Temat:
MIRBUD
Przy 1 PLN za akcję też długo nie było chętnych, a kurs doszedł do 5. Wycena jest nadal na tle rynku atrakcyjna, a co będzie -zobaczymy po wynikach za q3 i q4, o ile rynek się nie wysypie w międzyczasie.
|
|
Temat:
MIRBUD
Dziękuję bardzo!
|
|
Temat:
MIRBUD
Dziękuję za podpowiedź
|
|
Temat:
MIRBUD
Dziękuję
|
|
Temat:
MIRBUD
Dzięki, przeglądałem tamte obszary i niestety nie mogę nigdzie znaleźć nowszej AT niż ta z 9/6/21
|
|
Temat:
MIRBUD
Czy mogę prosić o aktualną AT Mirbud'u?
|
|
Uprzejmie proszę o aktualną analizę techniczną PKNORLEN
|
|
Dziękuję bardzo !!
|
|
Temat:
ENEA
Bardzo dziękuję !!
|
|
Uprzejmie proszę o aktualna analizę techniczną INSTALKRK
|
|
Temat:
ENEA
Uprzejmie proszę o aktualną analizę techniczną ENEA
|
|
Temat:
MIRBUD
Sporo się ostatnio dzieje na walorze, mam na myśli zmianę kursu (zwłaszcza 18.05), wyniki, nowe kontrakty oraz ogłoszenie polityki dywidendowej. Czy ktoś byłby tak uprzejmy i ocenił aktualna sytuację techniczną Mirbudu?
|
|
Nie sądzicie, że zbliża się czas na shorta?
|
|
Temat:
MIRBUD
Mirbud jest bardzo tani, a biorąc pod uwagę wartość podpisanych nowych kontraktów w tym roku i tych wygranych, a jeszcze nie podpisanych (ok 3,5 mld zł) to ma duży komfort w startowaniu w kolejnych przetargach. Głównym problemem spółki jest według mnie zadłużenie, płynność finansowa i jeszcze niska rentowność, a nie właściciel. Na razie kończone są jeszcze stare kontrakty, ale to już końcówka. Rentowność ma realne szanse się poprawić w najbliższych kwartałach, co powinno poprawić płynność. W takim scenariuszu kurs może dość znacząco wybić się na północ. Poza tym wcale bym się nie zdziwił, gdyby po obecnej cenie główny akcjonariusz chciał przejąć pełną kontrolę nad spółką, ale mocno bym się dziwił tym, którzy oddaliby mu akcje poniżej 2 zł.
|
|
Temat:
MIRBUD
Dziękuję bardzo i pozdrawiam Wiktor
|
|
Temat:
MIRBUD
Kolejne parę wygranych przetargów i wyniki za III kw wydają się stopniowo kurs w górę. Czy ktoś byłby tak uprzejmy i ocenił aktualna sytuację techniczną Mirbudu?
|
|