PARTNER SERWISU
yhdkxehs
lomir

lomir

Ostatnie 10 wpisów
Kolejny wygrany przetarg
www.parkiet.com/artykul/26,100...

PS. Czy zna ktośc datę rozstrzygnięcia przetargu MSWiA na nowe dowody?

Panowie, jak myślicie, na ilu się zatrzyma? Kurs przebija kolejne opory. Ryzykowna zabawa, ale może warto? Osobiście jestem na etapie uśredniania - jak na razie średnia mocno powyżej kursubandhead

Dwa dobre kontrakty i mamy piękne wzrosty :)

A rzeczywiście, przepraszam za pomyłkę

Świeży newsik...

CEZ kupuje czeską elektrownię na biomasę
PAP - Biznes
9 Kwi 2009, 13:31

9.4.Warszawa (PAP) - Grupa Cez podpisała umowę kupna 100 proc. akcji firmy Czech Heat, która w Jindrichovie Hradcu produkuje energię elektrycznej i ciepło przez spalanie biomasy - podał Cez w czwartkowym komunikacie, nie ujawniając ceny transakcji.
Wyprodukowane ciepło dostarczane jest przede wszystkim do instalacji centralnych miasta Jindrichuv Hradec i pokrywa 35 proc. zużycia.

Centrum energetyczne Jindrichuv Hradec rozpoczęło rozruch próbny w listopadzie 2008 roku. Nowe źródło wyprodukuje rocznie czystym spalaniem biomasy ponad 30 tys. MWh energii elektrycznej. Ilość ta odpowiada w przybliżeniu zużyciu energii elektrycznej 8.500 gospodarstw domowych przez rok.

Grupa Cez jest największym producentem energii elektrycznej ze źródeł odnawialnych w Czechach. W 2008 roku w elektrowniach Grupy CEZ spaliło się ponad 347 tys. ton biomasy w formie współspalania z węglem brunatnym.

W ramach portfolio źródeł odnawialnych Grupy Cez biomasa jest drugą najbardziej znaczącą pozycją po elektrowniach wodnych.(PAP)

Chyba za szybko zrealizowałem zysk... :/
Wygląda ładnie, ale kupna na tym poziomie już nie zryzykuję

Obroty niewielkie, ale spółka każdego dnia na plusie. Czy jest szansa na jakieś większe wybicie? Nie jestem biegły w AT, ale chętnie poznam Waszą opinię

A jednak da się coś z tej spółeczki wycisnąć :)

A co to się dziś porobiło z Ambrą? Było jakieś informacje, które tak podbiły kurs? Przyznaję, że wyszedłem zniecierpliwiony o jedne dzień za wcześnie

Oczywiście te przeczucia nie są bezpodstawne:
- umowy na dostawę elementów zbrojarskich i koszy zbrojeniowych na potrzeby budowy Autostradowej Obwodnicy Wrocławia
- plan przejęcia Polcynku
- popyt na stal w związku z inwestycjami drogowymi

Zainwestowałem niedawno w akcje Konsorcjum Stali - bardziej pod wpływem przeczucia niż analizy. Czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenia z tą spłóką?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 21 czerwca 2011 15:01:01
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,250 sek.

wnnjfzzf
gaftluzf
blnurvaf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jrgdmtbm
yqmjohcs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat