Ivopol - obligacje terminowo wykupione.
|
|
Czy ktoś z Was się orientuje czy dla depozytów do 100 tys. EUR:
1) BFG wypłaci 100% wartości depozytów + odsetki do końca trwania lokaty, 2) BFG wypłaci 100% wartości depozytów + odsetki do dnia zawieszenia działalności banku przez KNF, czyli do dn. 21.11.2015 3) BFG wypłaci 100% wartości depozytów bez żadnych odsetek zgromadzonych na lokatach
|
|
|
|
Przy takich poziomach, to rolowania nie będzie.
|
|
Dziś dzwoniła do mnie Marcinkowska i jakby nigdy nic spod innego brandu (już nie Leonidas) oferowała jakąś znowu świetną inwestycję...
|
|
Sąd ma 2 miesiące na ogłoszenie upadłości od daty złożenia wniosku, czyli do 27.08.2015. Jeszcze tego nie zrobił.
|
|
Czy ktoś z forumowiczów orientuje się, czy PCZ operacyjnie jeszcze działa?
|
|
zgred napisał(a):A ja mam jeszcze inne pytanie...
czy można wykorzystać tu skargę pauliańską aby cofnąć ten 10 milionowy wykup obligacji i przeniesienia akcji wewnątrz grupy? Czy znacie może jakiś przypadek skutecznej skargi pauliańskiej w odniesieniu do emitentów z Catalyst?
|
|
A rok temu wypłacili sobie dywidendę za 2013 i dalej się zadłużali.
|
|
kuponu 0816 rzecz jasna na koncie dzis nie ma
|
|
Podejrzewam, że brakiem odsetek 0215 chcą zachęcić posiadaczy do kontaktu z EKA, aby móc przedstawić propozycję rolowania. Ponieważ większość 0215 została sprzedana na Catalyst, obecnie do wielu posiadaczy spółka danych kontaktowych nie posiada.
|
|
A z drugiej strony 0615 chodzi po 100. A to najbliższa seria do wykupu.
|
|
Cyt. z raportu: "Środki pieniężne i ich ekwiwalenty na koniec okresu 1 299"
|
|
|
|
robertokot25 napisał(a):a co mówi EKA jak dzwonicie z pytaniem kiedy spłata? Z informacji, które otrzymałem od EKA, to potrzebują ok. 2 tygodni na ogarnięcie tej spłaty. Mam wrażenie, że to czas, jaki sobie dają na przekonanie większości posiadaczy 0215 do rolowania lub zamiany obligów na nową emisję akcji. Część 0215 pewnie będą w stanie spłacić.
|
|
Kluczowe w najbliższych tygodniach będzie, czy EKA uda się przekonać posiadaczy 0215 do częściowej spłaty i rolowania.
|
|
Moim zdaniem EKA może powtórzyć motyw z października i czesciowo zroluje 0215, a 0515 też częściowo zroluje + wykona sprzedaż pakietu wierzytelności.
|
|
wszystkie serie min. 100, od dluższego czasu są notowane na tym poziomie
|
|
Michoo napisał(a):Wiecie cos moze w kwestii wejscia inwestora finansowego lub branzowego? Moze te wzrosty to poklosie jakichs zaawansowanych dzialan w tej kwestii... Mój nos mi podpowiada, że takim inwestorem może być Mikrokasa...
|
|
Wczoraj i dziś zwiększony obrót na EKA1014. Czyżby skupowali cichaczem po taniości...
|
|
Zastanawiam się, czy WDM odegra w tej sytuacji jeszcze jakąś rolę.
|
|
Sporo ogłoszeń pojawiło sie 30.09. na Agenta Sprzedaży w EKA. Zatem koncentrują się na sprzedaży usług windykacyjnych na zlecenie, zgodnie z zapowiedzią prezesa. Jak obligatariusze dadzą spółce szansę z rolką, to jest szansa na wyjście z sytuacji. Czas jak zwykle pokaże.
|
|
Wymuszona rolkę...
|
|
Kupon już na koncie. W październiku obligi powinny wejść na Catalyst.
|
|
Większe transakcje na EKA odbywają się we wrześniu przy cenie zbliżonej do 50...
|
|
EKA korzystając z paniki na obligach powinna cichaczem skupować najbliżej zapadające serie. Nie ma sensu przecież czekać do 29.10. i płacić 100%.
|
|
Pewnie 1014 dostaną częściową spłatę + propozycję rolki. 1214 - emisja akcji pod inwestora lub sprzedaż dużego pakietu wierzytelności konkurencji i/lub propozycja rolki.
|
|
Nowa seria D objęta w całości
|
|
Negocjacje pewnie są już prowadzone w tym temacie. Jest to jedna z opcji, o której wspominał prezes. EKA licząc się z trudnościami w domykaniu kolejnych emisji obligacji będzie dążyła do tego typu partnerstwa. Otwarta pozostaje kwestia, czy im się to uda.
|
|
Rozmawiając wczoraj z Leonidas Capital uzyskałem info, że znaczący inwestorzy zadeklarowali chęć wejścia w tę emisję, więc wg LC powinien być sukces. Dowiemy się 15.09.
|
|
Best Capital
|
|
Z tą emisją powinni dać radę. Dokładnie 3m gotówki im obecnie brakuje do wykupienia serii 1014. Dobry raport za Q3 pomógłby EKA uplasować emisję listopadową i częściowo odzyskać zaufanie inwestorów, bo w 2015 poprzeczka zawieszona będzie już wyżej.
|
|
ani do sprzedaży, obrotów na obligach EKA prawie nie ma.
|
|
Szczegóły emisji dostępne w DI Investors
|
|
Zaplanowana wcześniej PR-owa zagrywka :)
|
|
Informacja pochodzi od A.M. Fakt, deklaracja to nie zapis potwierdzony przelewem. Być może ta liczba jest w pewien sposób zawyżona, jednak mnie osobiście nie zdziwi, gdy EKA zbierze od drobnych inwestorów w najbliższej emisji ok. 3 mln. Rynek obligacji korporacyjnych ciągle rośnie,dochodzą nowi, drobni inwestorzy, którzy niekoniecznie muszą śledzić Catalyst. I w tym upatruję przekonanie E-Kancelarii o sukcesie najbliższej emisji. Nie brzmi to może dobrze, ale tak to kalkuluje EKA w mojej ocenie.
Docelowo prezes pewnie będzie szukał inwestora strategicznego, który dokapitalizuje spółkę lub, o czym przebąkują pracownicy firmy, zechce wyjść z tej inwestycji.
|
|
Według nieoficjalnych informacji aktualnie ponad 100 osob zadeklarowało chęć wejścia w nową emisję EKA. Być może więc rolka się uda.
|
|
FAS Sp. z o.o. szykuje emisję prywatną
|
|
|
|
Rolka to nie jedyna opcja na spłatę zapadajacych serii. Ja sprawy bym nie przesądzal.
|
|
Ożyje 01 wrzesnia po publikacji raportu.
|
|
Kto sprzedawał jednostki tego funduszu inwestorom?
|
|
Emisja objęta w całości. Obligi będą wprowadzone na Catalyst.
|
|
|
|
'Tylko jak zrobić rolkę przy cenach na rynku <90%, jak namówić inwestorów na rolkę? Wychodzi, że coś pomiędzy strachem przed problemami z wykupem a obiecywanymi zyskami. Coś jak na Marce, tylko tam dwa fundy miały dużo obligów więc podały rękę spółce i zrobili rolkę bo sami zrobiliby sobie kuku.'
DM WDM SA posiada 35,74% akcji EKA. Partner, który moze pomoc w rolce. Najblizsza wyplata kuponu 13.06.
|
|
Ja wchodzę. Dla mnie to pierwsza seria PCZ.
|
|
Macie informacje, kiedy seria R2 będzie notowana na Catalyst?
|
|