PARTNER SERWISU
dcosrzmn
mambrozinski

mambrozinski

Ostatnie 10 wpisów
Witam serdecznie,
z racji tego że firma VIG wypłaca należności to mam pytanie odnośnie konta maklerskiego. Mianowicie chodzi mi o to jak to będzie wyglądało na koncie czy zaległe obligacje znikną ? Czy trzeba coś zgłaszać do swojego biura maklerskiego ew. jakoś to rozliczać. Czy ktoś może z forumowiczów orientuje się w temacie ?
Dziękuję z góry za odpowiedź.

A czy ktoś z Państwa orientuje się dlaczego się przeciąga i jak można się dowiedzieć kiedy zostanie zatwierdzona konwersja ?

Dziękuję za odpowiedź. Ciekawe w takim razie jak to będzie dalej wyglądać...

Również dostałem przelew. A czy ktoś wie jak dokładnie brzmi treść układu ? Ile mają rat do spłacenia ?

Witam serdecznie, czy ktoś z Państwa ma jakieś kolejne informacje ? A może ktoś ma kontakt do kancelarii która mogła by rozwiązać ta sprawę w trybie indywidualnym niewysokim kosztem ?

Dalej nic nie wiadomo w sprawie ? Czy ktoś ma może jakieś wiadomości ?

Również dostałem takie pismo. Dziwne skoro za każdym razem głosowałem przeciw układowi i z tego co się orientuje dużo osób tak robiło. A tu nagle że układ zatwierdzony. Nic z tego nie rozumiem.

Czy ktoś kompetentny może przygotować taki wzór żeby reszta mogła złożyć taki dokument i przegłosować ten układ ?

Witam serdecznie czy ktoś ma informację odnośnie ostatniego głosowania w sądzie w Częstochowie ? A może Ktoś z Was wie coś więcej nt. obecnej sytuacji ?

Panowie i jak zapatrujecie się na to pismo podpisujecie czy macie inne pomysły ?

Panowie uważam, że sytuacja może być taka że podpiszemy papier o udziały. Spółka ładnie wycofa się z rynku i szlak trafi udziały. Wygląda mi to na gładkie wycofanie się z rynku bez konsekwencji. A co jak podpisze to mam pewność że wykupią ode mnie udziały ? Teraz pytanie jak rozegrać żeby było dobrze...

witam serdecznie. Czy ktoś ma jakieś informację nt. Czy to nie będzie czasem wtopa ?

Bo sam już się zastanawiam czy to trzymać czy wysprzedawać, co prawda odsetki zawsze w terminie nie było problemu....

Witam serdecznie. Czy ktoś z was ma jakieś informację dlaczego cena obligacji spada tak nisko ?

Witam serdecznie mam takie pytanie gdzie mogę dostać umowę kupna obligacji VIG ? chodzi mi o to na jakich zasadach kupiłem obligacje.

Widzę, że temat troche zamarł. Odświerzając mam pytanie czy ktoś coś wie co sie tu swięci ? Czy kazdy oczekuje spokojnie kolejnej informacji od VIG ?

Grupa która została podana wyżej to tylko seria A. Jeżeli będzie ta sama sytuacja z B to również zostanie założona grupa. Miejmy nadzieję że tak nie będzie.... Chodź co ja się łudzę...

W związku z działaniem stworzyliśmy grupę, jeżeli ktoś jeszcze chce dołączyć proszę o wysłanie zapytania oto adres grupy: groups.google.com/d/forum/vig0...

Czyżby znów trzeba dzwonić do Pani Pauliny Seweryn o informacje... :/

Nie no nie przesadzajmy kancelaria chce za dużo kasy wg mnie. a przeciez napisali, że jezeli nie wykupią do dnia 30 to przejmuje wykup firma niemiecka. Więc mam nadzieję, że jednak dojdzie to do skutku ...

Jutro coś powinni w tej sprawie napisać... mam nadzieję :/

Z listu wynika jasno ze mają dostać 28-29 kwietnia.

Dostałem przed chwilą maila z linkiem:

gpwcatalyst.pl/raporty_ebi?ph_...

Rozmawiałem dziś z P. Paulina Seweryn. Dokument w którym jest zapisane ze pieniądze z kupna sprzedaży nieruchomości mają trafić na konto spółki VIG w dniach 28-30. Taki dokument ma się pojawić podobno dziś na stronie GPW a z opóźnieniem na stronie VIG. Wychodzi na to ze transakcja doszła do skutku... dlatego tez nie ma najmniejszego sensu wpłacać narazie jakichkolwiek pieniędzy.

rozumiem, że posiadacie obligacje 0115. Może jakieś pomysły, żeby nie ponosić dodatkowych kosztów zarząd VIG widzę siedzi cicho a termin wykupu 0515 zbliża się...

Nie podoba mi się taka kwota. Jaka jest realna szansa odzyskania 100% za obligację ? I należnych odsetek ?

Czyli zostawiamy ta sprawę wpłaty ? a może ktoś dzwonił i rozmawiał z mec. Grzegorzem Wojtylakiem ?

to w takim razie co robimy ? Czy pisać o wyjaśnienie wysokości kwoty ? Bo też wydaje mi się że kwota jest za wysoka. I jeżeli już powinna być różna w zależności od ilości obligacji.

A czy to tylko ja dostałem takiego maila ? Podawał ktoś jeszcze dane do LW Legal ?

witam serdecznie czy komuś również przyszedł mail następującej treści ?

Cytat:
Szanowna/y Pani/e,

w związku bezskutecznym upływem kolejnego terminu zadeklarowanego przez Zarząd PPHU VIG Sp. z o.o. na spłatę obligacji serii A wyemitowanych na podstawie uchwały zarządu Emitenta nr 1 z dnia 15 stycznia 2013 r. i koniecznością uzyskania tytułu wykonawczego oraz wszczęcia postępowania egzekucyjnego z nieruchomości przeciwko dłużnikowi rzeczowemu PP–H POL –KOP Z. Seweryn Sp.j. z siedzibą w Myszkowie, niniejszym wzywamy Panią/Pana do uregulowania kwoty 1 632 zł + 23% VAT (tj. łącznej kwoty 2 008 zł) tytułem wynagrodzenia za czynności Administratora Hipoteki realizowane na Pani/Pana rzecz wobec dłużnika rzeczowego.

Powyższą kwotę, stanowiącą 68% stawki minimalnej wynikającej z par. 6 rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości z dnia 28.09.2002 r. w sprawie opłat za czynności radców prawnych oraz ponoszenia przez Skarb Państwa kosztów pomocy prawnej udzielonej przez radcę prawnego ustanowionego z urzędu, proszę wpłacić w terminie do dnia 30 kwietnia 2015 r. na rachunek Kancelarii Radców Prawnych Łuć & Wojtylak Sp.p. z siedzibą we Wrocławiu o nr:
11 1950 0001 2006 0378 7089 0012.

W przypadku ewentualnych pytań lub wątpliwości proszę o kontakt z mec. Grzegorzem Wojtylakiem pod nr Kancelarii +48 71 724 44 03.

Jak mam to rozumieć nie podpisywałem żadnego upoważnienia do reprezentacji mojej osoby dlaczego mam płacić wynagrodzenie ? O co tu chodzi ?

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 30 stycznia 2024 21:46:52
Liczba wpisów: 30
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,321 sek.

jckyfhcm
hpowlhtr
dhdlmobs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cqzofvuu
tynepzgy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat