Temat:
DRAGOENT
Premiera jest zaplanowana na 2021 rok wg informacji na Steam. Dokładnej daty jeszcze nie podano, ale wiele czasu już nie zostało...
|
|
Temat:
PCFGROUP
Kris59 napisał(a):Shok/filolog. Koledzy nie siejcie paniki. Jak czegoś nie wiecie to spytajcie a nie wypisujcie bzdury. Akcje wejdą na giełde 2 tygodnie od ich przydziału czyli tuz przed świętami lub po świetach. Detal dostanie akcje nowej emisji serii B . One rowniez wejda na na giełdę razem z akcjami serii A tylko bedą to PDA i nie żadne 4 tygodnie tylko ok 2 tygodnia od dnia przydziału.Po 4-6 tygodniach dopiero może dojść do ujednolicenia notowań akcji serii A i B i PDA nie bedą już notowane. Kris59, dziękuję za wyjaśnienie. P.S. Nie sieję paniki, mój post to było pytanie :)
|
|
Temat:
PCFGROUP
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale patrząc na harmonogram oferty: Cytat:- około 2 tygodnie od Dnia Przydziału zakładany pierwszy dzień notowania Akcji Istniejących i Praw do Akcji na GPW - około 6 tygodni od Dnia Przydziału zakładany pierwszy dzień notowania Akcji Nowej Emisji na GPW, co będzie równoznaczne z notowaniem na GPW wszystkich Akcji Dopuszczanych Akcje dla inwestorów indywidualnych będą pochodziły z emisji nowych akcji. Czyli zakupione poprzez IPO akcje, zostaną dopuszczone do notowań ok. 4 tygodnie po starcie notowań na GPW akcji już istniejących? Czy dobrze to zrozumiałem?
|
|
Dzień dobry, Jako początkujący "inwestor" mam pytanie odnośnie budowania księgi popytu. Będę wdzięczny za udzielenie odpowiedzi:
1. Czy jeżeli zadeklaruję kupno akcji po maksymalnej ustalonej cenie emisyjnej, a ostateczna cena w IPO będzie mniejsza, to w zaproszeniu na zapis na akcję, będę miał cenę podaną z deklaracji, czy z IPO? 2. Czy jeżeli zadeklaruję chęć kupna (np.) 10 000 akcji i dostanę zaproszenie do kupna na tą ilość (bez redukcji), to czy mogę ostatecznie zmniejszyć ilość, np, do 7 000 (z różnych powodów), czy jedynie zostaje mi albo zapis na zaproponowaną ilość albo odrzucenie? 3. Czy jestem zobligowany to zakupu akcji po otrzymaniu zaproszenia wynikającego ze złożonej deklaracji, czy mogę zrezygnować?
Będę wdzięczny za odpowiedzi. Z góry dzięki!
|
|
Temat:
THEDUST
To już kolejna sesja spadkowa The Dust. Jaki Waszym zdaniem może być zasięg korekty?
|
|
Cześć wszystkim, Czy ktoś może wie gdzie lub w jaki sposób można uzyskać dostęp do bazy komunikatów ESPI? Próbowałem znaleźć jakieś info na stronie KNF-u, ale dokopałem się jedynie do opcji dostępu dla emitentów, którzy komunikaty dodają. Sporo portali branżowych takie komunikaty posiada (np.: Stockwatch). Czy ktoś wie skąd one pochodzą ? Jakieś API z KNF-u ? Jakieś płatne opcje u zewnętrznych instytucji?
Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam
|
|
Hej, Czy jest jakieś narzędzie / appka, która wysyła nam powiadomienie o nowych komunikatach ESPI dla wybranych przez nas spółek? Zamiast ciągle przeglądać i szukać telefon mógłby nas sam powiadamiać o nowych (być może istotnych) komunikatach. Jeżeli nie ma takiego narzędzia, czy chętnie korzystalibyście gdyby takie zostało udostępnione?
|
|