PARTNER SERWISU
heyvfbpo
Alien

Alien

Ostatnie 10 wpisów
...a co powiecie na spółki związane z energią odnawialną? Słyszeliście ile Obama wpakował dolarów w rozwój tego sektora oraz poszukiwanie alternatywnych źródeł energii. Wiemy chyba dobrze, że ropa koniec końców będzie "czymś" zastąpiona, choć lobby szybko na to nie pozwoli, to ten rynek będzie się w perspektywie dłuższego czasu zmieniał. W naszym kraju na nowe patenty nie ma pieniędzy, więc pewnie u nas to nie nastąpi (chciałbym się mylić), ale teraz, w dopompowanych sektorach amerykańskiej gospodarki, kto wie. Może już coś nawet mają, a nie chcą powiedzieć głośno.

Może mi ktoś wytłumaczyć jak wygląda przejęcie takiej spółki jak Lotos przez inną spółkę w kontekście kursu akcji.
Zakładamy, że Lotos w 2009 jest nadal w dobrej sytuacji finansowej i przejmowany jest np. przez Orlen.
Czy po przejęciu spółka na GPW istnieje nadal, a może taki Orlen skupuje akcje Lotosa, a jeśli tak to po jakim kursie?
Jak wygląda cały ten mechanizm w odniesieniu do kursów.

Chciałem o to zapytać z uwagi na aurę jaka się wytworzyła wokół Lotosu i wypowiedzi członków zarządów obu spółek (Lotosu i Orlenu) o nieśmiałej chęci połączenia :)

Dzięki WD!
Ta strona jest rzeczywiście pomocna i są dane, o które mi chodziło, tj.- zawartość portfela np. na 2008.09.30 i historyczne też :))

Dzięki raz jeszcze.

Witam serdecznie,

Na forum jestem od niedawna, chciłem się przywitać i życzyć powidzenia wszystkim inwestorom.

Mam pytanie, czy GPW lub inwestorzy instytucjonalni mają obowiązek lub zwyczaj publikowania danych nt. posiadanych akcji?
Chodzi mi o duże ilości akcji z podziałem na spółki.
Możliwe, że u nas to jest tajemnica?

Wiem, że takie dane (o rynku US) są zamieszczane w gazetach amerykańskich i publicznie dostępne. Próbowałem takich danych poszukać, może nie dostatecznie dokładnie, ale nie znalazłem, ktoś ma może jakieś informacje?

pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 27 lipca 2013 13:02:32
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,196 sek.

wowoelxz
lkoqjhre
wmfnfxjr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jjohqugm
qijtiryb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat