PARTNER SERWISU
xhnizjrd
Wiktor7

Wiktor7

Ostatnie 10 wpisów
Przy 1 PLN za akcję też długo nie było chętnych, a kurs doszedł do 5. Wycena jest nadal na tle rynku atrakcyjna, a co będzie -zobaczymy po wynikach za q3 i q4, o ile rynek się nie wysypie w międzyczasie.

Dziękuję bardzo!

Dziękuję za podpowiedź

Dziękuję

Dzięki, przeglądałem tamte obszary i niestety nie mogę nigdzie znaleźć nowszej AT niż ta z 9/6/21

Czy mogę prosić o aktualną AT Mirbud'u?

Uprzejmie proszę o aktualną analizę techniczną PKNORLEN

Dziękuję bardzo !!

Bardzo dziękuję !!

Uprzejmie proszę o aktualna analizę techniczną INSTALKRK

Uprzejmie proszę o aktualną analizę techniczną ENEA

Sporo się ostatnio dzieje na walorze, mam na myśli zmianę kursu (zwłaszcza 18.05), wyniki, nowe kontrakty oraz ogłoszenie polityki dywidendowej. Czy ktoś byłby tak uprzejmy i ocenił aktualna sytuację techniczną Mirbudu?

Nie sądzicie, że zbliża się czas na shorta?

Mirbud jest bardzo tani, a biorąc pod uwagę wartość podpisanych nowych kontraktów w tym roku i tych wygranych, a jeszcze nie podpisanych (ok 3,5 mld zł) to ma duży komfort w startowaniu w kolejnych przetargach. Głównym problemem spółki jest według mnie zadłużenie, płynność finansowa i jeszcze niska rentowność, a nie właściciel. Na razie kończone są jeszcze stare kontrakty, ale to już końcówka. Rentowność ma realne szanse się poprawić w najbliższych kwartałach, co powinno poprawić płynność. W takim scenariuszu kurs może dość znacząco wybić się na północ.
Poza tym wcale bym się nie zdziwił, gdyby po obecnej cenie główny akcjonariusz chciał przejąć pełną kontrolę nad spółką, ale mocno bym się dziwił tym, którzy oddaliby mu akcje poniżej 2 zł.

Dziękuję bardzo i pozdrawiam
Wiktor

Kolejne parę wygranych przetargów i wyniki za III kw wydają się stopniowo kurs w górę. Czy ktoś byłby tak uprzejmy i ocenił aktualna sytuację techniczną Mirbudu?

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 2 września 2025 18:13:42
Liczba wpisów: 38
[0,01% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,191 sek.

xlrkrdlc
vpfeuefb
dhcznnms
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mxvzhjrc
isheyqxx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat