Dzięki za odpowiedz, postaram się poszukać czegoś teraz o tym na własną rękę chyba, że masz coś do dodania?
|
Czy możesz poszerzyć swoją wypowiedź dotycząca rynku informacji gospodarczej, w którym to upatrujesz potencjalne zyski?
|
To wiadomo:) to był tylko przykład działania pozyskiwania danych dowolnie może być nie wiem dajmy na to paluszki z lajkonika, albo czekolada Wedel :) Jeżeli już tak mówimy typowo o Polskich produktach choć Wedel to już też nie PL:D
|
Jeżeli mówimy o regionie to na początku były by to większe województwa z upływem czasu już cała Polska. Byłyby to dane sprzedażowe np. masz sieć sklepów media markt, real itp. i bym pozyskiwał z nich dane odnośnie produktów które się sprzedają w tych sklepach w czasie rzeczywistym np. ktoś kupił Ipada o godz. 10:00:00, a ja powiedzmy o 10:00:52 bym już wiedział, że ktoś dokonał takiego zakupu.
To można jakoś to wykorzystać? Jeżeli tak mógłbyś szerzej to opisać albo dać materiał z na podstawie którego mógłbym to opisać w projekcie.
|
Witam wszystkich,
Mam następujące pytanie, ponieważ piszę projekt pod inwestycję dotyczącej zbierania informacji. I jako jeden ze sposobów zarabiania przewiduję czerpać zyski z inwestowania na giełdzie. Jeżeli pomysł okazałby się dobry i pozyskałbym inwestorów posiadałbym na bieżąco dane sprzedażowe większej ilości firm produkujących rożne artykuły spożywcze, elektronikę itp.
Moje pytanie jest następujące: czy na takich danych (dotyczących wyników sprzedaży firm np. jak nestle, mars, apple, microsoft itp.) pozyskanych na bieżąco z rynku, można zarobić inwestując na giełdzie kapitałem. Wydaje mi się, że taka forma zarobku jest możliwa, lecz potrzebuję dobrego uzasadnienia swoich racji od osób, które na co dzień mają z tym styczność, ponieważ sam jestem w tym temacie laikiem. Pozdrawiam.
|