Temat:
UHYECA
tulus69 napisał(a):ELGAR chyba lekko przesadziłeś albo nie mówimy o tym samym biurze księgowym. Ja też jestem ich klientem i to już blisko dwa lata. Wszystkie dokumenty mam przygotowane na czas, nie zdarzyło mi się żeby były potrzebne jakieś korekty do urzędów. Zawsze odpowiadają na moje emaile, przyznam że czasem nawet trochę przynudzam z pytaniami, ale nie spotkałem się z opieszałością czy niekumactwem z ich strony. Moje spółki prowadzi PANI KSIĘGOWA, miła kontaktowa osoba, nieraz już doradziła jakieś fajne rozwiązania. Miałem już w tym czasie kontrole, wszystko było ok. Ja jestem zadowolony, ceny też maja dobre, a przede wszystkim na miejscu maja dobre prawniczki, więc w razie potrzeby jest obsługa również w tym zakresie. Nie wiem kiedy byłeś ich klientem, ale albo się tak wiele zmieniło, albo tak niefortunnie trafiłeś
Jeśli dobrze pamiętam, okolice 2004. Być może wtedy to była inna firma; jeśli poprawili obsługę, tym lepiej dla nich. Mnie obsługiwał PAN KSIĘGOWY (Artur).
ja jestem zadowolony, ściągnąłem znajomego i on też nie mówi że coś mu nie leży czy ma jakieś zastrzeżenia. Nie wiem więc skąd takie zarzuty z twojej strony;
Z doświadczenia :)
ja hołduje zasadzie, że problem zazwyczaj tkwi gdzieś pośrodku, a kij ma dwa końce.
Hm :)
I jeszcze jedno, to nie jest mała spółka, maja trzy filie, a w Krakowie chyba z 20 księgowych.
Nigdzie nie twierdziłam, że to była lub jest mała firma. tulus69 elgar
|
|
Temat:
UHYECA
Ze spółką miałam kontakt jako klient (mała spółka) i nikomu nie polecam. Pomijając comiesięczne błędy w wyliczeniach i w danych wpisywanych w zeznaniach podatkowych, obsługujący nas księgowy często nie odpowiadał na maile (dopiero ponaglany), kłopot sprawiało mu skanowanie, potrafił nawet umówić się na spotkanie w firmie i zniknąć (wyjść poza biuro) nie zawiadamiając klienta, że go nie będzie. Dokumentów dla klienta (tzn. mnie) też nie było. W pewnym momencie chwilowo zastąpił go jakiś młokos, ale pierwsze wrażenie było jeszcze słabsze niż w przypadku naszego "stałego" księgowego. Zero komunikatywności, niepewność, brak odpowiedzi na pytania, błąkanie się między dokumentami. Ogólne wrażenie z kontaktów z firmą - na "B": błędy, bałaganiarstwo i brak dobrej organizacji. Fatalne wrażenie jak na firmę księgową (czy rachunkową albo audytorską). Skoro piszecie, że działają z powodzeniem, przypuszczam, że do obsługi grubych ryb rzucają creme de la creme a do małych klientów delegują kogoś z łapanki. Inaczej nie potrafię tego zrozumieć.
Ktoś zażartował w tym wątku z firm z "Pcimia Dolnego". Taka firma to był nasz najlepszy wybór księgowy i korzystamy z niej do dziś. Przy konsekwentnej kontroli udaje im się nawet unikać błędów w rozliczeniach :) Cena usługi podobna do Aux.
el
|
|
Temat:
MWTRADE
4malina napisał(a):Getin Holding ogłosił wezwanie na 5.404.476 akcji MW Trade po 6,25 zł za papier Minimalna liczba akcji, po osiągnięciu której wzywający zobowiązuje się je kupić to 4.298.301 akcji, co stanowi 52,49 proc. ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu spółki. Getin Holding obecnie nie posiada żadnych akcji spółki. morb/ asa/ To prawda czy robią sobie żarty? Nie, no dlaczego? Getin ma ponad 30% "przyrzeczone" i właśnie dlatego "Na mocy zawartych umów zobowiązał się ogłosić wezwanie (...)" Ergo, za niedawnym zasysaniem niekoniecznie stał Getin (ale już może podmiot powiązany?)
|
|
W Niemczech poczta w tradycyjnej postaci podobno znika: wyborcza.biz/biznes/1,100896,7...A bliżej InPostu - odebrałam dziś przesyłkę od drugiej (po moim operatorze komórkowym) dużej firmy, która zaczęła mi wysyłać listy z "blachą" InPostu. No to je trzymam :) Tzn. i akcje i blachy. el
|
|
Temat:
IMMOEAST
jedrych napisał(a): Ktoś to pewnie jeszcze trzyma od dołków
Nie od samych dołków, ale od 6,4 trzymam. Jak każdy czasem żałuję, że nie kupiłam wtedy więcej, ale nie ma co drzeć szat, jest dobrze.
|
|
Temat:
ASTARTA
cukier napisał(a):żegnam Was, Udanego urlopu! Bo zakładam, że znikasz tylko na krótko ;) Milczący czytacz
|
|
Temat:
MONNARI
afro87 napisał(a):LIDER WZROSTÓW I LIDER SPADKÓW -20% :D Wczoraj wieczorem przeczytałam artykuł (ktoś tu niedawno podał linkę) o tym, jak prezes Monnari już kiedyś wyprowadził pieniądze z poprzedniej spółki a później wziął i ją upadł. Wystawiłam na sprzedaż. Dziś przez chwilę trochę pożałowałam, że się sprzedały po 2,32, ale teraz... dzięki Ci, przedpiśco wstawiający linki do artykułów dających do myślenia. Monnari złożyło wniosek o upadłość.
|
|