PARTNER SERWISU
uuhnkgun
fleszek

fleszek

Ostatnie 10 wpisów
Podpisujemy się indywidualnie czy ogólnie jak podane w treści "Obligatariusze spółki GetBack S.A. w restrukturyzacji'

Kolejna strona www z informacjami na temat GB
http://fwmlegal.pl/gb/

Wiele osób oprócz obligacji GB posiada jednostki jakichś funduszy. I pewnie nawet nie wie o tym że te fundusze zapewne mają w sobie akcje GB.
A to tak, jakby sami je mieli. W tym momencie mówienie, że nie mają akcji GB nie do końca jest prawdziwe.
Pan Radosław nie ukrywa że ma również akcje,
i chwała mu za to.
A z jego wypowiedzi jednoznacznie wynika że bardzo mu zależy na odzyskaniu całej kasy z obligacji. Jak wiemy jest to możliwe, jak nie utopi się firmy, a to w przyszłości może podbić akcje. Wiec chyba nie do końca jest to taka jednoznaczna sprzeczność interesów.
Uważam, że obawy o intencje pana Radosława są nieuzasadnione.

@avenger82

[/quote]

Dzięki. Mam jednak wątpliwości:

AD 1 Ja mam nienotowane ale w ewidencji Lion's / IDEA Bank - tak mi powiedział pracownik banku, chociaż oczywiście sprzedawcą był PDM.
Czy warto brać Zaświadczenie Depozytowe na dłuższy okres niż 6 tyg np. kilka miesięcy, rok? Gdzieś czytałem, że jak na dłużej to mogą być problemy, ale nie pamiętam dlaczego.

AD 2 Dostałem tylko jedną podpisaną kartkę z PDM, że przyznano mi x obligacji o wartości Y. Czy kopia takiego dokumentu wystarczy do wysłania?

[/quote]

Również od PDM otrzymałem pismo papierowe z podpisem i pieczęcią PDM.
"...informujemy ...że na mocy uchwały...Zarząd Spółki przydzielił Panu XX szt. obligacji serii XX o wartości nominalnej XX i łącznej XX...."

A od GB otrzymałem skan pisma:
" ... działajac w imieniu EMITENTA ..... EMITENT na mocy uchwały przydzielił Panu XX szt. obligacji serii XX o wartości nominalnej XX i łącznej XX..."

Wystąpiłem jednak do PDM o Zaświadczenie. Jeżeli nie nie zdążę dostarczyć oryginału Zaświadczenia, to wyślę poparcie z oryginałem pisma od PDM oraz informacją, że Zaświadczenie doślę jak otrzymam od PDM. Od kuratora będzie zależało co z tym zrobi.

Bardzo bym prosił o łopatologiczą instrukcję co należy wykonać.
W punkt po punkcie.
Proszę o potwierdzenie lub poprawkę

-Jeżeli mam obligacje niematerialne to zamówić u swojego sprzedawcy świadectwo depozytowe z ważnością:
(do końca czerwca ?).
dodatkowo ewentualnie poprosić o przysłanie mailem wersji elektronicznej
(po co?)

-Otrzymane świadectwa (oryginał), lub kserokopie obligacji papierowych wysyłamy
listem poleconym? priorytetowym?
do Kuratora? jaki adres.

-Głosy na Kandydata do Rady Wierzycieli.
konkretnie na kogo? czy czekać na info w e-maliu?
jaki formularz?
czy wysłać do kuratora w jednym liście razem ze świadectwem?

-Kserokopia zgłoszenia wykupu
czy również należy je dołączyć do listu?
a jak koś jeszcze nie zdążył tego zrobić?

-Czy wystarczy wysłać wersje elektroniczne na e-mail Kuratora?

Dla niektórych osób są to sprawy oczywiste, ale nie wszyscy są specjalistami w tych sprawach a też chcą przyłączyć się.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 20 stycznia 2019 21:14:46
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,217 sek.

fepxcxdp
obeckqie
miqxvyys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cjhpexgr
dnyzjwse
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat