Temat:
SYGNITY
|
|
Temat:
CHEMOS
Panowie, jak myślicie, na ilu się zatrzyma? Kurs przebija kolejne opory. Ryzykowna zabawa, ale może warto? Osobiście jestem na etapie uśredniania - jak na razie średnia mocno powyżej kursu
|
|
Dwa dobre kontrakty i mamy piękne wzrosty :)
|
|
Temat:
IDEON
A rzeczywiście, przepraszam za pomyłkę
|
|
Temat:
IDEON
Świeży newsik...
CEZ kupuje czeską elektrownię na biomasę PAP - Biznes 9 Kwi 2009, 13:31
9.4.Warszawa (PAP) - Grupa Cez podpisała umowę kupna 100 proc. akcji firmy Czech Heat, która w Jindrichovie Hradcu produkuje energię elektrycznej i ciepło przez spalanie biomasy - podał Cez w czwartkowym komunikacie, nie ujawniając ceny transakcji. Wyprodukowane ciepło dostarczane jest przede wszystkim do instalacji centralnych miasta Jindrichuv Hradec i pokrywa 35 proc. zużycia.
Centrum energetyczne Jindrichuv Hradec rozpoczęło rozruch próbny w listopadzie 2008 roku. Nowe źródło wyprodukuje rocznie czystym spalaniem biomasy ponad 30 tys. MWh energii elektrycznej. Ilość ta odpowiada w przybliżeniu zużyciu energii elektrycznej 8.500 gospodarstw domowych przez rok.
Grupa Cez jest największym producentem energii elektrycznej ze źródeł odnawialnych w Czechach. W 2008 roku w elektrowniach Grupy CEZ spaliło się ponad 347 tys. ton biomasy w formie współspalania z węglem brunatnym.
W ramach portfolio źródeł odnawialnych Grupy Cez biomasa jest drugą najbardziej znaczącą pozycją po elektrowniach wodnych.(PAP)
|
|
Temat:
TECHMEX
Chyba za szybko zrealizowałem zysk... :/ Wygląda ładnie, ale kupna na tym poziomie już nie zryzykuję
|
|
Obroty niewielkie, ale spółka każdego dnia na plusie. Czy jest szansa na jakieś większe wybicie? Nie jestem biegły w AT, ale chętnie poznam Waszą opinię
|
|
A jednak da się coś z tej spółeczki wycisnąć :)
|
|
Temat:
AMBRA
A co to się dziś porobiło z Ambrą? Było jakieś informacje, które tak podbiły kurs? Przyznaję, że wyszedłem zniecierpliwiony o jedne dzień za wcześnie
|
|
Oczywiście te przeczucia nie są bezpodstawne: - umowy na dostawę elementów zbrojarskich i koszy zbrojeniowych na potrzeby budowy Autostradowej Obwodnicy Wrocławia - plan przejęcia Polcynku - popyt na stal w związku z inwestycjami drogowymi
|
|
Zainwestowałem niedawno w akcje Konsorcjum Stali - bardziej pod wpływem przeczucia niż analizy. Czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenia z tą spłóką?
|
|