PARTNER SERWISU
druhngmm
kobieta z lasu

kobieta z lasu

Ostatnie 10 wpisów
mathu napisał(a):
Opłacone czy za zobowiązania? :)))))))))))

Nie rozumiesz, że to amunicja do wywalenia w rynek?

Pytanie - skąd wieszEh? ?
Można również przypuszczać , że nie jest to amunicja do wywalenia na rynek:) przynajmniej nie teraz :)
WSZYSTKIM ŻYCZĘ
WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.

„Dzisiaj bogactwem jest informacja. Osoba, która posiada informację, będącą najbardziej na czasie, posiada majątek.” a "Każdą klęskę próbowałem zawsze zmienić w okazję".Johna D. Rockefellera:

Drżyj, gdy inni są zachłanni. Bądź zachłanny, gdy inni drżą. kto to powiedział?

mathu napisał(a):
Czyli już wiadomo kto zrzucał po 4 gr.

Po pierwsze nie wprowadzaj ludzi w błąd- fakt jest , że na walnym Majka nie zarejestrował 13% akcji jednak nie znaczy to, że to on sypał.
2. Nie masz na to dowodów - Liar
3. Można również przypuszczać iż prezes specjalnie nie rejestrował akcji na walnym by co niektórzy nie wiedzieli o co chodzi itp...
4. Gdyby sprzedawał to musiałby już wszystkich poinformować.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ
WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.

„Dzisiaj bogactwem jest informacja. Osoba, która posiada informację, będącą najbardziej na czasie, posiada majątek.” a "Każdą klęskę próbowałem zawsze zmienić w okazję".Johna D. Rockefellera:

okrutnik z lasu napisał(a):
Witam szanownych. Panowie wybacza, za spora przerwe. Sprawy zawodowe zaabsorbowaly mnie do reszty.
Ale wracajac do NGS. Zaczne od tego, ze brak mi slow, rece mi opadly i chyba ostatecznie musze przyznac niektorym racje - prezes Majka to najzwyklejszy oszust. Chcialem tu bronic spolki, przede wszystkim ze wzgledu na pracownikow, potencjal gry (bardzo lubie sf) i szane, ktora miala po zmianie rady. Ale czas powiedziec stop. Jesli komus nie idzie ale sie stara to jedna sprawa (wydawalo mi sie, ze tak jest w przypadku NGS) ale jesli komus nie idzie bo oszukuje wszystkich do okola to juz zupelnie co innego.
Jak juz wiadomo EPIC wypowiedzial umowe w maju. W sierpniu byla wymiana rady, weszli ludzie ktorzy chcieli cos zmienic, pomoc prawnie, sprowadzic inwestora, wyciagnac spolke no i oczywiscie zarobic. Wyobrazcie sobie, ze prezio nic im o tym nie wspomnial. Cos nieprawdopodobnego - przychodza ludzie, ktorzy podaja reke, chca ci pomoc, wprowadzic inwestora, ktory wrzuci pare baniek, zaplaci dlugi i sfinansuje najblizsza przyszlosc a on ich oszukuje. Wyobrazacie sobie? Oszukiwac kogos kto chce cie wyciagnac z czarnej dupy. Dla mnie niepojete.
Nie bede juz wspominal o tym, ze niektorzy akcjonariusze rozmawiaja z prezesem i on kazdemu z nich mowi co innego, jakby nie zdawal sobie sprawy, ze oni rozmawiaja tez miedzy soba i wiedza, ze klamie.
Tlumaczenia tez sa dobre - bo sad/EPIC/komornik/etc. wysylali pisma na stary adres i ja nie wiedzialem. Jakbym slyszal 5letnie dziecko. Oczywiscie komunikatu o zmianie adresu spolki nie bylo, zapewne "zapomnial".
Co do platnosci z EPIC'iem to zostaly one uregulowane jednak oczywiscie dopiero po tym, jak sie zrobil dym w sadzie. Z tego co wiem to nie byly jakies gigantyczne, milionowe kwoty, gdyz EPIC bieze kase od sprzedanych sztuk (okolo 15-25%), a ze sprzedaz nie idzie w miliony to i koszty licencji nie byly srogie. Wiec pisanie o miliardach dolarow za UDK mozna wlozyc miedzy bajki.
NGS bedzie chcial ugody z EPICiem tak samo jak EPIC z Nicolasem. To sie bedzie dzialo teraz na dniach. EPIC wiecej skorzysta z tego jak Afterfall wejdzie na Steam niz z tego, ze wbija NGS gwozdz do trumny i oni o tym doskonale wiedza, wiec kwestia ugody i nowej umowy jest raczej pewna. Natomiast cala ta sytuacja bardzo wstrzasnela ludzmi przychylnymi spolce. Chyba tylko Gozdziu dalej wyznaje racje prezesa. Ja juz nie, bo widzialem to co widzialem, bo wiem to co wiem.
Jednak mimo wszystko jestem optymista jesli chodzi o Steam. W Polandii sie nie spodobal ale rzesza zwolennikow tej gry na greenlight nawet mnie pozytywnie dziwi bo jest ich ponad 180 tysiecy. Wiec nawet jesli polowa czy 30% ich kupi to i tak bedzie sukces. Na prawde, ta gra nie jest taka zla, fabularnie jest bardzo ok, tylko prezes nie nadaje sie do zarzadzania firma i przepuscicl kase zamiast zrobic ja porzadnie.

