Temat:
TIM
Podobnie jak w zeszłym roku wypłata zaliczki na poczet przewidywanej dywidendy wyniesie 1,2 zł. Powiem szczerze, że po uzyskiwanych wynikach i wzroście wyceny TIM-u spodziewałem się ciut więcej, ale może Prezes wychodzi z złożenia, że większa powinna być dywidenda wypłacona w połowie 2022 roku ;-)
|
|
Temat:
TIM
"Przyjmując, że będziemy się rozwijali co najmniej jak rynek e-commerce, ta dywidenda też powinna co roku rosnąć" - dodał prezes.
Do grupy TIM należy, oprócz spółki-matki, także spółka 3LP oferująca zautomatyzowany outsourcing usług logistycznych podmiotom z sektora e-commerce.
"Mamy obecnie ok. 30 mln zł na funduszu dywidendowym. Zakładając, że przy 15 mln zł zysku wypłacamy 22 mln zł dywidendy przez trzy lata, skonsumujemy z tych 30 mln zł ok. 21 mln zł - stąd nasza odwaga co do wypłaty dywidendy. Mamy na to środki. W najczarniejszym scenariuszu i tak nie skonsumujemy całego funduszu dywidendowego" - powiedział prezes Folta.
|
|
Temat:
TIM
Spółkę docenili analitycy i zarządzający – w rankingu Giełdowa Spółka Roku 2020 Spółka TIM zajęła drugie miejsce. Gratulacje.
|
|
Temat:
TIM
Nie wiem kto musi zauważyć tę spółkę aby akcje odzwierciedlały jej wartość , nie wiem kto musi się wysypać aby nie zaniżać kursu, wiem tylko, że jest to jedna z pewniejszych firm na rynku, która podczas pandemii udowodniła swoją siłę. Z miesiąca na miesiąc coraz lepsze wyniki, coroczna dywidenda czego chcieć więcej. Tu nie będzie rozczarowań tylko stały, stabilny wzrost.
|
|