PARTNER SERWISU
ootvlbsj
Damian256

Damian256

Ostatnie 10 wpisów
Spółka naprawdę robi restrukturyzację od nierentownych sklepów poprzez redukcję pracowników.
To naprawdę widać. Druga sprawa zmienia się w pewnym stopniu jej polityka cenowa,
przez co część klientów może do niej wrócić.... Zauważyłem w tych sklepach po długiej przerwie dużo rzeczy na plus. Myślę że to właśnie nadchodzi ten czas...

Typuję 43,5

Poniżej ciekawe podsumowanie z Dziennika Gazety Prawnej.
Rainbow ma jeszcze dużo do zrobienia. Według tego podsumowania nie jest uwzględniany nawet w pierwszej piątce. Szanse dla tego biura widzę w tym, że nie będzie skupiało się tylko na popularnych kierunkach takich jak Egipt, Tunezja i Turcja. To się już niedługo przeje. Klient jest coraz bardziej wymagający i chciałby mieć o wiele większy wybór w atrakcyjnej cenie. Do tego trzeba zaryzykować uruchomić nowe destynacje samodzielnie włącznie z samodzielnie wyczarterowanym samolotem.

kliknij, aby powiększyć

forsal.pl/artykuly/458336,itak...

Czy w tej ofercie jest też zapewniona stabilizacja kursu w pierwszych dniach po debiucie?

6,03 ;)

Mam mały pakiecik. Sam jestem ciekawy co będzie dalej.
Jeżeli utrzyma się tak niska cena, a może jeszcze niższa ;) po debiucie Taurona, mam zamiar dokupić trochę większy pakiet.

Zapisałem się na kilka pakietów w różnych terminach.
Zastanawiam się na jakiej zasadzie to działa?
Kto pierwszy to lepszy?

FERYT napisał(a):
Dywidenda na dzien 01.05.2009

to jest ustalony dzień prawa do dywidendy?

Bridge Capital zmniejszyła poniżej 5 % swój udział w ogólnej liczbie głosów. Bridge Capital nie posiada obecnie akcji emitenta.
źródło parkiet.

W chwili obecnej na rynku polskich touroperatorów lider jest tylko jeden Itaka.
Wielkie Tui czy też Rainbow podnajmują miejsca w czarterach Itaki i zajmują tam kilka miejsc. Z jednej strony to bezpieczna pozycja, z drugiej strony nie widzę przy takim podejściu dalszych szans na rozwój. Oferta Rainbow jest bardzo mglista i zawiera wiele ale, które dopiero widać po całym przejściu przez procedurę zakupu z ich strony internetowej. Osobiście na chwilę obecną oferty ich nie oceniam zbyt dobrze ze względu na cenę. Zastanawiam się jak będzie wyglądał ich dalszy rozwój i czy taki w ogóle będzie..
Przydałoby nam się jeszcze jedno silne biuro podróży, wtedy może zobaczylibyśmy tak jak w Niemczech Kubę za 2800 zł/ tydzień.

Też nie chciałem w to uwierzyć.
Ponieważ u mnie żadnej redukcji nie było blah5
Status to zredukowane i przyjęte oraz nastąpił zwrot pieniędzy.
Krewa chyba tak było blah5
Ojciec sam nie wie co robi.

W Mbanku w dniu wczorajszym mojemu ojcu przeprowadzono redukcje(sam się zastanawiam jak to możliwe)
wyniosła 90,5 %.
Resztę pieniędzy zwrócono.

Mezzo napisał(a):
Odświeżę sprawę ceny akcji - przyznam się, że wobec tych widełek to jestem trochę zdezorientowany.
Czy coś wiadomo bardziej konkretnego czy ja może nie rozumiem mechanizmu (łopatologicznie proszę - początkujący binky ).
Pozdrawiam

Przy redukcji a taka według mnie będzie i to duża.
Cena akcji to na 99% górne widełki czyli 23 zł.
Cena ustalana jest po zebraniu zapisów.
Nikt nie będzie się bawił w dobrego wujka i sprzedawał taniej niż może to zrobić.

zdzichu napisał(a):
Zrobilem porównanie ofert kredytów na IPO PGE.

Link tutaj

Co do samej emisji, zakladam że wskuted duzego zainteresowania funduszy, cena emisyjna, jaka by nie byla, zostanie przekroczona.

Dobra robota z tym zestawieniem.
Mam pytanie kiedy zostanie zwrócona kwota nadpłaty po ewentualnej redukcji?

Zakupiłem u nich niedawno komplet opon.
Mogę powiedzieć tak:
szybka i profesjonalna obsługa i ta cena średnio 200 zł taniej na sztuce niż w sklepie stacjonarnym...

W Mbanku przykładowo dla kredytu 500 tys. wychodzi prowizja 0,25 % więc jest trochę taniej..

Dywidenda tej spółki za rok 2009 wynosiłaby orientacyjnie 5,7 % wartości zakupu akcji po 23 zł.
Przyjmując założenie że połowa zysku zostanie przeznaczona na dywidendę, a drugie półrocze będzie porównywalne do pierwszego.

W Mbank lewar 10:1, mam pytanie ile sztuk akcji jest skierowane do klentów indywidualnych?

Widełki statyczne będą rozszerzone, spada stopniowo-nie ma podstaw do dłuższego zatrzymywania.

Prosto z jednego z oddziałów Bomi,
głos niesie że centrala ma być przeniesiona z Olsztyna do Krakowa...

Podobno któraś z krakowskich sieci przejmuje Bomi,
ciekawe która?

W ostatnich dwóch tygodniach można było nieźle zarobić na tej spółce, ja wyszedłem po 45 % na plus,ktoś skupuje ją w dużych ilościach.
Może ktoś podać adres strony ze szczegółowymi notowaniami giełdy Włoskiej

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 21 grudnia 2011 16:44:56
Liczba wpisów: 22
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,467 sek.

fqcvszvr
mfyfacrs
ytrsrwjh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
smprxflp
mxccxbxt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat