Temat:
LPP
|
|
Temat:
LPP
Ja tam się cieszę. Za miesiąc dywidenda i raport. Później znowu dywidenda i raport. Już powinno być 18 tys. Mam nadzieję, że nie uciekli z Rosji, bo to czysta głupota. Poświęcić taki rynek... bojkot w internecie anonimów na fejsie. My mamy zarabiać na giełdzie, czy co? Skoro wszyscy łącznie z Ukraińcami handlują z Rosją, to co ma na celu ten raport prócz zwykłej manipulacji i wykorzystania okazji. Tak działa spekulacja na najwyższym poziomie. Chciałbym mieć takie możliwości. Podziwiam i czekam na odbicie. Jakikolwiek pozew zostanie oddalony, jak już to bywało z takimi akcjami, ale uspokoją tym drobnice.
|
|
Temat:
JSW
A co ma zrobić akcjonariat? Jedynie Sprzedać wszystko i zapomnieć,tyle można zrobić cudny już na Twitterze zaprzecza blokowaniu rozmów,więc wracamy do zabawy od nowa.
|
|
Temat:
JSW
nettg.pl/gornictwo/202551/gorn... w końcu dobre info. Moderator:Proszę dodawać cytat, gołe linki lądują w koszu . Z naszych nieoficjalnych ustaleń wynika, że strona ministerstwa zablokowała możliwość rozmów płacowych we wszystkich okołogórniczych spółkach Skarbu Państwa. Nie ma naszej zgody na obniżanie realnej płacy pracowników” – napisali dalej związkowcy.
|
|
Temat:
JSW
Te akcje równie dobrze można odebrać na mieleniu po 5zl jak i po 80. Pytanie czy to hedge na longa czy czysty short i ktoś wie jak zwykle więcej niż leszcz... Obrońcy JSW od 2 lat się okłamują i klepią po plecach ale teraz rzeczywiście już nie ma pod co spadać. Podwyżki 10% to i tak bez znaczenia przy tych kosztach jakie ma JSW. Osobiście odpuściłem już shorty,bo nie widzę sensu. Jedynie opcja prywatki w 3q ale do tego mamy 2 kwartały na określenie zarządu pod nowa władza i opcja dywidendy po pfr. Nawet te nędzne 5zl średnio coś zdziała
|
|
Temat:
JSW
Hahaha żałosne szukanie winnego. Mój short pięknie wszedł i te nagłówki . No ale jak wiadomo,to wiadomo, przecież wszystko w cenie
|
|
Temat:
JSW
Kto ci obiecał dywidendę? I ile ma jej być?
|
|
Temat:
JSW
Ja tam widzę że ryle chcą kolejnej podwyżki od nowego roku. Już sobie wyliczyli 11%+1%. Lecą lepiej niż odsetki w prowidencie
|
|
Temat:
JSW
Z 15 na 30 czy może 35.99 ?
|
|
Temat:
JSW
|
|
Temat:
JSW
|
|
Temat:
JSW
Rozumiesz co to jest dofinansowanie w formie pożyczki? Czytales w ogóle warunki tej pożyczki czy się nie chciało ?
|
|
Temat:
JSW
Hahaha no super info. Kolejna pożyczka ale mam nadzieje, że tylko na 2%
|
|
Temat:
JSW
Zima idzie,może wam dadzą zejść z haczyka XD. Jak to ma wyglądać prawnie?? Tak jak wszystko w tym kraju hahaha
|
|
Temat:
JSW
Widzę że tu dalej klepanie po plecach i zachwyty haha. Pisałem wam że do końca miesiąca się dowiecie kiedy druga nagroda wejdzie ale jeszcze sig ma dostać,więc taka mała 3 też będzie na czasie xd. To tak dla tych którzy twierdzą że nasze wywody są po jakiejś tam stracie czy złej inwestycji. Zacznijcie używać shortow,a będzie wam dane.
|
|
Temat:
JSW
Do końca miesiąca dowiesz się o czym piszę. Wystarczy siedzieć na Fejsie związków. Nagroda z zysków dopiero pod koniec roku,teraz za 30 lecie i kolejne flapsy. Nie wiem czy kilka osób tutaj zaczyna naganiać czy zagina rzeczywistość. Jak można wklejać jakieś bzdury z bankiera i się tym podpierać
|
|
Temat:
JSW
Wszystko fajnie ale PiS sam pod siebie to wprowadza. UE już dawno odpuściła. To są ich prywatne plany o czym była mowa wiele razy. Pytanie ile wezmą i czy 50% jak pierwotnie zakładali. Tak czy siak JSW już nie istnieje. Znowu będzie jakaś podbitka po 10-20% i się wszyscy rzucą z jakimiś tekstami typu 100zl rysując śmieciowe kreski z oporami. Teraz mamy dwie premie przed sobą i kolejna podwyżkę flapsow. Tak wyglądają realia
|
|
Temat:
JSW
Tu nie ma honorowych wyjść. PiS kasę przewali,PO odda Niemcom. Tak czy siak drobny już przegrał i nie ma co się oszukiwać
|
|
Temat:
JSW
|
|
Temat:
JSW
Kilka stron temu było pośmiewisko jak pisaliśmy o podatku,a teraz płacz.ta spółka to trup,kwestia kilku mc. Nagroda w drodze,podatek w drodze i sam PiS wie co jeszcze.tak można się okłamywać jeszcze parę mc. Chyba że platforma wygra i zaleje to woda w przyszłym roku albo odda Niemcowi. I żeby nie było,podatek za ten rok tez będzie,więc bez marzeń o dywidendzie
|
|
Temat:
JSW
|
|
Temat:
JSW
Teraz dwie premie i jakaś podwyżka. Strona związków na FB już się pali
|
|
Temat: