PARTNER SERWISU
gzktuvuu
Marek Dziduszko

Marek Dziduszko

Ostatnie 10 wpisów
drax napisał(a):
Cytat:
Po trzecie: redaktor K. bezkrytycznie twierdzi za swoim informatorem, że adresy mailowe, jako takie (samodzielnie), są danymi osobowymi. Otóż – nie wszystkie muszą nimi być, ale i tego Pan Redaktor nie wie.

Ja dostałem maila skierowanego do mnie i nawołującego do głosowania na Pana w dniu 25 maja 2019 r. pomimo, że nie udostępniałem Panu jakichkolwiek moich danych. Co więcej mój mail został udostępniony wielu innym osobom, gdyż nie został ukryty.Mój mail zawiera pełne imię i nazwisko, co w szczególności wywołuje u mnie negatywne uczucia.

Nie popieram żadnej strony, dawno się wycofałem z jakichkolwiek działań w sprawie GB. Dlatego proszę na przyszłość weryfikować maile, do których wysyłane są informacje i proszę o nieudostępnianie publicznie maili innych osób.

Rozumiem Pańskie niezadowolenie. Przykre, że został Pan narażony na dyskomfort. Oczywiście, że nie udostępniał mi Pan swoich danych, bo niby z jakiego powodu. Nie dysponuję nimi. pzdr.

GetBack to igrzyska?
Pan red. Kosiński z Pulsu Biznesu wezwał mnie 1 sierpnia do tablicy w swoim materiale pt „Falstart dał w GetBacku dopiero trzecie miejsce”. Byłem na urlopie, więc stawiam się dopiero teraz. Ale też, przyznaję, z niechęcią – mała przyjemność odnosić się do artykułu, który uważam za manipulację, mającą zdezawuować działania Kuratora dotyczące unormowania sytuacji w Radzie Wierzycieli GetBack.
Nie polemizując, poprzestanę na sprostowaniach. Red. K. twierdzi, że kogoś chciałem odwołać [z Rady Wierzycieli]. Otóż nie mam takiej siły sprawczej aby odwołać kogokolwiek z RW, no ale p. redaktor zapewne nie zna przepisów, regulujących tę kwestię.
Po drugie, zarządzone przez Kuratora prawybory (cyt): „…jednoznacznie rozwiążą kwestię wskazań kuratora, uzupełnią jedno miejsce z parytetu kuratora, oraz przetestują poparcie dla obecnych członków Rady Wierzycieli”. Nie były to więc wyścigi o kolejność. Wychodzi na to, że redaktor nie znał celu całej operacji.
Po trzecie: redaktor K. bezkrytycznie twierdzi za swoim informatorem, że adresy mailowe, jako takie (samodzielnie), są danymi osobowymi. Otóż – nie wszystkie muszą nimi być, ale i tego Pan Redaktor nie wie.
Nie wie wreszcie, że OSOG nie przetwarza danych osobowych, których przetwarzać nie ma prawa. Gdyby wiedział nie pisałby banialuk… ale po co wiedza, czy weryfikacja fake’a?
Nie wie także, że obligatariusze do woli mogą kontaktować się z Kuratorem. Dla red. K takie zdarzenie jest sensacją…
Wystarczy. Nie warto poważnie podchodzić do artykułu, w którym istotne fakty nie odpowiadają rzeczywistości, a ponura w końcu afera GetBack przedstawiona jest w konwencji relacji sportowej z imprezy, której nie było. OSOG, o ile mi wiadomo, z miłosierdziem spuści zasłonę milczenia na dość nieudolne pomówienia. Czy tak zrobią osoby, występujące w rolach wymagających zaufania publicznego (red. K zarzuca im stronniczość, i – bez pokrycia w faktach - wspieranie OSOG…) – to inna kwestia.
Na koniec: być może dla Czytelnika ciekawa byłaby relacja z reporterskiego śledztwa, jak to się stało, że w ciągu roku poparcie dla Przewodniczącego Rady Wierzycieli GetBacku spadło trzykrotnie? Ciekawe także byłoby sprawdzić, ilu z tych wierzycieli, którzy mu zaufali rok temu, dzisiaj go odrzuca? No, ale trzeba wyczuć dziennikarskim nosem, że temat „krwisty”. I umieć go zrealizować. I chcieć to zrobić.
Mam prośbę do p. Redaktora Kosińskiego: proszę nie traktować afery GetBack jako igrzysk. Nie było krachu na giełdzie, gospodarka nie tąpnęła, wojna nie wybuchła.. Mimo to potworne pieniądze … zniknęły. Iluś tam spryciarzy się cieszy, że wydoili motłoch (padało to określenie wobec obligatariuszy). A tenże motłoch, parę tysięcy ludzi, jest bliskie straty swoich oszczędności. Walą im się plany życiowe, popadają w choroby, depresję, rozwalają się rodziny. I narasta w nich zimna, głucha wściekłość. Tu nie ma nic do śmiechu.
Marek Dziduszko

Dziękuję Państwu za zaufanie i wskazanie mnie w prawyborach na członka Rady Wierzycieli. Mam nadzieję, że wynik szybko znajdzie swój finał w postaci decyzji Sądu o powołaniu. Ukłony:)

Czy Państwo pamiętają, że we wrześniu ub. r. Rada Wierzycieli GetBack podjęła uchwałę „w sprawie sporządzenia zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa przez członków Rady Nadzorczej Spółki, DNLD oraz Abris”? Miała kontynuować prace…. Czy Państwo słyszeli, aby dalej coś działo się w temacie?
Może więc warto powiadomić, że dzisiaj do Prokuratury zostało skierowane zawiadomienie o podejrzeniu możliwości popełnienia przestępstwa przez zorganizowaną grupę przestępczą w związku z aferą GetBack. Mowa w nim o konkretnych zdarzeniach i konkretnych nazwiskach. Info dla zainteresowanych obligatariuszy po mailu na: kontakt@osog.pl.
Czy Rada Wierzycieli przyłączy się do zawiadomienia? Na pewno może to zrobić….Tymczasem proszę o Państwa poparcie w trwających (pra)wyborach (?) do jej składu.
Marek Dziduszko

Formularz głosowania i procedura: drive.google.com/drive/folders...

Deklaracja do OSOG:drive.google.com/open?id=1WJXF...

Czasami Państwo pytają o mnie w związku z kandydowaniem do RW... Parę info poniżej:
Doradca gospodarczy, mentor, certyfikowany trener biznesu i coach. Blisko 30 lat praktyki.
Specjalista organizacji i zarządzania. Prowadzi projekty doradcze, konsultacje i treningi dotyczące zarządzania projektami, zarządzania ryzykiem, przywództwa, sprzedaży, kompetencji społecznych i menedżerskich, negocjacji.
Przewodniczący Rady Polskiej Izby Firm Szkoleniowych. Doświadczenia zawodowe w radach nadzorczych, przemyśle motoryzacyjnym (logistyka i gospodarka magazynowa), mediach (od dziennikarza po redaktora naczelnego), informatyce (systemy ERP), sektorze finansowym, organizacji dystrybucji. Wykształcenie wyższe ekonomiczne (SGPiS/SGH), i podyplomowe dziennikarskie (UW).
Członek-Założyciel oraz członek Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Obligatariuszy GetBack SA.
Poglady (proszę wybaczyć oględność wypowiedzi): 1. Afera GetBack - zdarzenie nieprzypadkowe 2. Szansa na znaczące odzyski - cały czas jest, pod warunkiem że obligatariusze nie będą dawać rozgrywać się nawzajem (mimo różnych interesów) 3. Instrumenty, aby działać skutecznie w sprawie - nadal istnieją... ale chyba nie za bardzo potrafimy z nich korzystać, 4. Emocje - zbyt wiele
Proszę o Państwa głos.
Marek Dziduszko

Info o procedurze i oświadczenie w sprawie głosowania, link:
drive.google.com/open?id=1b0pW...

Możliwość przyłączenia się do OSOG: info i dokumenty
drive.google.com/open?id=1WJXF...

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 8 sierpnia 2019 08:23:15
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,227 sek.

fnonjgoy
tccgnfjo
evloiuuk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
swxnzmqg
lowhismt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat