Temat:
FASING
Zorganizowałem pewne ułatwienie dla drobnych akcjonariuszy:
jeśli masz nieduży pakiet akcji fasing i nie możesz być na walnym osobiście, żeby zagłosować sprzeciw, napisz na priv -- wyślę Ci linka do kancelarii - poprzez pełnomocnictwo na kancelarię możesz zagłosować na walnym 2-go listopada.
Pozdrawiam, JS
|
|
Temat:
FASING
Szanowni Państwo,
Zainteresowanych poproszę o kontakt na priv:
Wobec prawdopodobnego nadzwyczajnego walnego, na którym będą chcieli zdjąć firmę z giełdy, my drobni powinniśmy się zorganizować i połączyć siły żeby zablokować zamiary dużych. Na forum bankiera udało mi się znaleźć kontakt z różnymi osobami i mamy tam już 48 tysięcy akcji. Mogą być dwa scenariusze w sprawie akcji, zobaczymy...
Napiszcie do mnie tylko tyle - ile macie akcji i ewentualnie jakiegoś mejla kontaktowego, obiecuję, odpiszę.
Pozdrawiam,
|
|
Chciałbym poruszyć taką sprawę, że nie trzeba być wcale członkiem Stowarzyszenia, żeby SII reprezentowało nas na walnym...
Jeśli nie należycie do SII, ale chcecie żeby SII reprezentowało również Was, to też jest taka opcja - zainteresowani niech napiszą do mnie na priv
|
|
Myślę, że warto przypomnieć: w ostatnim wezwaniu z 2019 roku zamierzali zebrać około 160 tysięcy akcji za prawie 5 milionów, a odzew był zerowy: oddano tylko 600 sztuk za 18 tysięcy (czyli jeden drobny, góra dwóch) infostrefa.com/infostrefa/pl/w...Nawet jeśli teraz ogłoszą wezwanie, dlaczego teraz miało by być inaczej?....
|
|
Temat:
POLNA
Szanowni Państwo! W związku z wyprowadzeniem firmy z giełdy my, drobni akcjonariusze pozostający na pokładzie, postanowiliśmy odszukać się wzajemnie i zorganizować w grupę. W związku z tym jest następująca prośba do użytkowników tego forum: jeśli ktoś posiada jeszcze jakiś pakiecik wielkości 150, 1500 lub 15000 sztuk, to niech napisze do mnie na Priv lub do Pana Rolanda Szydło na jego adres rmps@onet.pl . Pan Szydło został przez naszą grupę (16 osób) wybrany na koordynatora naszej grupy. Jak dotąd zgłosiło się 96000 akcji, czekamy na więcej. Pozdrawiam, Jacek S.
|
|
Temat:
SYNTHOS
Cytat: Od kilku sesji ktoś testował intraday-owo popyt na spółce wywalając po kilkaset tysięcy akcji jednocześnie czego efektem było pikowanie kursu z marszu o kilka %.
eMPe, masz odpowiedź tutaj: BlackRock, rejestr krótkiej sprzedaży: rss.knf.gov.pl/RssOuterView/fa...
|
|
Temat:
HAWE
A ja trochę dla przekory powiem tak - może i Falenta ma dobre intencje, ale mówił co mówił bo i pytania były bardzo naiwne. Wyczuł z kim ma do czynienia na czacie i nie chciał się wysilać.
Szkoda, że nie mogłem wtedy się odezwać... póki co główne pytanie widzę takie - czy tu nie będzie tak jak z budowaniem autostrad - firma wygrywa, ale żeby nie zbankrutowała, bo nie wiadomo kiedy jej zapłacą?
|
|
pb1733 napisał(a):Witam, Czy byłaby możliwość oceny spółki na podstawie najświeższych danych?
Według mnie, w największym skrócie na plus jest to, że zmniejszone znacząco są zadłużenia krótko i długoterminowe, a na minus, że przychody netto sporo spadły. Czyli stoimy w miejscu z nadzieją na lepsze kolejne kwartały...
|
|
Wydaje mi się, że masz zapłacić 19% z tej kwoty, którą podadzą Ci z biura maklerskiego w zeznaniu, tymczasem kwota wolna od podatku dotyczy innych źródeł dochodu. Czyli np. masz 1000 zł z giełdy i 1000 z innych źródeł, to masz podatku 190zł + 0zł razem.
A jako, że masz swój pit, to rodzice nie mogą ciebie odliczyć -- ja tak miałem w 2006 roku...
Pozdrawiam
|
|