Osoby, które posiadają obligacje seri A proszę o kontakt na priv (no chyba, że ktoś nie chce). Postaram się zoorganizować grupę mailową, żeby pogadać o współpracy z AH.
|
Co myślicie o tym żeby zapytać Administratora Hipoteki o ropoczęcie działań z końcem maja? Byłby to ostateczny termin dla VIG.
|
Zastanawia mnie podana przez nich wartość 68%. Czy nie ma tutaj zastosowania § 10. 1. punkt 7 wymienionego przez nich rozporządzenia? isap.sejm.gov.pl/DetailsServle...
|
Ja również dostałem takiego maila.
W Warunkach Emisji Obligacji punkt 16, paragraf 4 jest takie zapis: "Zgodnie z art. 7 ust 1a ustawy z dnia 29 czerwca 1995r., o obligacjach przed rozpoczęciem emisji obligacji Emitent zawarł umowę z administratorem hipoteki, który wykonywać będzie prawa i obowiązki wierzyciela hipoteki w własnym imieniu, lecz na rachunek Obligatatiuszy. Administratorem hipoteki jest Kancelaria Radców Prawnych Łuć&Woltylak sp.p. z siedzibą we Wrocławiu przy ul. Świdnickiej 39."
Także, chyba każdy kto zawarł umowę o obligacje powinien wiedzieć o takich kosztach. Co nie zmienia faktu, że są wysokie. Jakieś pomysły?
|
|
Czy jeżeli seria weszła do obrotu to nie powinniśmy widzieć jej na liście obligacji notowanych na GPW Catalyst?
Otrzymaliście odsetki za pierwszy okres w terminie?
|