Ktoś widział tą kase?
|
|
Temat:
GANT
mylisz się. Należne miejsce kursu tej spółki to 0 (słownie: zero złotych) Każda inna wycena akcji jest nie do obrony
|
|
dokładnie
|
|
one są tanie, bo ktoś nie wierzy że je wykupią. Kurs w każdym razie odpychający, ale się nad tym pochylę
|
|
Witam Po wykupie ganta mam ok 40K do ulokowania. Horyzont od 6m-cy do 2 lat Oczekuję stopy zwrotu 8%+ przy stosunkowo niewielkim ryzyku. Co możecie polecić, na jakie obligacje zwrócić uwagę? z góry dzięki
|
|
Po takim info pewnie spadnie do 40-50% Myślicie, że warto wziąść parę sztuk? Nie śpieszy mi się to na ike...
|
|
jest wszystko
|
|
Więcej emocji na bligacjach niż na akcjach. Wyjątkowo kiepska polityka informacyjna firmy. Mogli rano wyrzucić komunikat o spłacie, ale nie... musieli trzymać w napięciu. Nie dotkne już tego szitu Bede potrzebował adrenaliny pójde do kasyna...
|
|
boS jest kasa :) mbank jeszcze nie
|
|
GNT0313 - 75szt
|
|
Uważam, że proces spłaty zaczął się wczoraj. Spłaciliśmy już kilka milionów. Działamy w porozumieniu z obligatariuszami głównymi – część rolujemy, część spłacamy. Uważam, że wykupimy całość obligacji z 29 marca.
Uważam????? czy wiem? co on nie potrafi 5 dni do przodu zaplanować?
Drugie pytanie - pisze że "uważa że spłacą" marcowe obligacje ale kiedy? w terminie czy za rok?
|
|
i własnie dlatego nie dotknę już nigdy ganta nawet patykiem. Wystarczyło by by prezes wyszedł i powiedział: - wykupimy wszystko w terminie. - nie wykupimy - mamy 20 milionów reszty szukamy. Mają nas zwyczajnie w tyle, dlatego niech liczą na wzajemność
|
|
Ja mam sporo marcowych. Myślę, że wykup tej serii to być, albo zginąć dla ganta. Jeśli się nie sprężą i nie wykupią w terminie tej serii to mogą zapomnieć wogóle o rolowaniu długu. Nikt im nie pożyczy ani grosza co spowoduje szybki wniosek o upadłość i bye bye... Dlatego myślę, że będą walczyć
|
|
Rezygnacja Wiceprezesa Zarządu GANT DEVELOPMENT S.A. Pana Andrzeja Szornaka Na podstawie § 5 ust. 1 pkt 21 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, Zarząd GANT DEVELOPMENT S.A. informuje, iż w dniu 28 lutego 2013r. otrzymał oświadczenie Wiceprezesa Zarządu Pana Andrzeja Szornaka o rezygnacji z pełnionej funkcji z dniem 28 lutego 2013 roku, z przyczyn osobistych.
okret tonie?
|
|
Właściwie to niby nie ma, ale... Dwóch cłonków zarządu zrezygnowało, no i te skoki kursu ... - 13 procent w jeden dzień nie bierze się z nikąd. Jakiś insajder z grubym portfelem sypie aż miło... Mam sporo GNT0313 ale zaryzykuję i poczekam jak rozwinie się sytuacja, ale następnych serii już raczej nie kupię....
|
|
no cóż sytuacja dynamicznie się rozwija. Coraz więcej ofert po coraz niższych cenach. Czyżby ktoś wiedział więcej niż inni? przy takiej podaży nie długo trudno będzie się tego pozbyć
|
|
czy ta seria 0313 naprawdę jest taka niebezpieczna jak wskazuje to dyskonto? Ktoś ewidentnie od paru miesięcy sypie najpierw po 97 a teraz po 99.
|
|