Temat:
ECHO
Cytat:Proszę o analizę raportu spółki. Również podłączam się do prośby. Na pierwszy rzut oka raport wygląda fatalnie, ale może wypowiedzą się bardziej doświadczeni forumowicze...
|
|
Temat:
MCI
Pytanie do bardziej doświadczonych. Jak można odbierać takie info: mojeinwestycje.interia.pl/news...? Cytat:MCI Management S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka?), informuje iż w dniu 21 kwietnia 2015 roku, spółka zależna od MCI Management S.A. ? MCI Fund Management Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka jawna ("MCI FUND SJ?) zawarła z MCI.PrivateVentures Fundusz Inwestycyjny Zamknięty z subfunduszem MCI.EuroVentures 1.0 ("MCI PV FIZ?) umowę wekslową w wykonaniu której wystawiła na rzecz MCI PV FIZ jako remitenta weksel własny na kwotę 7.500.000,00 PLN ("Weksel I?) wraz z oprocentowaniem 3,7 % w skali roku liczonego jako 365 dni. Weksel wykupiony ma zostać przez MCI FUND SJ w dwa dni po okazaniu. Do dnia dzisiejszego Weksel I nie został wykupiony. Kod:mod: dodawaj cytaty do linków
|
|
|
|
W jaki sposób ustawić warunek sprzedaży "Cena 3 dni z rzędu < MA"? Zapewne jest to banalne, ale nie mam pojęcia jak to ustawić. Dzięki za pomoc.
|
|
Buldi - kiedy faktycznie wychodzisz z pozycji? W styczniu kupiłeś PCGUARD, 19 marca EMA55 spadła poniżej SMA200, cena również jest mniej więcej od tamtego okresu poniżej SMA200. Teoretycznie wszystkie warunki do zamykania pozycji są spełnione. To samo z 08OCTAVA - od 28 lutego wszystkie warunki do wyjścia spełnione. Czemu te pozycje są nadal w twoim portfelu?
|
|
Mam pytanie do autora tematu o wyliczanie wszystkich wskaźników dot. analizy fundamentalnej. Jestem zielony w tym temacie i zastanawiam się z jakich "ułatwiaczy" korzystasz. Skaner Stockwatch pozwala na "wyplucie" spółek z sEVA pow. 0. Dalej pojawiają się dla mnie schody, bo nie mam kompletnie pojęcia jak posortować je po EPS. Wskaźnik ten mogę wyliczyć, ale dla każdej spółki z osobna - przynajmniej tak mi się wydaje. Zysk operacyjny i "twój" wskaźnik też przeliczam ręcznie. Masz jakieś sposoby na wyliczenia czy po prostu trzeba brać kartkę, kalkulator i wbijać po kolej wszystko w arkusz? To samo z technicznymi aspektami (SMA200 i EMA55). Jeśli nie jest to tajemnica napisz z czego korzystasz przy analizach, przygotowaniach do zakupu spółek. Pytam ogólnie - nie tylko pod ten jeden system. Uczę się...;)
|
|
Witam
Czy istnieje jakaś możliwość wirtualnej zabawy w inwestowanie akcje GPW z funkcjami jak najbardziej zbliżonymi do tych z realnej gry? W tej chwili mam wirtualny portfel w serwisie money.pl, ale szukam czegoś bardziej kompletnego. Przy zakupie akcji mogę ustawić prowizje biura maklerskiego, ale nie da się zaprogramować np. "stop lossów". Czy istnieje jakiś serwis/program oferujący bardziej kompleksowe "demo"? Dziękuję za pomoc.
|
|