Temat:
XTPL
Pozwolę sobie zauważyć, że ta spółka od dłuższego czasu nie jest notowana na rynku NewConnect, ale na głównym parkiecie ;)
|
|
Zbyt wiele ta umowa nie dała, bo i trudno wycenić z niej wartość przychodów. Słabo to wygląda, ten mały sukces nie był w stanie ruszyć kursu, wygląda że dopóki nie pojawią się solidne przychody, kurs będzie się osuwać.
|
|
Temat:
XTPL
za bardzo kursu te nowe twarze już nie ruszają, czekamy na pierwszą umowę ;)
|
|
Mam jakiś tam kontakt z pracownikami spółki i od środka wygląda to niby pozytywnie, ale patrząc na realizację prognoz, to wszytko brzmi jak bajanie. Szczęście, że dostali nową pożyczkę, bo jakby poszła emisja, to chyba w ogóle byłby dramat z kursem. Ale dopóki nie pojawią się pierwsze stałe umowy, to nie mamy nawet realnego potwierdzenia przydatności urządzenia w praktyce, co po takim czasie od rozpoczęcia testów jest dość niepokojące. Moderator: usunięto treść niezgodną z regulaminem
|
|
Temat:
XTPL
Cytat:Ja prowadzę warzywniak i właśnie rozpocząłem negocjacje z kombinatem górniczo-hutniczym odnośnie dostaw świeżych warzyw do sekretariatu. Kapitalizacja potencjalnego klienta to 17,4 mld A masz w tym warzywniaku coś wyjątkowego do zaoferowania? Ktoś to testował? Bo Chińczycy przysłali specyfikację techniczną do potrzebnej im technologii, zaś w XTPL wykonano próbki, które zostały przez partnera zatwierdzone. Na tym etapie rozwoju spółki to ważne, żeby potwierdzić rzeczywistą wartość technologii (ile to było/jest wydmuszek, gdzie produkt w ogóle nie działał, albo nie był nikomu potrzebny?). Teraz wreszcie - w oparciu o zatwierdzone próbki - negocjują pierwszą umowę z dużym partnerem, a Ty wyskakujesz z warzywniakiem.
|
|
Temat:
XTPL
Dziś mamy nowe info, o podjęciu negocjacji z "chińskim producentem wyświetlaczy, z kapitalizacją ponad 9 mld". Takie info nie oznacza jeszcze twardej sprzedaży, ale intencje są przecież jasne, a szanse na współpracę wydają się zupełnie realne. Więcej info: www.stockwatch.pl/komunikaty-s...Kod:zamiana na link wewnętrzny
|
|
Temat:
XTPL
Kurs na nowych szczytach :) Wszystko przez fakt wejścia do Rady Doradczej spółki człowieka o nie byle jakim nazwisku - Harolda Hughsa. Harold był m.in. dyrektorem finansowym samego Intela i bez wątpienia ma kontakty nie do pogardzenia dla małej nowatorskiej spółki technologicznej jaką ją jest XTPL :) Więcej info: xt-pl.com/pl/2018/06/14/wielol...
|
|