PARTNER SERWISU
tjfdzwfa
amik

amik

Ostatnie 10 wpisów
Unitrader, pilnuj tak dalej a będzie dobrze.
Dapi...gratulacje, stronka pierwsza klasa.

A ja myślę, że główniejsze powody to fakt, że autorytet taki jak Buffett stanął w obronie Goldman-Sachs...więcej:
www.bloomberg.com/apps/news?pi...

Jakby nie patrzyl to GS był przyczyną początku obecnej korekty, co nie oznacza, że...nie mamy trendu bocznego. Tutaj myślę jak Maciej.

Wydaje mi sie, że niepotrzebnie macie Panowie żal do Serpico, z którego wypowiedzi wyraźnie widać, że jest graczem raczej krótkoterminowym, stąd jego postrzeganie rynku raz byczego a za chwilę niedźwiedziego uważam za uzasadnione, zwłaszcza w ostatnich tygodniach.
Granie na kontraktach czy na forex takie właśnie jest.

anty_teresa napisał(a):
[quote]

Po prostu jak się gdzieś zagląda to trzeba dostosować się do formy, bo inaczej wyrzucą Cię na zbity pysk...
Tyle w temacie

Jak nie da się merytorycznie to w pysk?
Point taken!violent1

[quote=anty_teresa][quote=Vox][quote]Uwzględniono:

> Ja wcale nie twierdzę, że u nas jest pięknie,

I dokładnie to miał pokazać CYTAT! z innego forum, nic więcej,
po co więc zaraz besztanie rozmówcy???

> Nakarmić tłumy trocinami i zwiększyć czytelność. ...
> Obwinianie obecnego rządu za strukturę naszych obciążeń budżetowych to istne kuriozum.

Tłumy trocinami właśnie karmi naród nasz rząd,
chociaż do mistrzów (usa) im daleko:)) ....ale polityka nie tu, right?

> Ja chcę po prostu zahamować zły kierunek w którym podąża ten wątek. Bardzo nie chcę żeby > stracił swoją unikatowość i będę z tym walczył jak o niepodległość

Z tym będzie trudno, wolność słowa i wyrażania swoich myśli
nie może być tłamszona i KARANA!!!
Nie ta epoka,my friend.
A wątek nie uważam, że traci na wartości czy podąża w złym kierunku...
to rynek i okoliczności? sprawiają,
że może tony nadawania zmieniają się razem z nim?

Mają.....i jeszcze jedna ciekawostka, ze szwecji,
/kopia z innego forum/:

2010/02/26 13:56:37
Kubel zimnej wody na rzad Tuska i jego ekspertów, oto jak nas widzi zagraniczna prasa, bankrut 2x wiekszy od Grecji

www.svd.se/naringsliv/nyheter/...

Niestety po szwedzku, ale...

OFINANSIERADE FRAMTIDA TAGANDEN SOM ANDEL AV BNP

to mniej wiecej tyle co

Niezrealizowane, przyszle zobowiazania jako procent PKB

Polska: 1550 procent

Slowacja: 1149 procent

Grecja: 875 procent

[quote=WatchDog]Może to też być wywalanka euro i przesuwanie aktywów w inne waluty.
Ten tekst nie jest wcale nieprawdopodobny:

Tak...a w uzupełnieniu dodajmy to i puzzle za niedługo się ułożą?
www.australianstockwatch.com/2...

/Sekretne spotkanie top banków 6 luty in Australia/.

serpico napisał(a):

Vox, cierpliwość popłaca. tak wymęczyli tą konsolą, że tylko chyba Ty, Alfredzio i ja na eskach, no i może jeszcze ktoś. jeszcze dzisiaj dobrałem kilka i widzę, że się opłaciło. kiedy zamykać? nie wiem. mi wychodzi zasię w okolice 2070-2080, ale nie wykluczone, że zamknę wcześniej. może jutro na zamknięciu?

Tak szybko?
Czyż najlepsza jazda z górki na pazurki nie jest dopiero przed nami?

Jeszcze jeden minus w Allior w porównaniu do np BRE...
wielkości depozytów w Allior są znacznie wyższe.

mathu napisał(a):

Pomijając już całą bzdurność teorii, to gdzie on widzi spadkową piątkę? Przecież ta korekta to podręcznikowe ABC (silne spadki do 1070, potem odbicie na 1105 i znowu silne spadki do 1044, żadnych innych "fal" tam NIE BYŁO), czyli korekta w trendzie wzrostowym. Ale lepiej udawać że widzi się tam pięciofalowe spadki, bo inaczej przyszłoby przyznać, że całą pisaninę o tym że wzrosty od 2009 to tylko korekta bessy należy odwołać. A przecież pan Dębowski (jak i większość Elliotowców) już dawno orzekł że z superfal wynika że lecimy w przepaść. Jeśli fakty nie zgadzają się z teorią, to tym gorzej dla faktów.

Obawiam sie Mathu, że za wcześnie taką krytyke podejmujesz. Niestety SD nie jest jedynym analitykiem widzącym spadkową piątkę, inne, płatne analizy! są podobne, a jeszcze inne, przestaly naplywać ponieważ rynek,indeksy, surowce,waluty, akcje - wszystko jest tak bardzo rozjechane, ze widać spekule na odleglość. Serpico dobrze podsumowal. Jako ze ani AF ani AT nic w takim chaosie nie wnoszą, wniosek może? nasuwa się jeden?
Jestesmy przed "punktem zwrotnym" ktory może być dynamiczny i logika nie powie nam w ktorą stronę on będzie, a już napewno nie futures w poniedziałek rano. Z rana i do 15.00 grają amatorzy...gra zaczyna się dopiero od 17.00 czasu europ. a najważniesze jest zamkniecie w stanach, wtedy prawdziwi decydenci nadają pożądany kierunek.

Osobiście myślę, że kierunek musi pasować, jak to ładnie nazywacie, usiakom. To oni pociagaja za sznurki, nadają ton, a przygrywa spektaklowi Fed, Ben i sam Obama, ktory zauważ ze w kluczowych godzinach (i dla europy i dla pozostałych aktorow) przemówienia przygotowujące grunt uskutecznia.
Jesteśmy figurkami grającymi w movie, oby tylko film nie okazal się dla występujących w nich aktorów - horrorem! Stany są okrutne, wszystko wmówili swoim obywatelom, i , niestety, jak widać ...całkiem skutecznie manipulują i resztą świata!

Nie dajmy się?

Vox napisał(a):
jeśli HG.F przekroczy 320, zamknę Ski na FKGH.

Vox widziałeś ten raport?
www.globtrex.com/Wiadomosci/1-...

i ten:?
www.globtrex.com/Analizy/Anali...

pozdr

Frog napisał(a):
Ostatnio 4 czarne świece na tygodniowym mieliśmy w lutym 2009 oraz na przełomie czerwca i lipca 2009... A co było potem każdy wie.
Wiadomo że analogia nie zawsze się sprawdza, ale...

Patrzysz wstecz tylko do ostatniego dołka, a co widać jak spojrzysz dalej?
Równie dobrze to co mamy może być trójką w piątce, a czwórka przed nami, może nawet zaczynając (4) dzisiaj.

Odnosiłam się do video podanego przez Alfreda.

amik napisał(a):

Z komentarzy wynika, że day traders in usa potwierdzają ten komentarz,
mam na myśli manipulację futami przez fed.

Im sure there are plenty of day traders who have watched this video (myself included). This is a no brainer. We see the proof everyday. Low or no volume during trading hours. Gap up's of 10 point after hours consistently for 9 months straight...I could go on.
What you have to do is learn how to play the game with the new rules. Realize what is going on, and just try to trade around it.
Fortunately, 1150 was top so our shorts will work now.

Z komentarzy wynika, że day traders in usa potwierdzają ten komentarz,
mam na myśli manipulację futami przez fed.

Im sure there are plenty of day traders who have watched this video (myself included). This is a no brainer. We see the proof everyday. Low or no volume during trading hours. Gap up's of 10 point after hours consistently for 9 months straight...I could go on.
What you have to do is learn how to play the game with the new rules. Realize what is going on, and just try to trade around it.
Fortunately, 1150 was top so our shorts will work now.

Patrząc na wykres, obawiam się, że dołków jeszcze nie koniec?

Zdążyłam (na szczęście zarobiona), ale sama dzwoniłam do firmy
i tam potwierdzili że komunikat ukaże się dzisiaj do 16,00.
Patrząc na zjazd....wiadomo było dlaczego.

Ps. Zobaczcie jak dużo nas! na forum, na które zresztą
jeszcze 20 min temu nie mozna było wejść.

addi napisał(a):
Stawiam na PPWK i IDM Shhh

O! Patrząc na wykres tym szansę można dać.

Maciek1981 napisał(a):
pozwolę sobie dodać tpsa, wasko, o6magna, bbizen, centrozap

wykluczyłbym tpsa - troche brzydko wykres wygląda
Przykro mi, patrząc na wykresy, do wyklucznia są wszystkie!

Ps. Czy mógłby ktoś mnie oświecić jak zamieszczać cytaty?
i podać link jak czytać analizy na stockwatch?, są..inne.

[quote=Frog]Jak ja mogłem przegapić te info...
Torfarm ogłosił wezwanie na pozostałe akcje Prospera, chce go wycofać z giełdy
ISB - Biznes
23 Wrz 2009, 8:47

Kim jesteś Frog? Dlaczego udajesz naiwniaka, że "nie wiedziałeś"?
Przecież wiedziałeś! Wróć do swojej wypowiedzi z końca sierpnia
przy kursie 65,80.
Zadziwiająco dużo o tej spółce wiesz.

Szperacz,co cie z fgd sprowadza?

Zdaje się, że te spadki to wcale nie wyniki
a dzisiejszy wieczorny komunikat o odwołanym połączeniu z k.
przeciek był?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 19 marca 2020 07:45:56
Liczba wpisów: 20
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,414 sek.

cfhmvgvc
ccjkhoyo
zzbxbrme
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ibhlcufk
btrblpgm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat