Hej, ja podchodzę 26 marca. Bedzie to już moje drugie podejście (w paż. zabrakło 3 pkt. ). Jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem.
|
|
Temat:
Złoto
Zgadzam się z tym co napisał krewa - dodatkowo warto zwrócić uwagę na, jakże bliskie historyczne wsparcie z 1Q 2010 oraz 2Q 2013.
|
|
Pan Dawid Augustyn to nie tylko dobry "spec" od tradingu, ale także osoba znająca politykę i specyfikę działania brokerów od podszewki. Sam osobiście pomagał osobom z debetem z sytuacji na Franku w negocjacjach z brokerami.
|
|
Jak widać ten obszar wielokrotnie był respektowany przez cenę. Oczywiście w myśl zasady "rynek to nie apteka" zdarzały się wybicia rzędu 10/20 pispsów, ale sentyment jest zachowany.  kliknij, aby powiększyć
|
|
Jak widzicie JENA ? U mnie na H4 na oporze 3 świece temu pojawiła się ładna formacja spadającej gwiazdy. Dobre wejście w "shorty".  kliknij, aby powiększyć
|
|
Jakieś plany na "kabelka" na ten tydzień. Przypomnę, że jesteśmy najniżej od przeszło 2010 roku - cena aktualnie na historycznym wsparciu.  kliknij, aby powiększyćJa osobiście będę szukał eLek na niższych interwałach. Przypomnę, że 4.02 mamy decyzje w sprawie stóp procentowych na GBP. Jakieś sugestie ? :)
|
|
Odobiscie moim zdaniem to złe posunięcie. Ok jakby dali 1:10 to to ma jakieś uzasadnienie ale 1:100 to kto używa tak naprawdę większego lewaru (chyba że ktoś robi jakiś run). Lewar nic nie zmieni jedynie może wydłużyć czas zerowania depo. Przy 1:10 by to miało sens, jak już wcześniej pisałem. Jednakże chyba nikt z nas by nie chciał żeby była taka dźwignia
|
|
Ja osobiście nie gram PLNów, ale myślę, że cena powinna spaść minimum do 3,98. Poniżej screen.  kliknij, aby powiększyćPytanie , czy złotówka jest na tyle płynną walutą, że można ją rozpatrywać technicznie, wystarczy, tylko, że ktoś większy wymieni cash i już mamy jazdę. Nawet peso meksykańskie (MXN) jest bardziej płynne od PLN :)
|
|
MA33 bardzo dobrze pokazuje zachowanie ceny. Na wielu instrumentach jest jak wsparcie i opór, znam niektórych, co grają na odbicia. Ja osobiście wyznaczam tylko trend - cena powyżej trend up, poniżej trend - down.  kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć
|
|
Ja z kolei w interwale dziennym widzę spadkowy sentyment do poziomu 116.144. Jak widać na załączonym screenie wczoraj otworzyłem pozycję krótką na USDJPY. Powodem było pojawienie się świecy pinbar z długim górnym knotem. Nie było to przypadkowe miejsce pin idealnie przetestował strefę oporu, która była wcześniej wsparciem dla ceny. Bardzo dobrze pokazuje to screen nr 2. Dodatkowo kolejnym argumentem za pozycją short jest cena znajdująca się pod MA(33). P.S aktualnie cena jest blisko SL dlatego ja zwiększam pozycję.  kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć
|
|
Tak jak w temacie jak dokonac APP w Fibotraderze. Jestem w trkacie lektury Geometria Fibonacciego P.Danielewicza i nie wiem jak zrobić APP w Fibotraderze. W ksiazce jest zdanie, iz "zakres fali 1 mnozymy przez np. 1.618 i odejmujemy od szczytu fali 2.
Nie wiem czy robic to narzedziem: klasycznym extension Fibo, czy jak?
Z gory dzieki za odp. :)
|
|
Czesc, mam pytanko czy ktos moze uzywa Amibrokera i M4T na windows 8 lub 8.1 (czy wszytsko jest OK?), dotychczas dzialalem na win XP, lecz zmienilem sprzet i waham sie czy instalowac win 7 czy win 8.1.
Z gory dzieki za odp. :)
|
|
Dzień dobry, mam pytanie Czy BM Alior Banku udziela kredytów na zakup akcji na rynku pierwotnym i wtórny, Jeżeli tak to jakie są warunki, co trzeba zrobić, aby taki kredyt dostać, jak działa ten mechanizm?
|
|