Cytat:Fakt że najcenniejsza ale częścią Gdyby spytać Prezesa, powiedziałby Ci pewnie, że Fintech jest cenniejszy:) ...a przynajmniej ma dużo większy potencjał generowania zysku. Chęć sprzedaży Enterprise była sygnalizowana już dawno - coby skupić się na Fintechu. Nie można powiedzieć, aby cel ten w pełni zrealizowali, skoro zachowują prawie 50% udziałów i mają prawo wyboru zarządu.
|
|
26,7% udziałów w Software Mind sprzedane za 40 mln + 70 mln podwyższenia kapitału: w sumie 110 mln za ponad 50% udziałów. Wychodzi na to, że wartość godziwa Enterprise Services to ok. 220 mln...przy obecnej kapitalizacji na poziomie 110 mln.
|
|
23 kwietnia 2018 13:38:08 podałem spółkę do zakupu. Wolumen był chyba wystarczający. Proszę o potwierdzenie.
|
|
Proszę o sprzedaż ESOTIQ i zakup ATLASEST. Czysta spekulacja, oczekiwanie na dobre wyniki i skup.
|
|
U mnie na chrome działa.
|
|
Uzasadnienie dla zakupu EAH: 1) muszę coś wybrać, coby nie wypaść z konkursu:) 2) jutro być może zapadanie decyzja o skupie. Jeżeli cena będzie atrakcyjna, kurs powinien zareagować, 3) wyniki powinny być więcej niż przyzwoite - bez Minge i z mocnym złotym.
|
|
Proszę o zakup EAH. W kolejnym poście przedstawię argumentację.
|
|
Proszę o sprzedaż BAH. Stosunek zysku do ryzka nie jest już zadawalający. W ciągu 14 dni podam kolejną spółkę do zakupu.
|
|
Wojetek napisał(a):Pardon - 7 zmian :) A razem 8 w konkursie posiadanych spółek. 6. Każdy gracz może w trakcie roku dokonać zmian, tj. sprzedać posiadaną spółkę i dać zlecenie zakupu kolejnej. W czasie trwania konkursu nie można posiadać więcej niż 8 spółek.Może niepotrzebnie drążę, ale czy nie jest tak, że z powyższego wynika, że mogę dokonywać nieograniczonej ilości zmian, o ile ilość posiadanych spółek =< 8? Przykładowo (1) kupuję spółkę X, (2) sprzedaję X, (3) kupuję Y, (4) sprzedaję Y, (5) z powrotem kupuję X -> ilość posiadanych spółek w czasie trwania konkursu wyniosła 2:)
|
|
Proszę o zakup BAH. W styczniu pojawią się dane operacyjne za listopad i grudzień. Spodziewam się zwiększenia przychodów i reakcji kursu. W dalszej perspektywie kurs może wzrosnąć pod całkiem atrakcyjnę dywidendę (szacuję: 0,60 / akcje).
|
|
Zgłaszam się. Jeżeli powstanie 40 miejsc, podam spółkę do zakupu.
|
|