Podpisujemy się indywidualnie czy ogólnie jak podane w treści "Obligatariusze spółki GetBack S.A. w restrukturyzacji'
|
|
Wiele osób oprócz obligacji GB posiada jednostki jakichś funduszy. I pewnie nawet nie wie o tym że te fundusze zapewne mają w sobie akcje GB. A to tak, jakby sami je mieli. W tym momencie mówienie, że nie mają akcji GB nie do końca jest prawdziwe. Pan Radosław nie ukrywa że ma również akcje, i chwała mu za to. A z jego wypowiedzi jednoznacznie wynika że bardzo mu zależy na odzyskaniu całej kasy z obligacji. Jak wiemy jest to możliwe, jak nie utopi się firmy, a to w przyszłości może podbić akcje. Wiec chyba nie do końca jest to taka jednoznaczna sprzeczność interesów. Uważam, że obawy o intencje pana Radosława są nieuzasadnione.
|
@avenger82
[/quote]
Dzięki. Mam jednak wątpliwości:
AD 1 Ja mam nienotowane ale w ewidencji Lion's / IDEA Bank - tak mi powiedział pracownik banku, chociaż oczywiście sprzedawcą był PDM. Czy warto brać Zaświadczenie Depozytowe na dłuższy okres niż 6 tyg np. kilka miesięcy, rok? Gdzieś czytałem, że jak na dłużej to mogą być problemy, ale nie pamiętam dlaczego.
AD 2 Dostałem tylko jedną podpisaną kartkę z PDM, że przyznano mi x obligacji o wartości Y. Czy kopia takiego dokumentu wystarczy do wysłania?
[/quote]
Również od PDM otrzymałem pismo papierowe z podpisem i pieczęcią PDM. "...informujemy ...że na mocy uchwały...Zarząd Spółki przydzielił Panu XX szt. obligacji serii XX o wartości nominalnej XX i łącznej XX...."
A od GB otrzymałem skan pisma: " ... działajac w imieniu EMITENTA ..... EMITENT na mocy uchwały przydzielił Panu XX szt. obligacji serii XX o wartości nominalnej XX i łącznej XX..."
Wystąpiłem jednak do PDM o Zaświadczenie. Jeżeli nie nie zdążę dostarczyć oryginału Zaświadczenia, to wyślę poparcie z oryginałem pisma od PDM oraz informacją, że Zaświadczenie doślę jak otrzymam od PDM. Od kuratora będzie zależało co z tym zrobi.
|
Bardzo bym prosił o łopatologiczą instrukcję co należy wykonać. W punkt po punkcie. Proszę o potwierdzenie lub poprawkę
-Jeżeli mam obligacje niematerialne to zamówić u swojego sprzedawcy świadectwo depozytowe z ważnością: (do końca czerwca ?). dodatkowo ewentualnie poprosić o przysłanie mailem wersji elektronicznej (po co?)
-Otrzymane świadectwa (oryginał), lub kserokopie obligacji papierowych wysyłamy listem poleconym? priorytetowym? do Kuratora? jaki adres.
-Głosy na Kandydata do Rady Wierzycieli. konkretnie na kogo? czy czekać na info w e-maliu? jaki formularz? czy wysłać do kuratora w jednym liście razem ze świadectwem?
-Kserokopia zgłoszenia wykupu czy również należy je dołączyć do listu? a jak koś jeszcze nie zdążył tego zrobić?
-Czy wystarczy wysłać wersje elektroniczne na e-mail Kuratora?
Dla niektórych osób są to sprawy oczywiste, ale nie wszyscy są specjalistami w tych sprawach a też chcą przyłączyć się.
|