Inna sprawa jest za to fakt, ze ktos wyniuchal ten pozew w stanach w blyskawicznym tepie. Niby, ze siedzi calymi dniami w necie i co 5 minut wpisuje w google "NGS vs jakastamfirma"? Nie sadze.

Do slabego obrazu calosci mozna jeszcze dorzucic jakiegos czlowieczka, ktory zamowil artykul na gadzetomani.pl, siedzi calymi dniami w necie i chce wszystkich przestraszyc. Nie zdaje sobie sprawy, ze jesli spolka padnie to najbardziej dostana pracownicy i akcjonariusze. No ale to juz taka polska natura - sam nie mam to inni tez nie. Eh

Koncze ten przydlugi post. Sytuacja jest kiepska ale do uratowania. Mam nadzieje, na prawde mam nadzieje, ze Afterfall sie dobrze sprzeda na Steam, ludzie dostana swoje zalegle pieniadze, ktore im sie naleza, wyznawcy odrobia straty a rada nadzorcza odsunie prezesa od zarzadzania firma. Niech on sobie pilnuje robienia gier ale od biznesu niech sie trzyma z daleka. Czego wszystkim zycze. Moze spotkamy sie na koljenym bankrucie z branzy czyli Citi Interactive. W tym kraju chyba tylko Techland i CD Projekt potrafia ogarnac ten biznes i tworzyc hiciory na skale swiatowa.

Pozdrawiam

Ps. Nie mam nic wspolnego z osoba o nicku "kobieta z lasu", nie wiem kim jest i czemu poczepila sie pod moj nick. Jesli mialo byc zabawnie to sie nie udalo.

1. Zgadzam się nic nie mamy wspólnego i nie podpinam się pod Ciebie- to nic stary jak świat - po prostu mieszkam w lesie:)Dancing
2. Popieram Twoja wypowiedź i również jestem optymistycznie nastawiona do STEAMAngel
3. W końcu jak spółce by się udało to pracownicy odzyskają swoją kasę.Angel

WSZYSTKIM ŻYCZĘ

@fantom
Co racja-to racja. Jednak gdyby wszedł nowy inwestor to kasy by trochę przybyło nie ma co mówić:) Co oznacza, że byli pracownicy otrzymają zwrot pieniędzy w końcu. Dlatego dziwię się, że nie cieszą się z decyzji dodruku- przecież to dla nich okazja do odzyskania pieniędzy:)
Co do reszty planów na razie jeszcze myślę co z tą spółką zrobić:) - czekam na tego inwestora i coś tam postanowię.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

mathu napisał(a):
No trzeba przyznać, że perła NC rośnie jak na drożdżąch. Magia głównego rynku działa. Bankierowcy z lasu kupujący po 10 gr są na razie tylko 40% w plecy.

i znowu wprowadzasz ludzi w błąd! jak zwykle

popatrz wpisy las kupował 3-5 groni a około 9-10 pozbywał się.
A dal informacji jestem bardzo zadowolona z walnego , a ty teraz możesz jak zawsze zacząć bezpodstawne ujadanie zapraszam.:)

WSZYSTKIM ŻYCZĘ

3citrony napisał(a):
A już myślałem, że chcą udzielić Ci pożyczki na zasadzie:
-będzie strata, to trudno bank jest w plecy
-w razie zysków oddasz z jakimś tam procentem
Tylko, że to było chyba zbyt nierealnym wytworem mojej wyobraźni. Banki są złe king

Dobre sobie:) szkoda , że takich banków nie ma. Angel pożyczki brano by w milionach.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

@fantom
i znowu wprowadzasz ludzi w błąd! Skąd masz informacje , że nie ma pracowników- to że zwolnił stara ekipę nie znaczy , że nie zatrudnił nowych. Z tego co pamiętam w miesiącu sierpniu było chyba 6 pracowników i jacyś studenci wiec coś mijasz się z prawdą.(wcześniejsze posty już wyjaśniały sprawy pracowników)
Dziękuję , że gratulujesz jednak nie głupiutkie szczęście, a doświadczenie Angel no i weryfikacja informacji – po prostu umiem czytać ze zrozumieniemDancing . Pozdrawiam wszystkich i życzę Wam dużego zarobku na innych spółkachthumbright .
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Co byście na razie nie pisali to jednak są ludziki co już wyskoczyli z 100 a nawet więcej % zyskiem. Co będzie dalej to zobaczymy, ja liczę na info na WZA , to że na steam weszła gra to bardzo dobra informacja , jednak czekam na więcej.
Każdy ma na swój sposób ma rację jednak na giełdzie od tylu lat ważne są informacje!!! wtedy zarabiasz , narzekanie i krzyczenie oraz opluwanie prezesa nikomu na żadnej spółce nie dało zarobić grosika. (tym bardziej, że tu często wypowiedzi są bez , żadnego uzasadnienia).
Teraz pytanko o honor ze strony 52 – ktoś kiedyś obrażał i co teraz . Jednak myślę, że tej osoby nie stać na zwrot „honoru do kieszeni”

PS. Sorry za ort miało być oczywiście Ponarzekać sporki. Moja gafa.

Pa do usłyszenia za kilka dni
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

www.parkiet.com/artykul/7,1286...

a to tak dla informacji by niektórzy mogli jeszcze ponażekać :)
Prawdę mówiąc buja i to mocno jednak na razie mają co niektórzy po 100% zarobku a to zawsze wiecej niż ci co tylko nażekają i nic nie zarabiają.
Jednak czas wszytko pokaże.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

ORT napisał(a):
okrutnik z lasu napisał(a):

Mam wrazenie, ze pisze do grona starych bab, ktore ze zwyczajnego faktu, ze spolka podskoczyla spekulacyjnie o kilkadziesiat % w dwa dni robia jakas mega drame. Sa ludziki, ktore na tym zarobily. Czego tu nie rozumiesz?

W wypadku tego "waloru" 1 grosz, to często kilkadziesiąt %... A najlepsze jest to, że za parę sesji kurs "waloru" wróci prawdopodobnie na swoje miejsce :) Te "ludziki" o których piszesz, to raczej fortuny nie zbiły. Ten śmieć ( bo tak należy toto nazwać ) , ma prawie zerową płynność i nikt będący przy zdrowych zmysłach nie tknie go kijem metrowym nawet.

Myśle , jednak że nie masz racji bo niektórzy juz zarobili 100% a wiec są chętni by jak to mówisz "kijem metrowym nietyknie"
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

@wapkil

Myślę, że za wcześnie jest na ten temat rozmawiać, ponieważ na Walnym 22.10 będą podane nowe informacje i wtedy możemy coś na ten temat dyskutować.
Co do sprzedaży w Rosji to już chyba nowe pudełka posłali do Rosji na sprzedaż, bo wcześniejsze 27 k rozeszły się już po graczach. Jednak zaczekajmy na wyniki z innych rynków zagranicznych.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

mathu napisał(a):
cad_man napisał(a):
no Panie i Panowie czytam to forum bo wiele się można z niego nauczyć jeśli chodzi o psychologię graczy, ale ten powyższy komunikat to po prostu siarczysty policzek dla normalnych inwestorów - lubię żarty i żartować ale to już jest tak idiotyczne, że przestało być śmieszne a jest godne politowania...

A jacy normalni inwestorzy trzymają to coś?

Komunikat obliczony jest na głupotę Bankierowców. Znowu się podniecą, wezmą kredyty i wykupią 4 gr, a w tym samym czasie pomysłodawca tego numeru wyjdzie sobie z akcji.

Wiele razy tu pisałem, że praktycznie wszystkie infa wypuszczane przez NGS są skierowane bezpośrednio do idiotów z forum Bankiera, w pewnym momencie spółka nawet wymieniała ich nicki na twitterze. To oni finansują imprezę Majki, normalnych ludzi już dawno tu nie ma.

Czy ty na serio piszesz, że osoby z forum bankiera kupią akcje - toż tam 70% to byli pracownicy a resztę i tak nie będzie stać. No chyba , że uważasz ich za milionerów to co innego

Jeżeli będzie nowa emisja ( a na to się zapowiada) to konkretni wezmą, a nie akcjonariusze z forum bankiera czy nawet z tego forum:)
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

ORT napisał(a):
@kobieta z lasu

A patrząc odwrotnie, ciekaw jestem, czy Ty "zwrócisz honor" :)

Oczywiście, że ta, ponieważ nie rzucam słów na wiatr:)Dancing Jednak wątpię czy on zwróci, a jak na razie pożyjemy zobaczymy.wave
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

taipan napisał(a):
kobieta z lasu napisał(a):

1. Mam pytanko , a czemu zaklinam rzeczywistość?
2. A kto ze mnie zrobił balona jak myślisz skoro na razie nie narzekam i nic nie sprzedaje?
3. Jaka bolesna lekcja?

Ad 1. zaklinanie rzeczywistości - 99% ludzi mówi, że NGS to 'zgniłe, śmierdzące jabłko' a ty nadal twierdzisz, że to 'pyszna trufla na której nikt się nie poznał' (masz do tego pełne prawo, z tym że na giełdzie większość myli się bardzo rzadko).
Ad 2. kłania się czytanie ze zrozumieniem - to był przykład, a nie komentarz do twojej postawy
Ad 3. vide Ad 2.

Odnośnie samego Nicolasa - przyglądam się spółce od kilku lat, jej akcje miałem przez jakiś czas i nawet na nich nieźle zarobiłem na spekulacji. Specjalnie używam słowa spekulacja, ponieważ kiedyś myślałem, że rzeczywiście można będzie tu zarobić na bazie dobrej gry i szczerze kibicowałem spółce (tak jak innym polskim developerom gier), natomiast rzeczywistość zweryfikowała moje zamiary i okazało się, że jedyną formą zarobienia na NGS jest gra spekulacyjna.

Naprawdę uważasz, że nie ma lepszych spółek do grania niż NGS? Osobiście już bym wolał spółki ze stajni don Patro - tam przynajmniej zasady są jasne - gra się w trzy karty i ostatni gasi światło blackeye - a tutaj?

Ad.1 - nigdy nie pisałam tego - i od tego się zaczęło:)
Ad.2 - czytam ze zrozumieniem i jeżeli Ad.1 nie do mnie więc i ad2. również
Ad3. vide Ad 2.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Frog napisał(a):
Cytat:
Wszystko wskazuje na to, że nasz rząd naprawdę chce nas uczynić dziadami we własnym kraju. Wprowadzenie podatku katastralnego wydaje się nieuniknione. Bo kryzys, bo długi, bo sprawiedliwość społeczna - usłużne rządowi media już to jakoś nam wytłumaczą.

Podatek katastralny

Jednak z tego co mi wiadomo - odstąpiono na razie od tego pomysłu. Jednak rzeczywistość w Polsce znamy i trudno powiedzieć kiedy ponownie wrócą do tematu.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Scarry napisał(a):
Cytat:
Mam pytanko czemu non stop mnie obrażasz- nie uzasadniając swoich wypowiedzi- ja leszcz :) dobre , Moje zdania nierozsądne-czemu?. W końcu na, żadną moją wypowiedź jeszcze nie odpowiedziałeś podając jakiekolwiek dowód.

bo piszesz straszne głupoty. Za każdym razem to uzasadniałem.

jak na razie nie widzę tu uzasadnienia z Twoiej strony

Cytat:
ja leszcz :) dobre

tak , leszcz to tutaj dobre słowo, ktoś kto widzi NicolasGames że to "ciekawa spółeczka" to dla mnie mega-leszcz. I nie chodzi o podmioty intelektualne tylko brak doświadczenia lub kierowanie się wpisami z for dyskusyjnych naganiających na zakup tej śmieciowej spółki.

Na jakiej podstawie wnioskujesz, że sugeruję sie wpisami na forum? - Tym bardziej, że większość jest negatywna i bardziej widzę naganianie na spadki. Krótko mówiąc Twoja wypowiedź znowu jest nieprzemyślna i bez uzasadnienia:)

A co powiesz na pytanie czy za 3 do 6 miesięcy zwrócisz niektórym "honor do kiszenie" - brak odpowiedzisalute

Miłego dnia wszystkim życzę do usłyszenia wave
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

taipan napisał(a):
@kobieta z lasu - w psychologii inwestowania Twoja postawa opisana jest jako 'zaklinanie rzeczywistości'. To tak jak z kupnem samochodu na giełdzie - kupujesz 'wypasiony' samochód bo za taką cenę to żal nie kupić, jedyna i niepowtarzalna okazja, a potem jak zaczyna się sypać sama przed sobą starasz się racjonalnie wytłumaczyć, że to dobry wybór, zamiast pogodzić się z tym, że ktoś zrobił cię w balona i sprzedać w cholerę. Im szybciej sobie to uświadomisz tym mniej będzie bolało. Bolesne lekcje są najlepsze, bo nie pozwalają nam o sobie zapomnić.

1.Mam pytanko , a czemu zaklinam rzeczywistość?
2.A kto ze mnie zrobił balona jak myślisz skoro na razie nie narzekam i nic nie sprzedaje?
3. Jaka bolesna lekcja?
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Scarry napisał(a):
@kobieta z lasu
biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze, bardzo mało rozsądne zdania, to jesteś strasznym leszczem giełdowym, który nic nie kuma z tego co się wokół dzieje. Sorry ale takiej piramidalnej bzdury jak toto wyżej to nie wiem jak mozna sobie w wyobraźni wytworzyć.

jaki za przeproszeniem kretyn zainwestuje TERAZ w spółkę bankruta, która na dodatek nie umie robić gier a pieniędzmi inwestorów bawi się na giełdzie ??

1 Mam pytanko czemu non stop mnie obrażasz- nie uzasadniając swoich wypowiedzi- ja leszcz :) dobre , Moje zdania nierozsądne-czemu?. W końcu na, żadną moją wypowiedź jeszcze nie odpowiedziałeś podając jakiekolwiek dowód.
2. Gdyby się jednak moje słowa sprawdziły- to brzydko, że jeszcze nie znasz (przypuśćmy nowych inwestora/ów), a już ich obrażasz. Czy Ty tylko umiesz obrażać- nic konkretnego nie piszesz, przypominasz mi gościa z CD-red który 2-3 lata temu też tylko wszystkich obrażał i wyzywała RN i zarząd Cd-red od szumowin, a teraz znikł i nie przeprosił ludzi którzy w ciągu około 1-1,5 roku zarobili nawet i po 500%, a fachowcy może i więcej.
3. Powiem jedno na razie jak pisałam wcześniej gdybam sobie i myślę i mam nadzieję, że Ty nie znikniesz za trzy do sześciu miesięcy z tego forum i będziesz wstanie zwrócić niektórym "honor do kieszeni"salute

WSZYSTKIM ŻYCZĘ

mathu napisał(a):
No i znowu emisja na 7 mln zł :)

i bardzo dobrze, mim skromnym zdaniem jest to oznaka , iż Majka dogadał się w sprawie X-Box i szykuje się ktoś nowy (inwestor)co będzie miał 7 baniek . EXTRA
W przeliczeniu nawet po 3- 5 groni to FF spadnie do około 50% ( jeżeli jeden inwestor chpnie wszytko) Byłoby świetnie. Oby tak dalej.thumbright

Kod:
mod: usunięto bezpodstawne twierdzenia wybiegające w przyszłość - proszę trzymać się regulaminu w wypowiedziach
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Kroolik napisał(a):
@kobieta z lasu

Cytat:
Tym bardziej, że sami wiecie , iż sprzedaż gir to około 80-90% x-box w całej sprzedaży. Skoro przypuśćmy , że sprzedano PC około 60.000 czyli (około 10%-20%) to na X-box poleci tylko teoretycznie -480k-540k. Co oznacza więcej niż 250k i tu właśnie widzę zysk.

A skąd jeśli można wiedzieć wzięłaś te dane? Końcem 2011 udział konsol w rynku gier w Polsce wynosił ok. 30%, z czego X-Box ma około połowy. Jeśli nawet sprzedali 60 tys. AI (w co nie bardzo wierzę), to licząc po twojemu na X-Boxa wypada 6300 sztuk i ta liczba wydaje mi się bardziej prawdopodobna jako cel sprzedażowy.

Jak ty wyliczyłeś (nawet te 30%-6300 sztuk?)- coś pomyliłeś , ale to szczegół
Ja nie liczę na polski rynek, a na zagraniczny- ( w Polsce i tak wszystkie gry słabo idą -nie liczy się dla mnie sprzedaż w Polsce)
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

@ scarry

ale mocna odpowiedźAngel Angel

W sumie jakie pytanie taka odpowiedźd'oh!
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

@ORT
Pozwolisz , że zaczekam do 3q 2013 roku , a może i wcześniej z odpowiedzią- czy nieprawdopodobne czy jednak uda się?:)
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

kiancho napisał(a):
Chodzi mi o to że jak wchodzę co dzień na forum to nie pamiętam w jakim podforum umieściłem swój wpis ... a interesuje mnie tylko czy ktoś odpowiedział, czy nie.

Hej nad każdym tematem masz po prawej stronie napis opcje i tu jak wciśniesz to możesz zaznaczyć np obserwować wątek i wtedy wszystkie nowe wpisy co się ukarzą będą ciebie informować i spokojnie będziesz mógł odpowiadać lub prowadzić konwersację z innym osobami
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

daniel93 napisał(a):
Ta wyprawa wywaliła mi Lki na stop loosa, jak trybunał powiedział "Ja" i zaczeli ostro roznąc to kupiłem by potem znów spadli....

Ech jestem frajrem... d'oh!

Teraz to sam nie wiem co robić...

[EDIT]

Ja nie rozumiem tego... Już 4 rok zajmuje się ta giełdą i zawsze straty sa 2-3razy większe od zysków.... puke_l

A może tak -nie ulegaj tak szybko emocjom. Na zyskach poczekaj trochę i zobacz jak kur się zachowuje , a nie od razu sprzedajesz przy niewielkim zysku( oczywiście tylko się domyślam)
A straty może redukuj nie czekaj za długo.
Lub niestety zrezygnuj bo szkoda kasy. O a może pograj na symulatorze giełdowym . Tam się podszkolisz trochę.Jak to się mówi " nauka czyni człowieka mistrzem".
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Szutnik napisał(a):
Zajrzałem, poczytałem i widzę, że "Lato Leśnych Ludzi" nam się na tym wątku zrobiłoAngel

pl.wikipedia.org/wiki/Lato_le%...

Czy Ci leśni to "bliźniacy"? Bo jacyś tacy bardzo podobni do siebie...

WidziszAngel niechcący -tak los widocznie chciał, jak to Pani Mariia Rodziewiczówna już 1920 roku powiedziała(napisała)- w ruchu skautingu- , że razem wszyscy razem poprzez współżycie z naturą udoskonalimy się i osiągniemy sukcesy.
A trzeb zaznaczyć, iż do tego ruchu zapisują się ludzie tylko dobrowolnie są apolityczni, otwarci na wszystkich , bez względu na pochodzenie, rasę , wyznanie i wiadomo, że razem więcej zdobywają doświadczenia życiowego oraz osiągają czasami to co jest na pierwszy "rzut oka" niemożliwe.Dancing
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Witam
1. AT i NC Think to raczej w parze nie chodzi- i sami doskonale o tym wiecie.
2. Roszczenia pracowników na razie plotka itp….., ponieważ przez dwa lata nikt nie podał firmy do sądu( a mając umowę o pracę i zaświadczenie ZUS- o nie płaceniu składek powinni dawno zgłośnić to do sądu)- a wiec na razie nie potwierdzona informacja.Liar
3. X-box –jeżeli wierzyć słowom Majki 21.08.Think - to cała gara jest gotowa i są na razie rozmowy z producentami. Nie ma terminu , ale gdyby udało się przed świętami(uważa, że jest to możliwe)- to wyniki ze sprzedaży byłyby po 2q 2013 roku. –co mnie zadowala. Tym bardziej, że sami wiecie , iż sprzedaż gir to około 80-90% x-box w całej sprzedaży. Skoro przypuśćmy , że sprzedano PC około 60.000 czyli (około 10%-20%) to na X-box poleci tylko teoretycznie -480k-540k. Co oznacza więcej niż 250k i tu właśnie widzę zysk.thumbright

Scarry napisał(a):
akcja reanimowania zwłok przez wejście na Steam przez Greenlight nie udała się. Lista gier, które zapromuje Steam nie zawiera AF steamcommunity.com/games/765/a....

Jak widać pospolite ruszenie na forach akcjonariuszy spółki nie styknęło.

- coś jakaś bujda to jest tylko pierwsza weryfikacja niedługo będzie następna dziesiątka – i jak na razie widać mamy 11%, a wiec może załapiemy się.
Szkoda tylko, że Majka o tym wcześniej nie myślała, lub jego doradcy.!!

5. Co do intuicji to na razie nie narzekam – choć w tej sytuacji kupiłam akcje tylko dlatego, ponieważ myślę , że się teraz wybiją, a ja jako akcjonariusz mam szanse znowu zarobić. Chyba o to chodzi w tej grze na giełdzie.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Witam @scarry

I.
„kobieta z lasu napisał(a):
@scarry
1. nie widzę co w moich wypowiedziach by naganiało na kupno akcji- oskarżenie bezpodstawne

Ja od niedawna jestem z nimi duchem i pakiecikiem”

Przepraszam nie wiedziałam, że nie można pisać –więcej tak pisać nie będę .Shhh

II.
Zainwestowałam, ponieważ widzę, że powoli następują zmiany.
1. to, że zwolnił pracowników to moim zdaniem jeszcze nie tragedia, ponieważ często wielu informatyków itp… zwalnia się po ukończeniu danego projektu. Gdy zaczyna się nowy projekt zatrudnia się ponownie wykwalifikowaną kadrę.
2. Co do ZUS to jeżeli mają takie problemy -pracownicy -to powinni podać Majkę do sądu- a na razie jakoś nie słychać by po 2 latach „niepłacenia niby składek” coś w tym kierunku robili. Powiedzmy sobie prawdę, jeżeli byś miał problemy z pracodawcą od 2 lat to nie podałbyś go osądu mając umowę na ręku i zaświadczenie od ZUS o nie płaconych składkach?
3. Sprzedaż na allegro sprzętu – nic nadzwyczajnego nie raz firmy pozbywają się nie potrzebnych sprzętów itp… Jak będzie nowy projekt i nowe zapotrzebowanie na specjalne jakieś sprzęty itp… to znowu się zakupi.
4. Raporty są fatalne- jednak gdyby udało się znowu sprzedać tyle pudełek w Rosji co do tej pory-(na razie wszytko Rosji poszło- może nie dużo jednak coś tam jest), do tego rynek Europejski zaczyna się rozwijać, coraz lepsze opinie o grze i jednak liczę , że nowa Rada będzie pilnować Majkę by więcej nie robił przekrętów.
5. Co najważniejsze – to ja uważam, że inne firmy na tym rynku chciały na samym początku się pozbyć konkurenta jeszcze w „zarodku”. Jeżeli stanie na nogi- a na to liczę- to w następnym roku po 2q może 3q , że dużo duzo ta spółka pokaże w zyskach.( oczywiście w duchu myślę o X-box) Z tego co wspominał Majka 21.08- to zapowiada się w tym roku (choć na razie są tylko rozmowy z producentami), ale gra na x-box gotowa.Dancing

Oczywiście w swoich szacunkach mogę się mylić co do 2q czy 3q , ale inwestując tu pieniążki liczę się, z czasem i wiem , że może roczek i dopiero będą spore zyski. Oczywiście każdy robi jak chce ja ryzykuję i zobaczymy jak na tym wyjdę. Jak to się mówi „ kto nie ryzykuje ten nie ma”Angel
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

@scarry
1. nie widzę co w moich wypowiedziach by naganiało na kupno akcji- oskarżenie bezpodstawneLiar
2. że w końcu ludzie się ruszyli i jakieś akcje robią by pomóc w promocji gry- nie widzę nic w tym złego, jednak powinien się tym zająć Majka i Zarząd, a może nowa RN
3. dobry żart z tym pisaniem kodu do kolejnych patch- ale uważaj, ponieważ może ktoś i się znajdzie i napiszeDancing
4. Co do zatrudnienia ludzi - nie mam na ten temat żadnych informacji więc się nie udzielam i nie wprowadzam błąd.

Jednak wszystkim akcjonariuszom , życzę powodzenia , ponieważ pierwszy raz widzę by na NC – tak akcjonariusze wzięli sprawy w swoje ręce. Jak lub czy im się uda to inna sprawa, zobaczymy.
Ja od niedawna jestem z nimi duchem i pakiecikiem
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Jednak np.
steamcommunity.com/sharedfiles... dziś jest 10% od końca sierpnia , co oznacza, że zainteresowanie jest -( musisz być zarejestrowany na steam oraz co najmniej jedna grę trzeba kupić
a np. taka ocena
site6.geek4life.fr/index_27.ht... jednak 16/20 sądzę , że dość dobra ocena to jest- oczywiście już mieli wersję poprawiona itp… Jednak nie najgorzej.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

artbeco napisał(a):
Petra to złota kura która jeszcze nie znosi złotych jajek ,ale niech Was nie zwiedzie sposób inwestowania dok. Krauze, chłop wie co robi, jeszcze zrobi z nas nieraz ofiary własnej chciwości,
nadejdzie taki dzień gdy czarna maź wreście tryśnie i ku radości szczęśliwych posiadaczy jego aktywów okaże się że mimo opłacalności wydobycia niestety nie jest ono opłacalne.
przykład? Biotek.
Insulina w Indiach i Chinach sprzedaje się całkiem nieźle i co z tego skoro biotek tego nie wykazuje w sprawozdaniach i generuje straty.

Najprawdopodobniej będzie jaki piszesz- wydobycie nieopłacalne- i lipa:(
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Dr Acula napisał(a):
Cytat:

Nie tak miała wyglądać Burżuazja

PS - nowy zarząd to chyba w lesie siedzi bo wszyscy z lasu

Nie jestem z RN ani zarządu- zarząd ten sam:)co do lasu:) to trochę prawdy jakieś 75%Dancing
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

qguar napisał(a):
Cytat:
Majka nieumiejętnie wiele spraw poprowadził to fakt, niemniej jednak może konkurencja mu pomogła – by nie wyszło. Zawsze lepiej na początku wyeliminować słabszego gracza z rynku gier niż później mieć problemy. Czyż nie prawda?Think

Proszę cię.... Gniota wyprodukowali, spalili marketing i tyle w temacie. Jaka znowu konkurencja ?
Angel

edit:

Też jesteś z nowej RN ? angel4

Witam
1. Czy gniot- zdania podzielone.
2. spalili marketing -to pewne i rezultaty mamy jakie mamy
3. odpowiedź na pytanie czy jestem z RN, brzmi nie :) i nie chciałabym być obecnie w RN

Jednak z doświadczenia wiem, że często niby bankruty dają zarobić, a mianowicie może i tu się da:)
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Sprawę Cywilną można dopiero założyć jak by firma zbankrutowała, a jeszcze lepiej pozew zbiorowy- o wyłudzenie pieniędzy ( cel druku akcji był jasno podany na rozwój firmy na poprawę jakości gry itd..) nic nie było mowy o giełdzie i inwestowaniu.. Jednak teraz nie bardzo jest jak bo to może pogrzebać firmę do końca, ale na złażenie pozwu jest dużo czasu.
Pytanie tylko czy akcjonariusze się zgodzą i zechcą złożyć taki pozew.

Majka nieumiejętnie wiele spraw poprowadził to fakt, niemniej jednak może konkurencja mu pomogła – by nie wyszło. Zawsze lepiej na początku wyeliminować słabszego gracza z rynku gier niż później mieć problemy. Czyż nie prawda?Think
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Witam wave
od dawna czytam wasze wypowiedzi, często interesujące. Jednak mam takie pytanie- dlatego zarejestrowałam się może mi udzielicie jakiś sensownych odpowiedzi.
A mianowicie
1. Skoro Majka zabawiał się na giełdzie za naszą kasę, czy poniesie tego konsekwencję czy raczej nie, gdyż często firmy inwestują tak pieniądze?Think
2. Czy nadal większość z Was uważa, że Majki nie wywalać (na następnym walnym) z zarządu, ponieważ nic to nie da dla rozwoju spółki tym bardziej dla poprawy kondycji finansowej?
3.Może jednak powołać kogoś (trzeba by było się zastanowić kogo) kto by w wielu sprawach zastąpił Prezesa.
3. Czy uważacie, że xbox w tym roku będzie czy raczej nie?
Z góry dzięki za odpowiedzi i przemyślenia.
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

GRAF78 napisał(a):
coraz bardziej mi się ta Spółka i jej Prezes podoba love4
czy Spółka może wydawać środki pozyskane z emisji na dowolne cele bez jakiejkolwiek sankcji???

Prawdopodobnie nie może, ponieważ te pieniądze akcjonariusze wpłacili na rozwój firmy , probacje itp..wszytko związane z rozwojem firmy i oczywiście ulepszeniem produktu A:I, a nie jak teraz Pan Prezes w końcu poinformował na grę na giełdzie.
Ale jednak może się mylę?
WSZYSTKIM ŻYCZĘ

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 19 grudnia 2012 11:50:11
Liczba wpisów: 38
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,729 sek.

ztnqkrax
oosyezjv
koqwnjts
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qgabcrhm
nbzbbxcf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat