PARTNER SERWISU
icqprfyc
del-20141211

del-20141211

Ostatnie 10 wpisów
Kolego DRIVER77 co ty wogóle wypisujesz, poniżej treść zapisu z hipoteki:

ZABEZPIECZENIE WSZELKICH WIERZYTELNOŚCI OBLIGATARIUSZY, WYNIKAJĄCYCH Z OBLIGACJI NA OKAZICIELA SERII A, WYEMITOWANYCH NA PODSTAWIE UCHWAŁY O EMISJI I PRZYDZIELONYCH NA PODSTAWIE UCHWAŁY O PRZYDZIALE, W LICZBIE 3.230. OZNACZONYCH NUMERAMI OD NUMERU 0001 DO NUMERU 3230, O WARTOŚCI NOMINALNEJ 1 000 ZŁOTYCH KAZDA, O ŁĄCZNEJ WARTOŚCI NOMINALNEJ EMISJI 3.230.000 ZŁOTYCH Z OPROCENTOWANIEM ZMIENNYM, Z TERMINEM WYKUPU PRZYPADAJACYM NA DZIEN 29 SIERPNIA 2014 ROKU; WYKUP OBLIGACJI NASTAPI POPRZEZ WYPŁATE OBLIGATARIUSZOM KWOTY W WYSOKOSCI RÓWNEJ WARTOSCI NOMINALNEJ OBGLIGACJI TJ. 1000 ZŁOTYCH ZA KAZDA OBLIGACJE; PODSTAWA NALICZENIA I SPEŁNIENIA SWIADCZENIA BĘDZIE LICZBA OBLIGACJI NA RACHUNKU PAPIERÓW WARTOSCIOWYCH OBLIGATARIUSZA Z UPŁYWEM DNIA USTALENIA PRAWA DO OTRZYMANIA SWIADCZENIA Z TYTUŁU WYKUPU, PRZYPADAJACEGO NA 6 DNI ROBOCZYCH PRZED DNIEM WYKUPU, CZYLI 21 SIERPNIA 2014 ROKU;
WYKUP OBLIGACJI ZOSTANIE DOKONANY POPRZEZ UZNANIE RACHUNKU PIENIEZNEGO SŁUZACEGO DO OBSŁUGI RACHUNKU PAPIERÓW WARTOSCIOWYCH OBLIGATARIUSZA, OŚWIADCZENIE O USTANOWIENIU HIPOTEKI NA RZECZ ADMINISTRATORA HIPOTEKI Z DNIA 24.01.2013R. REP.A.NR 543/2013

Podsumowując hipoteka nie jest dla AH, a tak jak w pierwszym zdaniu, a więc kto ma wyrok sądu o nakaz zapłaty w ramach obligacji serii A i złoży do miejscowego komornika w Ciechanowie ten na pewno otrzyma proporcjonalnie środki po ewentualnej licytacji przelew od komornika - a reszta oczywiście do AH jak ten będzie miał nakaz. Co do pukania do drzwi to i owszem nie siedzę na dupie wypukałem 1/4 długu a Twoje wpisy jakoś strasznie kierują ludzi do AH.

"Sory,ale moje wpisy w tym temacie zawieszam, bo czytać tego się nie da"
tak więc pozdrawiam i do zobaczenia na licytacji.

Witam,
Odnosząc się do powyższego to pada pytanie kto kupi nieruchomość za normalne pieniądze z obciążoną hipoteką - 100% NIKT. Aby sprzedać musi być czysta hipoteka, a zatem musimy wyrazić zgodę na wykreślenie nas obligatariuszy serii A - a na to z pewnością ja się nie zgodzę dopóki pieniędzy nie zobaczę na swoim rachunku i myślę, że większość też nie. Z tej wierzytelności 1,5 mln zł. jak coś wpłynie na rachunek bankowy (w co nie wierzę - gra na czas prezesika)to US i ZUS łapę położą i zostanie może połowa, ale obym się mylił.

AH ma działać na rzecz obligatariuszy i jeżeli pójdzie na układ z prezesem polfy i np. sprzeda nieruchomość po niższej cenie, albo co gorsza nie zobaczymy pieniędzy to pozwy przeciwko AH posypia się lawinowo.

Teraz AH i treść oświadczenia które mamy podpisać proszę zwrócić uwagę na zapis:
(2)zobowiązuję się partycypować w kosztach postępowania o którym mowa w pkt (1) powyżej, w szczególności poprzez uiszczenie opłaty sądowej od pozwu w kwocie odpowiadającej czwartej części opłaty obliczonej jako 5% z należności przysługujących mi od Emitenta w związku z Obligacjami, na rachunek bankowy Administratora (zostanie podany w kolejnym komunikacie) do dnia 19 grudnia 2014 r.;

kto to podpisze bierze na siebie koszty obsługi kancelarii, nie tylko te 0,25 z 5%.
Ponadto z tego co wiem to w Ciechanowie już jeden nakaz egzekucyjny już jest jeszcze kilka pewnie do końca stycznia, zrzuta na wycenę i licytacja, tak więc zanim AH się ogarnie komornik pozamiata wszystko.

Witam,
czy ktoś może podzielić się informacjami ze spotkania z AH.
z góry dzięki

Witam
Ponownie podejmuję temat AH nic nie ma do hipoteki jak jest wyrok i komornik działa gówno może AH - przecież ona tez sprawę przekazuje komornikowi jak ma wyrok w imieniu obligatariuszy. Różnica polega tylko na tym że weźmie kasę % od swojej roboty a my dostaniemy mniej. Komornik zakładając, że sprzeda nieruchomość nie może dać kasy jednemu tylko proporcjonalnie dla wszystkich z hipoteki, a więc trudniej jest mu się dostać do danych dot. wszystkich obligatariuszy ale to wydaje mi się nasza sprawa i my powinniśmy dotrzeć do nich, zresztą wystarczy zadzwonić do komornika i się go zapytać. Ponadto z tego co się orientuję to od 2015r. wchodzi prawo pozwalające się zrzeszać obligatariuszom z pominięciem AH. AH widzi tylko kasę nie działa tak naprawdę dla dobra nas tylko zarobienia kasy (o czym świadczy nowy AH dla emisji E i F, który sam namawiał do kupowania obligacji - to jest fikcja), a pamiętajmy że i tak komornik weźmie swój % bo na to mu pozwala prawo z tego żyje. Zakładając odpowiedź od AH kilka miesięcy teraz i potem to mamy 12 m-c - polfy już dawno nie mam to pewne na bank i tutaj chyba nikt z nas nie sądzi że będzie inaczej. Polfa tylko dlatego nie zgłosiła upadłości ponieważ widziała cały czas dotację na badania w wysokości 10 mln. zł. (patrz sprawozdanie finansowe) i to chce wyprowadzić z firmy i dodatkowo aby ogłosić upadłość musi mieć kilkaset tysięcy na jej przeprowadzenie inaczej nic z tego - a kto im da teraz te pieniądze?.
Podsumowując ten wywód - na podstawie swoich doświadczeń oraz wiedzy radcy prawnego i komornika uważam, że od nowego roku tylko wspólne działanie obligatariuszy serii A może coś przynieść. Dlaczego mam płacić AH skoro on nawet jak zlicytuje nieruchomość nie może zapłacić tylko tym którzy się do niego zgłosili - musi proporcjonalnie wszystkim obligatariuszom serii A. NAJPIERW WEŹMIE SWOJA PROWIZJĘ KOMORNIK POTEM NASZ AH A CO ZOSTANIE POWIE TO DLA WAS.
Jutro niestety mnie nie mam ale proponuję, żeby obecni kto może niech zrobi listę osób ze spotkania e-maile i telefony trzeba otworzyć zamknięty obieg informacji i działać.

Witam,
przed spotkaniem kilka przemyśleń:
1. Od 2015r. zmienia się prawo dając możliwość zrzeszania się obligatariuszom w celu odzyskania dlugu bez udziału AH - biorąc tempo w jakim AH działa nie sądzę aby proces zakończył się w tym roku :):)pewnie i w 2015r. się nie zakończy.
2. Biorąc pod uwagę długość procesu ciekawe czy AH zdąży przed upadłością Polfy? moim zdaniem nie sądzę - jeżeli będzie upadłość AH nie jest już potrzebny, a więc kasa którą wyłożymy idzie do kosza
3. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest aby Ci obligatariusze którzy maja juz wyrok w ramach art. 777 złożyli nakazy zapłaty do komornika w Ciechanowie i wtedy zrzuta na wycenę nieruchomości i licytacja. Koszt wyceny pewnie ok. 4 - 7 tys.zł. a to zdecydowanie mniej niż musimy zapłacić za proces sądowy. Należy podkreślić, że w przypadku znalezienia nabywcy kasę komornik musi podzielić proporcjonalnie do posiadanych obligatariuszy a więc kasę otrzymają zarówno Ci którzy mają 777 jak i Ci którzy nabyli na catalyst.

Nie wiem czy uda mi się przybyć na spotkanie, ale z pewność należałoby zadać pytanie AH:
1. Jaki przewidywany jest czas do wyroku.
2. Czy te 12 zł. to wszystko - na pewno nie bo AH liczy na to, że swoimi kosztami obciąży Polfe a jak Państwo zobaczycie ta kancelaria najtańsza nie jest wręcz przeciwnie, a zatem ze sprzedaży hali jeszcze oni się dołączą i co nam zostanie, pamiętajmy też że komornik też weźmie swoje 15%.

Podsumowując to my obligatariusze decydujemy któremu komornikowi w Ciechanowie damy sprawę a nie AH i my ustalimy kwotę jaką weźmie komornik już bez AH z jego z pewnością kosmicznym wynagrodzeniem.
Tak więc do przemyślenia powyższy tekst i liczę na komentarz.
pozdrawiam

Zgadza się nie maja aktu o dobrowolnym poddaniu się egzekucji w ramach art.777

Jeszcze nie mamy informacji ilu obligatariuszy serii A zgodziło się na porozumienie, bo ostatnia emisja miała wartość 2,3 mln zł. tak więc może są jacyś spłaceni lub wydymani. Ale uważam, że jedyna szansa to hala i ewentualne zastawy rejestrowe i nie potrzeba żadnego administratora - to jest fikcja. kancelaria kase brała za nic i teraz też by chciała kasę a tak naprawdę art. 777 i wyrok moment, więc trzeba sprawę skierować do komornika w Ciechanowie i zająć się sprzedażą hali jak nie to z wynajmu może by coś wpadło i powoli powoli ale do przodu a tak to raczej większość ma wyroki i stoi w miejscu.

Jeżeli chodzi o hale to hipoteka jest wpisana na rzecz obligatariuszy serii A więc temat na pewno nie jest trudny kwestia tylko zrzutki na wycenę, jeden wyrok nakazu zapłaty (po sprzedaży i tak komornik musi proporcjonalnie przekazać kasę wszystkim obligatariuszom serii A nawet tym którzy nie działali), komornik i szukanie potencjalnego nabywcy. Oczywiście inni obligatariusze (kolejnych serii lub Ci którzy nabyli obligacje na Cata) nic nie dostaną no chyba że ktoś kupi halę za większą kasę niż dług serii A. Moim skromnym zdaniem po wynikach ostatniego raportu to jest ostatnia chwila na dzialanie

Nie liczmy na administratora on widzi tylko kasę obligatariuszy - jedyne wyjście to złożenie sprawy do komornika w Ciechanowie, gdzie zlokalizowana jest hala, potem wycena rzeczoznawcy ok. 3 - 4 tys.zł.i licytacja coś może troszeczkę odzyskamy. Zakładając, że część obligatariuszy zgodziła się na rolowania (kolejne emisje już na 2,3 mln zł.)to jest szansa, że nawet w dużym procencie odzyskamy pieniądze. O administratorze zapominamy 56 tys. zł. chyba go pogięło jak ja mam już wyrok sądu i wiem, że inni tez mają gotowe wyroki z art. 777. Tylko kwestia jakiegoś spotkania w szerszym gronie i jazda - Polfy już nic nie uratuje ZUS siedzi na kontach bankowych.

Miejmy nadzieję, że są na tym świecie jeszcze wariaci, którzy wezmą serie F :), ale ściema z tym zabezpieczeniem bo wszystko, co oferują to zabezpiecza serie A, a nie sądzę żeby któryś z obligatariuszy serii A zrezygnował z tego. Ponadto podobno już ZUS zapukał do Polfy.

Współczuję obligatariuszom serii C i D, mają zabezpieczenie znaku towarowego wycenianego na 20 mln zł. :) ciekawe jaki mistrz tak oszacował. Seria A ma hale w Ciechanowie to jedyne dobro.

Kto z Państwa otrzymał to żenujące Porozumienie. Nie wiem czy w tej Polfie myślą że obligatariusze serii A to debile i zgodzą się na objecie nic nie wartej bez zabezpieczenia emisji serii F mając obecnie hipotekę i zastaw oraz art. 777. Aha i jeszcze jedno Zarząd Polfy od dnia 31 sierpnia 2014 odpowiada już także całym swoim majątkiem osobistym :) - tak wiec lepiej niech szybko przepisują na rodzinę. Tak więc tym porozumieniem można sobie wiecie co wytrzeć.

Dzisiaj dzwoniłem do administratora zastawu i hipoteki ale Panów nie było wiem tylko, że jakieś drugie pismo przesłali z pytaniami do Polfy, maja mi je podesłać. Moim skromnym zdaniem bardzo opieszale działa ten administrator śle pisma jakby coś to miało dać. Uważam, że trzeba skrzyknąć się i zacząć działać dopóki jest niezła nieruchomość w Ciechanowie i trochę zapasów, trzeba naciskać na administratora, bo jak pewnie wiecie administratorowi płaci Emitent :) tylko w Polsce takie numery. Oczywiście oprócz tego każdy indywidualnie walczy w ramach magicznych 777.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 10 grudnia 2014 17:12:54
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,295 sek.

ssjqfhap
genyuucj
nbzrnagm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 227,49 zł +381,14% 96 227,49 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
paeryvyp
gdjbnjbd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat