Witam serdecznie, z racji tego że firma VIG wypłaca należności to mam pytanie odnośnie konta maklerskiego. Mianowicie chodzi mi o to jak to będzie wyglądało na koncie czy zaległe obligacje znikną ? Czy trzeba coś zgłaszać do swojego biura maklerskiego ew. jakoś to rozliczać. Czy ktoś może z forumowiczów orientuje się w temacie ? Dziękuję z góry za odpowiedź.
|
|
A czy ktoś z Państwa orientuje się dlaczego się przeciąga i jak można się dowiedzieć kiedy zostanie zatwierdzona konwersja ?
|
|
Dziękuję za odpowiedź. Ciekawe w takim razie jak to będzie dalej wyglądać...
|
|
Również dostałem przelew. A czy ktoś wie jak dokładnie brzmi treść układu ? Ile mają rat do spłacenia ?
|
|
Witam serdecznie, czy ktoś z Państwa ma jakieś kolejne informacje ? A może ktoś ma kontakt do kancelarii która mogła by rozwiązać ta sprawę w trybie indywidualnym niewysokim kosztem ?
|
|
Dalej nic nie wiadomo w sprawie ? Czy ktoś ma może jakieś wiadomości ?
|
|
Również dostałem takie pismo. Dziwne skoro za każdym razem głosowałem przeciw układowi i z tego co się orientuje dużo osób tak robiło. A tu nagle że układ zatwierdzony. Nic z tego nie rozumiem.
|
|
Czy ktoś kompetentny może przygotować taki wzór żeby reszta mogła złożyć taki dokument i przegłosować ten układ ?
|
|
Witam serdecznie czy ktoś ma informację odnośnie ostatniego głosowania w sądzie w Częstochowie ? A może Ktoś z Was wie coś więcej nt. obecnej sytuacji ?
|
|
Panowie i jak zapatrujecie się na to pismo podpisujecie czy macie inne pomysły ?
|
|
Panowie uważam, że sytuacja może być taka że podpiszemy papier o udziały. Spółka ładnie wycofa się z rynku i szlak trafi udziały. Wygląda mi to na gładkie wycofanie się z rynku bez konsekwencji. A co jak podpisze to mam pewność że wykupią ode mnie udziały ? Teraz pytanie jak rozegrać żeby było dobrze...
|
|
witam serdecznie. Czy ktoś ma jakieś informację nt. Czy to nie będzie czasem wtopa ?
|
|
Bo sam już się zastanawiam czy to trzymać czy wysprzedawać, co prawda odsetki zawsze w terminie nie było problemu....
|
|
Witam serdecznie. Czy ktoś z was ma jakieś informację dlaczego cena obligacji spada tak nisko ?
|
|
Witam serdecznie mam takie pytanie gdzie mogę dostać umowę kupna obligacji VIG ? chodzi mi o to na jakich zasadach kupiłem obligacje.
|
|
Widzę, że temat troche zamarł. Odświerzając mam pytanie czy ktoś coś wie co sie tu swięci ? Czy kazdy oczekuje spokojnie kolejnej informacji od VIG ?
|
|
Grupa która została podana wyżej to tylko seria A. Jeżeli będzie ta sama sytuacja z B to również zostanie założona grupa. Miejmy nadzieję że tak nie będzie.... Chodź co ja się łudzę...
|
|
|
|
Czyżby znów trzeba dzwonić do Pani Pauliny Seweryn o informacje... :/
|
|
Nie no nie przesadzajmy kancelaria chce za dużo kasy wg mnie. a przeciez napisali, że jezeli nie wykupią do dnia 30 to przejmuje wykup firma niemiecka. Więc mam nadzieję, że jednak dojdzie to do skutku ...
|
|
Jutro coś powinni w tej sprawie napisać... mam nadzieję :/
|
|
Z listu wynika jasno ze mają dostać 28-29 kwietnia.
|
|
|
|
Rozmawiałem dziś z P. Paulina Seweryn. Dokument w którym jest zapisane ze pieniądze z kupna sprzedaży nieruchomości mają trafić na konto spółki VIG w dniach 28-30. Taki dokument ma się pojawić podobno dziś na stronie GPW a z opóźnieniem na stronie VIG. Wychodzi na to ze transakcja doszła do skutku... dlatego tez nie ma najmniejszego sensu wpłacać narazie jakichkolwiek pieniędzy.
|
|
rozumiem, że posiadacie obligacje 0115. Może jakieś pomysły, żeby nie ponosić dodatkowych kosztów zarząd VIG widzę siedzi cicho a termin wykupu 0515 zbliża się...
|
|
Nie podoba mi się taka kwota. Jaka jest realna szansa odzyskania 100% za obligację ? I należnych odsetek ?
|
|
Czyli zostawiamy ta sprawę wpłaty ? a może ktoś dzwonił i rozmawiał z mec. Grzegorzem Wojtylakiem ?
|
|
to w takim razie co robimy ? Czy pisać o wyjaśnienie wysokości kwoty ? Bo też wydaje mi się że kwota jest za wysoka. I jeżeli już powinna być różna w zależności od ilości obligacji.
|
|
A czy to tylko ja dostałem takiego maila ? Podawał ktoś jeszcze dane do LW Legal ?
|
|
witam serdecznie czy komuś również przyszedł mail następującej treści ? Cytat:Szanowna/y Pani/e,
w związku bezskutecznym upływem kolejnego terminu zadeklarowanego przez Zarząd PPHU VIG Sp. z o.o. na spłatę obligacji serii A wyemitowanych na podstawie uchwały zarządu Emitenta nr 1 z dnia 15 stycznia 2013 r. i koniecznością uzyskania tytułu wykonawczego oraz wszczęcia postępowania egzekucyjnego z nieruchomości przeciwko dłużnikowi rzeczowemu PP–H POL –KOP Z. Seweryn Sp.j. z siedzibą w Myszkowie, niniejszym wzywamy Panią/Pana do uregulowania kwoty 1 632 zł + 23% VAT (tj. łącznej kwoty 2 008 zł) tytułem wynagrodzenia za czynności Administratora Hipoteki realizowane na Pani/Pana rzecz wobec dłużnika rzeczowego.
Powyższą kwotę, stanowiącą 68% stawki minimalnej wynikającej z par. 6 rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości z dnia 28.09.2002 r. w sprawie opłat za czynności radców prawnych oraz ponoszenia przez Skarb Państwa kosztów pomocy prawnej udzielonej przez radcę prawnego ustanowionego z urzędu, proszę wpłacić w terminie do dnia 30 kwietnia 2015 r. na rachunek Kancelarii Radców Prawnych Łuć & Wojtylak Sp.p. z siedzibą we Wrocławiu o nr: 11 1950 0001 2006 0378 7089 0012.
W przypadku ewentualnych pytań lub wątpliwości proszę o kontakt z mec. Grzegorzem Wojtylakiem pod nr Kancelarii +48 71 724 44 03. Jak mam to rozumieć nie podpisywałem żadnego upoważnienia do reprezentacji mojej osoby dlaczego mam płacić wynagrodzenie ? O co tu chodzi ?
|
|