Temat:
BOMI
Spółka naprawdę robi restrukturyzację od nierentownych sklepów poprzez redukcję pracowników. To naprawdę widać. Druga sprawa zmienia się w pewnym stopniu jej polityka cenowa, przez co część klientów może do niej wrócić.... Zauważyłem w tych sklepach po długiej przerwie dużo rzeczy na plus. Myślę że to właśnie nadchodzi ten czas...
|
|
Typuję 43,5
|
|
Temat:
RAINBOW
Poniżej ciekawe podsumowanie z Dziennika Gazety Prawnej. Rainbow ma jeszcze dużo do zrobienia. Według tego podsumowania nie jest uwzględniany nawet w pierwszej piątce. Szanse dla tego biura widzę w tym, że nie będzie skupiało się tylko na popularnych kierunkach takich jak Egipt, Tunezja i Turcja. To się już niedługo przeje. Klient jest coraz bardziej wymagający i chciałby mieć o wiele większy wybór w atrakcyjnej cenie. Do tego trzeba zaryzykować uruchomić nowe destynacje samodzielnie włącznie z samodzielnie wyczarterowanym samolotem.  kliknij, aby powiększyćforsal.pl/artykuly/458336,itak...
|
|
Temat:
GPW
Czy w tej ofercie jest też zapewniona stabilizacja kursu w pierwszych dniach po debiucie?
|
|
Temat:
TAURONPE
6,03 ;)
|
|
Mam mały pakiecik. Sam jestem ciekawy co będzie dalej. Jeżeli utrzyma się tak niska cena, a może jeszcze niższa ;) po debiucie Taurona, mam zamiar dokupić trochę większy pakiet.
|
|
Temat:
TAURONPE
Zapisałem się na kilka pakietów w różnych terminach. Zastanawiam się na jakiej zasadzie to działa? Kto pierwszy to lepszy?
|
|
Temat:
PGE
FERYT napisał(a):Dywidenda na dzien 01.05.2009 to jest ustalony dzień prawa do dywidendy?
|
|
Temat:
RAINBOW
Bridge Capital zmniejszyła poniżej 5 % swój udział w ogólnej liczbie głosów. Bridge Capital nie posiada obecnie akcji emitenta. źródło parkiet.
|
|
Temat:
RAINBOW
W chwili obecnej na rynku polskich touroperatorów lider jest tylko jeden Itaka. Wielkie Tui czy też Rainbow podnajmują miejsca w czarterach Itaki i zajmują tam kilka miejsc. Z jednej strony to bezpieczna pozycja, z drugiej strony nie widzę przy takim podejściu dalszych szans na rozwój. Oferta Rainbow jest bardzo mglista i zawiera wiele ale, które dopiero widać po całym przejściu przez procedurę zakupu z ich strony internetowej. Osobiście na chwilę obecną oferty ich nie oceniam zbyt dobrze ze względu na cenę. Zastanawiam się jak będzie wyglądał ich dalszy rozwój i czy taki w ogóle będzie.. Przydałoby nam się jeszcze jedno silne biuro podróży, wtedy może zobaczylibyśmy tak jak w Niemczech Kubę za 2800 zł/ tydzień.
|
|
Temat:
PGE
Też nie chciałem w to uwierzyć. Ponieważ u mnie żadnej redukcji nie było Status to zredukowane i przyjęte oraz nastąpił zwrot pieniędzy. Krewa chyba tak było Ojciec sam nie wie co robi.
|
|
Temat:
PGE
W Mbanku w dniu wczorajszym mojemu ojcu przeprowadzono redukcje(sam się zastanawiam jak to możliwe) wyniosła 90,5 %. Resztę pieniędzy zwrócono.
|
|
Temat:
PGE
Mezzo napisał(a):Odświeżę sprawę ceny akcji - przyznam się, że wobec tych widełek to jestem trochę zdezorientowany. Czy coś wiadomo bardziej konkretnego czy ja może nie rozumiem mechanizmu (łopatologicznie proszę - początkujący  ). Pozdrawiam Przy redukcji a taka według mnie będzie i to duża. Cena akcji to na 99% górne widełki czyli 23 zł. Cena ustalana jest po zebraniu zapisów. Nikt nie będzie się bawił w dobrego wujka i sprzedawał taniej niż może to zrobić.
|
|
Temat:
PGE
zdzichu napisał(a):Zrobilem porównanie ofert kredytów na IPO PGE. Link tutajCo do samej emisji, zakladam że wskuted duzego zainteresowania funduszy, cena emisyjna, jaka by nie byla, zostanie przekroczona. Dobra robota z tym zestawieniem. Mam pytanie kiedy zostanie zwrócona kwota nadpłaty po ewentualnej redukcji?
|
|
Temat:
OPONEO.PL
Zakupiłem u nich niedawno komplet opon. Mogę powiedzieć tak: szybka i profesjonalna obsługa i ta cena średnio 200 zł taniej na sztuce niż w sklepie stacjonarnym...
|
|
Temat:
PGE
W Mbanku przykładowo dla kredytu 500 tys. wychodzi prowizja 0,25 % więc jest trochę taniej..
|
|
Temat:
PGE
Dywidenda tej spółki za rok 2009 wynosiłaby orientacyjnie 5,7 % wartości zakupu akcji po 23 zł. Przyjmując założenie że połowa zysku zostanie przeznaczona na dywidendę, a drugie półrocze będzie porównywalne do pierwszego.
|
|
Temat:
PGE
W Mbank lewar 10:1, mam pytanie ile sztuk akcji jest skierowane do klentów indywidualnych?
|
|
Temat:
TECHMEX
Widełki statyczne będą rozszerzone, spada stopniowo-nie ma podstaw do dłuższego zatrzymywania.
|
|
Temat:
ALMA
Prosto z jednego z oddziałów Bomi, głos niesie że centrala ma być przeniesiona z Olsztyna do Krakowa...
|
|
Temat:
ALMA
Podobno któraś z krakowskich sieci przejmuje Bomi, ciekawe która?
|
|
W ostatnich dwóch tygodniach można było nieźle zarobić na tej spółce, ja wyszedłem po 45 % na plus,ktoś skupuje ją w dużych ilościach. Może ktoś podać adres strony ze szczegółowymi notowaniami giełdy Włoskiej
|
|