tzmdafwi
Advertisement
PARTNER SERWISU
dcfkszci
jaro67

jaro67

Ostatnie 10 wpisów
Obecna władza jak była uprzednią zniosła podatek spadkowy, zmniejszyła składkę rentową, wprowadziła ulgę na dzieci.
A to poprzednia załatwiła OFE...
To tak gwoli przypomnieniawave

Chętnie bym zapytał, ale nie wiem co Autora interesuje?wave
Daję znak, że czytam i na Money'a też zaglądam, aaa wyniki świetne w co by tu nie pisać zagmatwanym czasie.

leniuch napisał(a):
Sprzedany wczoraj BIOTON nie tylko odrobił straty, ale wyszedł na nowe maksima i jeśli dotrwa do końca tygodnia powinienem go dokupić...

Hmm aż dziw, że na takim doborze sygnałów wychodzisz na swoje.

Ale z CCC Yaroman miałeś szczęście ja się pospieszyłem...

varciasz napisał(a):
Dzisiaj sprzedane K2Internet.

strategia na najbliższe miesiące: znajdować spółki perspektywiczne, wchodzę przy wzrostach i na krótko.

Varciasz, a dlaczego na spółkach perspektywicznych skoro preferujesz "inwestycje" spekulacyjne?

O perspektywicznie to właśnie KGHM po 20 złociszy...

A ja dzisiaj CCC komuś odsprzedałem, dwa dni ładnych wzrostów, poszedł za 167,30. Liczę, że będzie można odkupić poniżej 160...

Poprzednie (piąte licząc od maja) było największe i najdłuższe przełom sierpień/wrzesień.

Po odcięciu dywidendy papier dostał impulsu w wiadomym kierunku liczyłem na zatrzymanie na poziome 160/150, ale popytu nie widać. MACD sygnalizuje sprzedaż...

A co tam At møwi o tej perełce? Czy można to jakoš ubrać w teorię, czy to tylko owczy pęd i ludzka chciwość?

Limit w okolicach zamknięcia uchroniłby Cię przed taką katapultą, ale przecież to wiesz.

Leniuch a dlaczego kupowałeś PKC, czy PCRO?

Ja też wyprzedałem pod koniec sierpnia, zobaczy się co tam w przyszłym tygodniu pokażą Chińczycy po odpoczynku, może będzie jeszcze taniej. Z "moich" jedynie RLP dosyć zdecydowanie ruszył do góry...
Ciekawa kronika życzę sukcesów.hello1

Leniuch i co tam w portfelu? Jaki udział procentowy akcji i gotówki masz jakieś zakupy na oku?

Wojetek napisał(a):

Dobry pomysł - "karanie" się patrzeniem na ceny do niczego sensownego nie prowadzi.

Trzeba patrzeć by wiedzieć, że to już ten moment, kiedy można odkupować po przecenie.

A jeżeli rosną to zostaje wniosek na przyszłość, choć jest to rodzaj kary, zgadza sięAngel

Pytam w kontekscie dzisiejszej przeceny.

Wczorajsza sprzedaz zaprocentowała najpewniej?

Cytat:
Lepiej się czuję bez akcji w portfelu

Już są droższe niż przy sprzedaży, ale że spokojniej to fakt.

Cytat:
Zresztą gdybym sprzedał w poniedziałek, czy patrzenie jak ceny się odbijają nie dobijałoby mnie psychicznie?

Wynik mógłby być gorszy.
Zastanawiam się dlaczego chcesz w poniedziałek ogołocić portfel.

W moim przypadku na 6 spółek, które sprzedałem 4 już są droższe, a najbardziej od ceny sprzedaży urósł RLP 7,5%. Raz na wozie raz pod...

Pomimo kiepskich wynikow akcje dzis zwyżkują. Wygląda na to, że nabywcy liczyli na dużo gorsze.

I nie sprzedałeś? Masz kolego tytanowe nerwy.

Wrzucaj, dzisiaj pewnie będziesz . Po poniedziałku ani śladu w cenach, taka sesja a tu człowiek bez papierów.

Nie sądziłem, że optymizmu wystarczy na tak długo, ale po takim newsie...

Teraz trzeba by pomyśleć kiedy można odkupić, ale chyba się nie pali...

A ja go w piątek zbyłem po 4,05 ale kupiłem po 4,28...dzisiaj wszystko rano wywędrowało oprócz Dębicy, która trzyma się jakoś...

Z dwóch spółek zrezygnowałem, sprzedałem Synthos i Cigames obydwie prawie w dołku, opieram się na przeczuciu, że SNS rozmieni czwórkę i jeszcze sporo poleci zaś CIG otrzymał nieciekawą rekomendację.
W portfelu jeszcze 4 spółki "najcenniejszy" PRT gdyby coś mu się przydarzyło to jeszcze będę dokupywał przed dywidendą, szykuje się tłusto...Angel

Witam serdecznie,
Trzeci raz na przestrzeni ponad 20-lat zaczynam przygodę z giełdą i znowu zimny prysznic, a w Waszych kronikach tak to fajnie wygląda i miło się czytaAngel ,
Za każdym razem gdy tak czerwono zastanawiam się skąd się bierze ten owczy pęd do wyrzucania akcji.
Sprzedają by nie tracić choć niektórzy pewnie z myślą by się taniej zaopatrzyć.
Jedna ze szkół mówi by ciąć straty, druga by kupować jak tanieje, co o tym myślicie?
Może ktoś by mnie ukierunkował?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 29 grudnia 2015 21:09:44
Liczba wpisów: 28
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,413 sek.

aixgnwvx
vdkuiipb
vdeaqfmn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pgqaegeh
feurlvrx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat