PARTNER SERWISU
bnfupzuc
jarek393

jarek393

Ostatnie 10 wpisów
Vox napisał(a):
czy ktoś wie ile "kasy jest w BFG" i czy starczy dla takiego podmiotu jak IDEA?
A co jesli trzeba bedzie wyplacic dla GNB?

Na koniec 2017 BFG miał ok. 16 mld zł aktywów. Suma zobowiązań GB i IB wobec klientów na 30.06.2018 to ok 66 mld.

Vox napisał(a):
lokaty już po 3.90% u Leszka... musi być bardzo źle
to prawie 2x tyle co konkurencja

www.ideabank.pl/klienci-indywi...

jak ktoś wierzy w BFG, to okazja...

Blogerzy już namawiają do ucieczki z banku
appfunds.blogspot.com/2018/11/...

Ja też zlikwidowałem lokaty w IB, w GB mam jedną i tę na razie zostawiłem, ale trzymam rękę na pulsie. Dlaczego? Nie znam procedur BFG i szczerze mówiąc, nie mam ochoty się z nimi zapoznawać, a tym bardziej testować ich w praktyce... Moim zdaniem cała ta sprawa nie może się dla banków LC skończyć dobrze.

Podejrzewam, że Czarnecki postawił już krzyżyk na swoich bankach, skoro przy takim "życiorysie" rozpoczął wojnę z KNF. Najpierw zniszczą go medialnie, a potem i tak przejmą jego biznes.

Może rządowi zależy na tym, bo nie chcą, żeby jego banki podkupiła zagranica?

Obstawiam, że nie informuje właśnie dlatego, że tego wzrostu tam nie ma laughing8

A dzisiaj MDG +26,45%. Inwestorzy nagle odzyskali wiarę w spółkę?

Dzięki, tego wywiadu nie czytałem. Raczej nie tchnie on optymizmem i rzeczywiście można odnieść wrażenie, że prezes opisuje swoją spółkę niczym sprzedawca towar w sklepie. Z drugiej strony Marek Dziubiński ma tylko 11% udziałów, a nie wiem czy funduszom opłaciłoby się sprzedawać po obecnej cenie, czy nawet trochę wyższej. To im się po prostu nie kalkuluje. Chyba, że tak, jak było mówione wcześniej - jest coś, o czym wiedzą tylko wtajemniczeni.

Jest to mój pierwszy posta na forum Stockwatch, więc witam wszystkich wave

Kod:
mod: Usunięto fragment niezgodny z regulaminem forum SW

Ale od pewnego czasu wręcz przecieram oczy ze zdumienia, bo niemal co sesję jest kilkuprocentowy spadek. Od lipca 2018 wykres wygląda niemal jak pionowa ściana. I również, jak kolega wyżej, nie mogę oprzeć się wrażeniu, że smart money wiedzą o czymś, o czym nie wiedzą indywidualni inwestorzy.

Inna sprawa, że nawet nie zakładając tych trupów w szafie, powody do niepokoju są. Niby zmienili ostatnio dyrektora generalnego w Medi-Lynx (może nowy coś zwojuje...), ale od pewnego czasu odnoszę wrażenie, że zarząd nie bardzo wie, w jakim kierunku cała grupa ma iść. Najbardziej jaskrawym dowodem tego jest ogłoszenie przeglądu opcji strategicznych. Wypłata dywidendy przy wyraźnie pogarszających się wynikach też dała mi sporo do myślenia. Ewidentnie chodziło o zahamowanie wyprzedaży akcji - czyżby po to, żeby nie oddać spółki zbyt tanio?

Czytając wywiady z Markiem Dziubińskim (ciekawostka, nie wiem czy zauważyliście: 22.02.2017 w Forbes ukazał się wywiad z nim, przy cenie akcji na szczycie niecałe 340 zł, a półtora miesiąca później kurs zaczął spadać... i spada po dziś dzień), odniosłem wrażenie, że to pasjonat, który nie będzie chciał się pozbywać swojego biznesu, ale teraz sam już nie wiem... Czy myślicie, że to prawdopodobna opcja?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 14 listopada 2018 12:25:46
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,220 sek.

sulpewgz
nujgkscr
alnphzkd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eaawoapb
qjeyktjm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat