PARTNER SERWISU
vximcyhu
piter47

piter47

Ostatnie 10 wpisów
cyt: Kierownictwo KULCZYK OIL VENTURES INC. ("KOV") informuje, iż w Kanadzie, za pośrednictwem systemu SEDAR publikowana jest informacja, że odwiert poszukiwawczy Północne Makiejewskoje-2 ("NM-2"), którego drążenie rozpoczęło się na początku grudnia ub. r., został opuszczony, po tym jak osiągnął głębokość 3.150 m, a profilowanie otworowe i inne informacje uzyskane podczas wiercenia nie wykazały żadnych perspektywicznych stref. :
To fragment oficjalnego komunikatu.Nasuwa się pytanie na ile to info zachwieje kursem.

Krewa
W pryncypiach przyznaję Ci rację,sam od pewnego czasu zgłębiam
tajniki przeróżnych analiz.Patrząc na fundamenty Kov i infa ze
spółki oraz obecny kurs to już tak łatwo tych puzzli ułożyc
nie mogę.

Na forum tym kilku kolegów prezentowało wykresy dotyczące Kov.Przewijały się
"formacje świecowe,wskażniki AT,fale Elliotta".Czytałem wpisy,że dla takich spółek jak
Kov-poszukiwawczo-wydobywczych -analiza z przywołaniem AT w początkowym etapie
ich działalności,mija się z celem.Kurs tych spółek zależy od ogólnego trendu oraz
wiadomości od nich samych a także spekulantów czy może DT.
Podziwiam zaangażowanie kolegów,ich wiedzę,wkład pracy.
Ale np.Łukasz Pałka, Analityk Money.pl
Krótki rys "Dziennikarz ekonomiczny, który w 2009 r. porzucił prasę papierową dla internetu.
Giełdowy optymista, dla którego analiza techniczna to wróżenie z fusów, bo liczą się tylko
twarde dane. Czasami zdarza mu się świadomie łapać noże, a w okresie bessy śpi spokojnie."
--proszę o komentarz .

@Drobny
a cóż tu komentować,najwyżej komunikat na ESPI
cyt;
Data sporządzenia: 2012-03-30
Skrócona nazwa emitenta
BIOTON
Temat
Informacje przekazane BIOTON S.A. przez BIOLEK Sp. z o.o.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
BIOTON S.A. ("Spółka") informuje, w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 31/2011 z dnia 31.08.2011 r. ("Raport"), że w dniu 30.03.2012 r. Spółka otrzymała od spółki BIOLEK Sp. z o.o. ("Biolek") informacje o dokonaniu przez Biolek w dniu 30.03.2012 r. pierwszej dostawy produktów weterynaryjnych w celu ich sprzedaży na rynku w Indiach w ramach umowy zawartej przez Biolek oraz M.J. Exports Private Limited w dniu 21.03.2012 r., o której Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 17/2012 z dnia 22.03.2012 r.

Dokonanie przez Biolek wskazanej powyżej sprzedaży produktów weterynaryjnych, zgodnie z zawartą przez Spółkę umową nabycia udziałów Biolek, o której Spółka informowała w Raporcie, jest zdarzeniem znacząco zwiększającym wartość Spółki i wpływającym na zwiększenie możliwych do uzyskania przez Spółkę przychodów i zysków, będącym podstawą do premii dla sprzedawcy udziałów Biolek w wysokości 6,5 mln PLN.

oto co podał>>(Reuters) - Western generic drugmakers need to adapt to cope with rapid changes in the pharmaceuticals market that are blurring the distinctions between innovator companies and makers of cheaper copycat products.

That is the view of Claudio Albrecht, chief executive of Swiss-based Actavis, which struck a deal on Wednesday with QRxPharma to sell a new patented painkiller called MoxDuo that combines morphine and oxycodone.

Albrecht said he expected to do more such deals for patented and branded medicines in future, including a push into insulins, under deal to be signed shortly with Poland's Bioton, and the development of so-called "biosimilar" drugs.

wiadomość z 21.12.2011-może nareszcie "coś" tam podpiszą.

a co będzie gdy
cyt.z raportu---
"W przypadku, gdy KOV nie pozyska środków na spłatę zadłużenia wynikającego z finansowania pomostowego, zarząd powierniczy uzgodniony między spółkami zostanie zniesiony i KI stanie się beneficjentem w pełnym zakresie (uprawnień korporacyjnych i majątkowych) w odniesieniu do udziałów KOV w konsorcjum Neconde. "

Przeanalizowałem (wprawdzie tylko pobieżnie )
transakcje na KOV-e w dniu dzisiejszym ale
daje się zauważyć , iż pakietów od 20 tyś.
do 50 tyś.po stronie kupujących było sporo.
Biorąc pod uwagę całość obrotu,uważam,iż
tzw.ulica dzisiaj sporo wyprzedała.

Proszę kolegów o komentarz
do raportu.Z góry dzięki.Anxious

proszę kolegów o komentarz informacji
zawartych na stronie
[url=allafrica.com/stories/20111111...
na ile to jest istotne dla KOV?

@ irfy
no cóż...tak to w rzeczy samej wygląda.
ale jak w "to" wpleść --Bioton Actavis,
dostawy dla GlaxoSmithkline,Bayer,
Arkray-glukometry.Może jednak-w dalekiej
przyszłości-Bioton da się "odkuć"Angel

Pełna treść komunikatu
"Spółka Actavis Bioton będzie prowadzić działalność m.in. w zakresie utrzymywania i eksploatacji praw własności intelektualnej insuliny ludzkiej, w tym insulin analogowych na wybranych rynkach obejmujących m.in. Unię Europejską, Stany Zjednoczone oraz Japonię. Spółka nie będzie produkować, ani sprzedawać leków.

Actavis i Bioton obejmą po 50 proc. udziałów we wspólnym przedsiębiorstwie."
pb.pl

PulsInwestora.pl

UOKiK wyraził zgodę na stworzenie przez Bioton i Actavis spółki joint-venture pod nazwą Actavis Bioton z siedzibą w Szwajcarii - podał UOKiK w komunikacie prasowym.
Proszę o komentarze .

Biolek to 200000 pln kapitału zakładowego zakupiony
przez Bio za 60 mln z nadzieją na duże zyski.No,NO.....
Może ja zbyt pobieżnie czytam posty,e-prasę ale nie
znalazłem nic o umowie z Actavisem.Za to jest ruch....

Witam.Bio informuje o podpisaniu umowy z Actavisem na dniach.Wywiad z prezesem (www.rp.pl/artykul/9211,700143.html)brzmi mocno optymistycznie.Może to nie miejsce
na wróżenie ale jakie jest Wasze zdanie na temat powrotu zaufania do Bio gdy
podpisze umowę .

Pytanie .Tyle "plusów dodatnich " o Ukrainie
to kiedy należy oczekiwać przeszacowania KOV?

Czytając raport mam mieszane uczucia.Perspektywa umowy "odjechała" czyli w najlepszym
razie 0,16-0,17 do końca czerwca..A jak Wy odbieracie raport?

Cyt."Kulczyk Investments podpisał z firmą AEI umowę zakupu Elektrociepłowni Nowa Sarzyna .Transakcja - jak wynika z komunikatu zamieszczonego na stronie spółki Jana Kulczyka - jest kolejnym elementem budowy pierwszej, prywatnej grupy energetycznej w Polsce."
Żródło
Więcej... rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34...
To wiadomość znana od 21.I.2011
Na tym forum rozpatrywana była inwestycja w powiązaniu z gazem Ukrainskim.
Czy na dzień dzisiejszy wiadomo coś konkretniejszego ? jeśli tak to proszę o oświecenie mnie.

Szanowni forumowicze !!
Czytam z należytą uwagą wpisy,
z należytym szacunkiem do wiedzy wyrażanej w opiniach
i dochodzę do wniosku ,iż dzisiejsze zamknięcie to jakaś
pomyłka.Winno być powyżej min.5 zł
Co na to rynek,coś mu się przed weckendem pomyliło ?!

Interesujące rzeczy piszecie na temat różnych wynalazków i ich "życia " we współczesnym świecie ale wracając na grunt KOV to informacyjnie ze strony spółki jesteśmy w "czarnej d...e.
Przeczytałem na forum ,iż AT w odniesieniu do spółek wydobywczych może być "błędem"---czyli w odniesieniu do innych spółek to AT jest cacy ale tylko między sprawozdaniami kwartalnymi.Bo inaczej czekamy od wyników do wyników.
Już tylko oficjalnie (u nas )brak info na temat, gdzie indziej już mamy artykuły w prasie papierowej.
Na świecie przy tego typu inwestycjach prasa rozpisuje się szeroko,u nas cisza. Bo co ???.Inni podają
o szerokich zamierzeniach i realizacjach planów (kov) u nas czekamy a narazie "bez komentarza "
czy tego w przezroczystości spółki oczekujemy ??

@kastalto
Wyraziłeś obawy iż ""któregoś dnia "władze lokalne" nie utracą kontroli nad terenem delty Nigru i nie powstanie jakiś front wyzwolenia xyz który po prostu zacznie nawalać w szyby i rurociągi.""W Nigerii walki plemienne często uniemożliwiają eksploatację złóż.>>parkiet.com
ale dlatego lokalna społeczność zawiązała spółkę, która weszła w skład konsorcjum.MOŻE to opanuje sytuację.

@Mieszko
oczywiście trafne spostrzeżenia,właściwe wnioski=pełna zgoda,czyli przechodzenie akcji w ręce
cierpliwych czyt.długodystansowców,rentierów.Pan Jakub ,bodajże 23,02 podawał,iż zysków z KOV
należy oczekiwać po 5-6 latach.Spółka w normalnych warunkach ,mając Ukrainę,np.co pół roku,
przeszacowuje zasoby,akcję idą góra-dół,"gracz" szacuje swoją pozycję i albo sprzedaje akcje
albo decyduje się zostać rentierem.Na KOV -b.trudna decyzja

Czy może ktoś "podrzucić"teorię co się dzieje z tym "przeciąganiem liny" na Bio ?

Na krótko ostatnimi czasy zagościł na forum temat inwestorów długoterminowych
w reakcji na słowa Redface iż po5-7 latach inwestycja zacznie przynosić zyski.
Najczęściej jest tak,iż po kolejnych krokach inwestycyjnych ,wartość spółki
jest przeszacowywana,akcje odpowiednio wędrują w górę i inwestor decyduje:
realizuję (oby)zyski czy czekam dalej-czyt.czekam na dywidendę.U Nas na KOV
ten proces uważam za zachwiany.

@dadek
Nie jesteś sam.Czytam Twoje posty i na Bio i na KOV.Bardzo ciekawa sytuacja na Bio,dawno takiej nie
widziałem (chyba nigdy).Co z Biopartners ?
@miras
zgadzam się z Twoją opinią.hello1

Jakby nie zerkać to kurs Aed to jeszcze 7,03,2011 był 0,32 a 4,02,2011=0,44
a obecnie 0,26 a dołek to ,25

@lukch
dot.zamieszczonego info.
Na innych forach było znane od rana,np.na "ulubionym" przez Nas Bankierze.
To może być przyczynkiem do delikatnego powrotu do polityki informacyjnej.

A ja trochę z innej beczki.Wprawdzie kilka stronic temu padały uspokajające słowa dotyczące Syrii
(tej z Afryki)ale obecnie "ruchawka" mocno się rozpowszechniła,czy nadal to Nas nie dotyczy ?

@Videoyogi
t.zn_że sugerujesz posługiwać się AT tylko do wybranych spółek ?Znaczna część inwestorów bierze pod uwagę
sygnały AT w swoich poczynaniach względem danej inwestycji.Wg mnie na KOV powinno nastąpić (co najmniej)
chwilowe odbicie bo wykres uderza w Bollingera.

A czy "naszej" spółki to AT nie dotyczy,(od dawna niepokojące sygnały),tylko czekanie na info ? tylko "ubieranie leszcza" ? czekanie na wyniki odwiertów ? decyduje o kursie ? a co w międzyczasie ?

A może ktoś zna przyczynę tego nagłego "zjazdu" ?

@dadek
""istnieje jeszcze możliwość (ale to raczej jedna z teorii spiskowych), że kurs został ubity po to, żeby dobrać przez większych bez przepłacania.""
OK ! >>to czemu tak słabo dobierają ?

Ale martwi "zjazd" z 500 mln na 220 mln a także brak informacji co dalej z podpisaną wstępną umowę, zgodnie z którą Biot ma sprzedać 51% akcji szwajcarskiej spółki BioPartners Holdings koncernowi Actavis.

no cóż,t.zw. spóżniony zapłon,kolego co do OPT.Też próbowałem "załapać się" już od 4 zł,i codziennie uznawałem iż wyżej to już nie podskoczy,a jednak.Ale do rzeczy-proszę o odpowiedz co z raportem
odnośnie Ukrainy,przejrzałem sporo postów ale tam odpowiedzi nie znalazłem.Trochę jestem "zmartwiony"
iż to forum straciło animusz.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 16 lutego 2013 22:25:37
Liczba wpisów: 56
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,976 sek.

wfyvmqzt
hxgwdcyw
opcpierk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zrbgrssi
pdtinkpy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat