jarek_haj napisał(a):Obiecałam sobie że nie będę pisał po forach ale zrobię wyjątek. Wypowiem się jako akcjonariusz CDP ale także jako gracz posiadający CP2077 na konsoli Ps4 pro. Gra w dniu premiery moim zdaniem nie była grywalna z wielu powodów i to jest ogromny minus dla redów, co zauważyłem m.in. - spadki klatek grubo poniżej 30 fps - mdłe kolory przez które grafika i doznania bardziej przypominały początek generacji niż jej koniec - błędy krytyczne zamykające aplikację (i tak lepiej niż AC valhalla na XSX który wyłączał mi całą konsolę) Sytuacja wygląda całkiem inaczej po zainstalowaniu nowej łatki, gra działa płynniej, kolory wyglądają żywiej i ostrzej a w trakcie paru godzinnej sesji w Night City brak błędów krytycznych. Jest dużo lepiej i jest grywalnie. I to mnie zastanawia. Jak można było wypuścić wersję na premierę z błędami, które ledwie po dwóch dniach istotnie udało się wyeliminować. Co do stosowanych metod marketingu to najbardziej absurdalne biorę pod uwagę. Wiem że to jest to jedna z absurdalnych teorii ale może zasada, że nieważne czy dobrze czy źle ale ważne aby się o produkcie mówiło ma tu zastosowanie. Szczególnie jak się jest przygotowanym do szybkiej naprawy błędów. Może już wkrótce będzie się mówiło "dali d... na premierze ale jak szybko się poprawili". Owszem moment premiery jest ważny ale istotniejsze jest długoterminowa monetyzacja. Oby się okazało, że taki scenariusz się ziści, nie to żeby miało to dla mnie duże znaczenie, jestem na długiej od piątku ale zwyczajnie im kibicuje
|
|
Temat:
11BIT
Okazuje się, że dużo zależy od materiału z jakim się zapoznajemy Ten rzeczywiście wygląda słabo No ale rozgrywka na żywo wygląda nawet jak dla mnie spoko a to jak można zauważyć jest bardzo początkowy etap gry. Wiara wraca:-)
|
|
Temat:
11BIT
daro_1975 napisał(a):Rekinek napisał(a):Rubik@ uprzedziłeś moje pytanie. Czym ta gra ma zaskakiwać co ma wyjątkowego przynajmniej czytajac opis do gry? Ja nie jestem graczem i na podstawie tego opisu a już napewno geamplaya graczem nie zostanę. nuda,nuda;czy nie mogłoby to być tak frapujące jak dajmy na to "barwy szczęścia"to przecież oglądają miliony;a tu nagła zmiana klimatyczna,walka o przetrwanie,dylematy moralne-kogo to obchodzi? Zastanówmy się, co staramy się porównać. TWOM który jest na rynku od 3 lat, który znamy dogłębnie i FP do którego pojawiły się zaledwie zajawki. Wszelkie materiały o FP w żaden sposób nie wyczerpują tego czym ta gra jest. Jeśli ktoś twierdzi, że na podstawie tego co opublikowano o FP można mieć wyrobioną opinię na tak lub na nie to gratuluje. Oczywiście można podyskutować o wrażeniach na tą chwilę ale w żaden sposób nie można przesądzić teraz o sukcesie lub porażce. Ewidentnie TWOM miał klimat niezwykły i trudny to powtórzenia ale może FP też coś takiego posiada - nie chce mi się wierzyć (a tylko to na tą chwilę mi pozostaje), że ludzie z 11Bit mając ewidentnie korbe na dobre klimaty swoich gier nie ujęli by tego aspektu we FP
|
|