PARTNER SERWISU
wuvqtced
Jac1

Jac1

Ostatnie 10 wpisów
przyłączam się do prośby analizy raportu kwartalnego.

rysuje się sygnał kupna na dziennym.
Oprócz informacji o cenach warto przyjrzeć się wykresowi Euro/dol i możliwym ORGR z zasięgiem 1,13.
Nie muszę mówić co to by dla nas oznaczało... sky is the limit :)
patrz wykres Eur/dol :

kliknij, aby powiększyć

prosz ponownie analize raportu..Pray

Bardzo proszę o analizę raportu kwartalnego. Z góry dziękuję.

widać rgr z wykresu prawdopodobny:

kliknij, aby powiększyć

prawe ramie prawie gotowe RGR....

kliknij, aby powiększyć

mały wykres postarałem się wkleić..

Kod:
mod: usunięto informacje o transakcjach Użytkownika i nastawieniu inwestycyjnym - naruszenie regulaminu. to są treści na Indywidualną Kronikę, a nie na wątek spółki

anty_teresa napisał(a):
Jak ktoś ma czas i chce łapać drobne procenty to może i przydatny. Mnie niskie interwały jak pisałem interesują tylko na kontraktach przy skalpingu. Na akcjach dla mnie to tylko szum. Dzisiejsza świeczka nic nie zmienia w obrazie dziennym, krótkoterminowym. Do rejonów 14,70 to nadal krótkoterminowa konsolidacja.

Mnie interesują bardzo niższe interwały..
można było na tym zarobić ponad 10%salute
jak dla Ciebie to mało...Anxious

teraz jesteśmy tuż nad dolną linią kanału, na wsparciuThink
wskaźniki masakra szorują po dnie

satysfakcja z dobrej interpretacji niska, nie wykorzystana, jak widzisz wolumen nie zawsze potwierdzaAngel

Kod:
MOD: Proszę nie wrzucać kilku postów jeden pod drugim, tylko chwilę się zastanowić i zrobić jeden a porzadny wpis.

No anty , jednak niższy interwał jest przydatny. Dzisiaj zrealizowany klin zwyżkujący.....Think

No cóż dzisiaj bardzo ciekawie. Jednak ten klin możliwy-AntyTeresa
Może wybronią...

Do 15tego mają podpisać z Niemcami. To co dzisiaj podali miało być do końca roku!!
Starają się i zaczynają dotrzymywać slowaAngel
Ja pod to gram wskaźniki optym8styczne

anty_teresa napisał(a):
Suma liczb w zakładce kontrakty na 2016 to ca 26 mln zł. Z tego co można policzyć na 2017 to 19 mln zł. W jednym i drugim przypadku nie ujawniona jest wielkość sprzedany do Haliburtona. W dokładnie takim momencie czasowym, czyli początek grudnia wielkość dostaw zakontraktowanych była wyższa - 21 mln zł.
Może się gdzieś pomyliłem, ale i tak szału to tu nie ma:

kliknij, aby powiększyć

Dzisiaj info o 5.5 mną zł plus ca 4.5 do podpisania. Tego nie ujął.

No i mamy serinus + 20%Boo hoo!

Mają kontrakty juz na poziomie całego 2016 roku.

Powtarzam. Zgadzam się w 100% z Twoją analizą raportu!!
nie zmienia to faktu ze to juz historia, w dodatku wyceniono w kursie. Pytanie czy wystarczająco pozostaje otwarte..
Pozdrawiam i dziękuję za analizę. Szanuje Twoją pracę

Póki co wolę jednak wykresy.szczególnie tygodniowy. Ropa wybijaAngel

anty_teresa napisał(a):
Jac1 napisał(a):
Dzięki za polemikę. Nie mniej widać twoje emocjonalne podejście. Piszesz o złośliwościach...
Sam tytuł jest emocjonalny..
Widać że kiedyś się zawiodłeś...
Kiedyś na Cigu prezes tez kłamał..spadło do 10zł.a później...odbiło.
emocje nie są dobrym doradcą.

Ja się nie zawiodłem, bo życie mnie nauczyło, że trzeba podchodzić chłodno i rozstrzygać wątpliwości na niekorzyść spółki. Dlatego zawiedziony nie jestem. Złośliwość? Wynika z tego, że spółka traktuje odbiorców sprawozdania jak nie do końca sprawnych intelektualnie, a ja się taki nie czuję. Umiem patrzeć na liczby i wiem co oznaczają, a stoją w sprzeczności do głoszonych tez. EEX ma dwie warstwy - finansową i tekstową, które się nie spinają. I ta "złośliwość" jest formą napiętnowania za taki stan. Co najlepsze to ta "złośliwość" polega tylko na tym, że piszę jak dosłownie wygląda obraz z liczb. A wygląda tak tylko dlatego, że zdecydował o tym zarząd spółki. To naprawdę nie jest coś zamazywałoby ogólny czy szczegółowy obraz spółki.

Na CIG nie pamiętam kłamstwa, ale pamiętam słowa: "Ja też mam prawo do zysku" i sprzedaż akcji na szczycie notowań.

No i pisząc o emisji tez chyba się zagalopowałeś...
Zapominasz o nowej technologii w astanie nisko kosztówej.

dowiew napisał(a):
Czego Jac1 nie rozumiesz? Chyba AT, skoro bawisz się w takie małe interwały na mało płynnych papierach.

Dla niektórych jednak at jest niezrozumiałe...
Mniejszy interwał pozwala dokładnie zweryfikować formacje. Na przykład klina zwyżkującego.

Nie rozumiem?

Zobacz wykres interwał 15 min . Klina nie ma bo drugi szczytt nie wybił poprzedniego. To trójkąt zwyżkujący potwierdzający trend. Ryzyko podwójnego szczytu lub dna .. do wyboru do koloruAngel

Nie to nie klin. Trójkąt zwyżkujący. Albo podwójny szczyt... ale Bogu Dzięki nie klin..

Teraz martwi mnie jednak czy mamy klina zwyżkującego..to znacznie ważniejsze technicznie. Albo podwójne dno.. Nic poziom 16.4 najważniejszy. Jednak układ RSS macd bardzo korzystny.spore ryzyko ale i zarobek duży.

Dzięki za polemikę. Nie mniej widać twoje emocjonalne podejście. Piszesz o złośliwościach...
Sam tytuł jest emocjonalny..
Widać że kiedyś się zawiodłeś...
Kiedyś na Cigu prezes tez kłamał..spadło do 10zł.a później...odbiło.
emocje nie są dobrym doradcą.

ok. Pełna zgoda co do raportu. Ale oczekiwałem raczej tylko rozczarowania pozytywnego.
Niestety jeszcze nie teraz..
Jeśli przeczytać to co napisałeś , to niestety nic nowego. Cały czas niewiadome dane w bilansie.
Pozostaje pytanie jak ekoexport poradzi sobie w przyszłości i jak to wpłynie na kurs?
Czy zbliżamy się do zmiany tendencji cenowej ropy czy to tylko korekta?
Rynek już zmienia wyceny spółek paliwowych, patrz na spółkę Petrolinwest i resztę na giełdzie.
Pytanie czy nowy zakład przyniesie oczekiwane dochody. Tego nie wiemy...
Tak samo jak nie wiemy czy urządzenia Brastera okażą się strzałem w dziesiątkę.

Rynek wycenia tylko i wyłącznie przyszłość. Przeszłość już jest dawno znana, a co siedzi w księgach spółek giełdowych tak naprawdę nie wie nikt...
Ja sam mam akcje eko, i ryzykuję ale na podstawie analizy technicznej, a ta mówi coś innego niż
omówiony przez Ciebie Raport.
Nie mniej bardzo Dziękuję za profesjonalizm. Nie mogę się jednak oprzeć wrażeniu, że ty AntyTeresa jesteś trochę sceptyczny, nie do końca obiektywny, szczególnie omawiając szanse na nowe rynki zbytu.
pozdrawiam
Jac

proszę o analizę ekoexportu ostatniego sprawozdania, Z góry dziękujęAngel

Angel proszę ponownie o analizę raportu arctica...

proszę o analizę najnowszego raportu za 3 kwartał.

Nieodzownym elementem tworzenia trendu w układzie falowym jest niepewność. Część inwestorów najczęściej instytucjonalnych posiada informacje dzięki którym akumuluje akcje prowadząc do powstania trendu.
My jednak nie mamy jeszcze pewności o trwałości tego trendu. Nie mniej wiele sygnałów technicznych to potwierdza.

witam

odnośnie aspektu konsolidowania Astany uważam że na razie nic nie wiemy na temat zamierzeń zarządu, oprócz ostatniej niejasnej wypowiedzi. Reszta to spekulacje. Czekamy na dalsze informacje. Nie mniej zachowanie wbrew regulatorom jest moim zdaniem mniej prawdopodobne.

Często bywa że technika wyprzedza fundamenty. Nikt tak naprawdę nie wie co jest robione w księgach w inwestowanych przez nas spółkach....
pozdrawiam
Jack

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 10 marca 2019 11:56:57
Liczba wpisów: 27
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,215 sek.

tydvwnjw
bghgnumv
jwqerdok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
syamyqyy
qgegklwl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat