na kontrakcie terminowym. Poznajcie wizję profesjonalisty bazującego na najnowszych osiągnięciach analizy technicznej.
Zobaczcie aktualną Analizę futures na WIG20 przed otwarciem (09-02-2012) www.inwestoronline.pl/r/res/ar...

A Wy kiedy ustalacie swoja strategię na dany dzień? Może dziś skorzystacie z opinii naszego eksperta? A może nawet użyjecie do tego celu naszych zleceń zaawansowanych?

DM BZWBK
0
Wysłane: 9 lutego 2012 08:49:01
DM BZWBK napisał(a):
Pytania ze szkolenia, które pojawiły się na dzisiejszym netviewierze:

"JA do ParafinskiM: czy gdzieś można sobie zapisać strategię ustawioną na zleceniach SToC aby codziennie nie ustawiać ponownie parametrów. "

Nie można zapisać tej strategii w Inwestorze Online, trzeba zlecenie wystawić ponownie. Ale pomysł na takie rozwiązanie jest dobry. Myślę, że przydałaby się taka możliwość

"AMJ do ParafinskiM: Witam, czy zleceniem SSL można otworzyć pozycję?"

Tak można otworzyć pozycję. Każdym ze zleceń zaawansowanych można technicznie to zrobić, ale każde z nich ma swoje dedykowane przeznaczenie. Zleceniem, które sugerujemy, aby używać do otwierania pozycji jest SToC.

"karadumani do ParafinskiM: Czy w zleceniu SToC Speed może być z limitem czy musi to być Stop Limit? Dziękuję"

Zlecenie Speed może być zleceniem z dowolnie określoną ceną. Trzeba jednak pamiętać, że zlecenia Speed z limitem, stop limitem, PCR i PCRO wychodzą na giełdę z warunkiem daty ważności WiA, co oznacza, że realizują się w części jakiej jest to możliwe od razu, a reszta zlecenia traci ważność.

DM BZWBK
0
Wysłane: 9 lutego 2012 09:22:02
Maksymylian100 napisał(a):
Witam serdecznie!!!
Na wstępie chciałbym podkreślić, że Wasze prezentacje dotyczące zleceń zaawansowanych są zrobione bardzo przejrzyście i zrozumiale. Mimo tego mam kilka pytań dotyczących ich:

1.Co się stanie jeśli mój SSL jest ważny na dłużej niż 1 sesję, a nastepnego dnia otwarcie nastapi z luką ???

2. Co dzieje się dalej z moimi otwartymi pozycjami skoro zlecenie TAKE realizuje się tylko częściowo???

3. Proszę również o wytłumaczenie istoty w zleceniu STOC dotyczącej wykonania tylko częściowego zlecenia SPEED, co następnie, jak jest dostosowywany wolumen w zleceniach TAKE i CUT ???

Cieszymy się, że dobrze oceniasz nasze materiały edukacyjne. Zachęcamy do korzystania ze zleceń, tym bardziej, że można teraz skorzystać z promocyjnej stawki 6 zł za kontrakt.
Odpowiadając na twoje pytania:

ad 1. SSL tak jak słusznie zauważyłeś może być ważny na więcej niż jedną sesję, a tak naprawdę może być zleceniem do odwołania, teoretycznie do końca świata Angel , a praktycznie do wygaśnięcia instrumentu. Konsekwencją dłuższego terminu ważności jest uczestniczenie twojego zlecenia w ustalaniu kursów otwarcia w poszczególnych dniach. To wiąże się z niebezpieczeństwem dobrze znanym wszystkim inwestorom rynku terminowego, a mianowicie możliwością wystąpienia luki ujemnej lub dodatniej. Jeśli luka jest po twojej myśli, to nie ma problemu. SSL przestawia się automatycznie na nowy poziom i gra toczy się dalej.
Gorzej jest, jeśli jesteś po niewłaściwej w tym momencie stronie rynku. Jeśli twoje zlecenie SSL było zleceniem stop loss, a kurs otwarcia aktywuje twoje zlecenie w arkuszu, po prostu zamkniesz pozycję. Jeśli SSL był w typie stop limit, może się zdarzyć, że kurs otwarcia jedynie aktywuje twoje zlecenie, ale nie nastąpi transakcja i zamknięcie pozycji. Twoje zlecenie zostanie postawione w arkuszu giełdowym jako zwykłe zlecenie z limitem i będzie czekać na swoją kolejkę do realizacji. To potencjalnie niebezpieczna sytuacja, ponieważ rynek może już przecież nie wrócić do poziomu limitu realizacji z twojego SSL-a i będziesz miał cały czas otwartą pozycję narażając się na straty.
Luki są zmorą inwestorów i tak naprawdę jedynym skutecznym gwarantem zamknięcia pozycji przy niekorzystnym układzie jest zlecenie SSL w typie stop loss lub zwykły stop loss. To samo dotyczy zleceń ToC i SToC. W przypadku tych dwóch, trzeba by wystawić zlecenie Cut w typie stop loss.
No, albo inwestowanie w horyzoncie jednodniowym Angel

ad 2. Zasada ta, którą zaraz przybliżę dotyczy zleceń Take i Cut w obu zleceniach zaawansowanych, tzn. ToC i SToC.
Jeśli zabezpieczasz pozycje otwarte na twoim rachunku zleceniami Take i Cut, to jeśli wolumen tych pozycji wynosi więcej niż jeden, może zdarzyć się taka sytuacja, że zlecenie Take wykona się jedynie częściowo. Jeśli tak się stanie, zmodyfikujemy automatycznie twoje zlecenie Cut, tak aby wolumen był adekwatny do tego w Take. Poniżej przykład:

masz na rachunku 5 długich pozycji na FW20H12
wystawiasz zlecenie ToC na S 5szt FW20H12, zlecenie Take po 2410 pkt, Cut po 2390 pkt
twoje zlecenie Take wykonało się w części i z 5 pozycji zamknąłeś 3 szt
DM wykonuje natychmiast modyfikatę zlecenia Cut na 2 szt i teraz twoje zlecenie stoi w arkuszu giełdowym:
ToC S 2szt Take po 2410 pkt i Cut 2szt po 2390 pkt
pozostałe na twoim rachunku 2 pozycje masz cały czas chronione

na pytanie 3 odpowiem za chwilę, czas na najświeższe analizy Angel
Edytowany: 9 lutego 2012 09:25

DM BZWBK
0
Wysłane: 9 lutego 2012 09:23:07
Godz. 09:20 – Sprawdźcie, co się dzieje na rynku
Dzięki pierwszej analizie intraday, zaraz po rozpoczęciu notowań, możecie sprawdzić, co dzieje się na rynku. Dowiedzcie się, jaki wpływ będą miały najważniejsze wydarzenia początku dnia na działania inwestorów.
Zobaczcie aktualną Analizę futures na WIG20 intraday (09-02-2012) www.inwestoronline.pl/r/res/ar...
Ciekawe jakie momenty w czasie sesji są ważne dla Was?

DM BZWBK
0
Wysłane: 9 lutego 2012 09:25:48
gold_boy napisał(a):
jeżeli chodzi o prezentację kontraktów terminowych to są duże problemy z fonią, czy można temu zaradzić?

Witaj gold_boy,

niestety nie mamy możliwości poprawy dźwięku w zapisach archiwalnych naszych szkoleń :(

DarkestLie
0
Wpisów: 241
Wysłane: 9 lutego 2012 09:26:49
DM BZWBK napisał(a):

Nasz analityk codziennie przed otwarciem sesji opisuje sugerowaną strategię gry oraz najważniejsze punkty zwrotne na kontrakcie terminowym. Poznajcie wizję profesjonalisty bazującego na najnowszych osiągnięciach analizy technicznej.
..

price projection, fibo, kanaly i forki to najnowsze osiagniecia AT ? happy8
oke planujecie jakiegos blogaska jak wasza zielona konkurencja ?
You're not deep, you're not an intellectual, you're not an artist, you're not a critic, you're not a poet, you just have internet access.

gold_boy
0
Wpisów: 22
Wysłane: 9 lutego 2012 09:36:40
Cytat:
Tradycyjnie już, o godz. 13:00 zapraszamy na szkolenie

Nie mogę znaleźć na waszej stronie linku do zapisania się a następnie logowania na te szkolenia?
Z góry dziekuję za pomoc.
Ok. uzyskałem informację telefoniczną, że o 12.45 będzie info + link tutaj. Jeżeli można drobną uwagę wtrącić-na 15 min. przed szkoleniem nie wszyscy zdążą się zalogować?. Szkolenia o 11-tej zatem nie będzie?
Edytowany: 9 lutego 2012 09:51

DM BZWBK
0
Wysłane: 9 lutego 2012 09:41:14
Maksymylian100 napisał(a):
Witam serdecznie!!!

Ok, teraz na 3 pytanie Angel

ad 3. Zlecenie SPEED jeśli wystawisz je w typie limit ceny, stop limit, PCR, PCRO zostanie wysłane do systemu giełdowego z warunkiem daty ważności WiA. Co to oznacza?
Po wejściu do arkusza wykonuje się w części, jaka jest możliwa w danej chwili i reszta zlecenia traci ważność. Może zdarzyć się tak, że nic nie może się wykonać w danym momencie, bo np. limit ceny, który określiłeś nie jest w danym momencie limitem transakcyjnym. Wtedy całe zlecenie SPEED traci ważność i nie wychodzą do niego Take i Cut. Efekt jest taki, że zlecenie SToC zostaje w całości anulowane i staje się nie aktywne.
Jeśli zlecenie SPEED wykona się w części, to dostosowujemy zlecenie Take i Cut do wolumenu realizacji ze SPEED.
Dodam, że w tym przypadku nic już nie dzieje się ze zleceniem SPEED. Ono zrealizowało się w tej części w jakiej mogło (oczywiście może zrealizować się także w całości)i zostało anulowane. Wychodzą zlecenia zabezpieczające Take i Cut i są one ważne do końca sesji.
W ramach przypomnienia - SToC może być ważne tylko na jedną sesję.

Wiara w Stolicy
0
Wpisów: 2
Wysłane: 9 lutego 2012 10:30:36
Witam,

W oczekiwaniu na szkolenie pt. „Fibonacci i Median Line, czyli jak opanować pozorny chaos na rynkach'' Zastanawiam sie jaka jest srednia wielkość zlecenia kontrakótw np. na indeks WIG20? Pomiędzy ile kontraktów się waha?
Panie Michale, mysli Pan, ze dzieki zaawansowanym zleceniom udział inwestorów na rynku terminowym wzrośnie?

DM BZWBK
0
Wysłane: 9 lutego 2012 10:36:32
gold_boy napisał(a):
Cytat:
Tradycyjnie już, o godz. 13:00 zapraszamy na szkolenie

Nie mogę znaleźć na waszej stronie linku do zapisania się a następnie logowania na te szkolenia?
Z góry dziekuję za pomoc.
Ok. uzyskałem informację telefoniczną, że o 12.45 będzie info + link tutaj. Jeżeli można drobną uwagę wtrącić-na 15 min. przed szkoleniem nie wszyscy zdążą się zalogować?. Szkolenia o 11-tej zatem nie będzie?

Nie mogę obiecać, że uda się wcześniej udostępnić linka, ale odpytam naszych fachowców ...

nie ma dzisiaj szkolenia o 11:00

DM BZWBK
0
Wysłane: 9 lutego 2012 11:00:07
Wiara w Stolicy napisał(a):
Witam,

W oczekiwaniu na szkolenie pt. „Fibonacci i Median Line, czyli jak opanować pozorny chaos na rynkach'' Zastanawiam sie jaka jest srednia wielkość zlecenia kontrakótw np. na indeks WIG20? Pomiędzy ile kontraktów się waha?
Panie Michale, mysli Pan, ze dzieki zaawansowanym zleceniom udział inwestorów na rynku terminowym wzrośnie?

witam wiarę w stolicy Angel
myślę, że będzie wygodniej, jeśli będziemy się do siebie zwracać mniej oficjalniewave

jeśli pytasz o rynek globalnie to średni wolumen w jednej transakcji w 2011 roku to przedział pomiędzy 3 a 4 sztuki

co do udziału to, jeśli masz na myśli udział inwestorów jako ich ogólną aktywność w rynku terminowym to można stawiać tezę, że tak. Lepsze i wygodniejsze narzędzia powinny zaktywizować inwestorów.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

3 4 5 6 7

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,382 sek.

ptfysrpf
gshcpqwu
jctdabep
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qxipqfdd
ollvbbsl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat