PARTNER SERWISU
iebgobkv
Bohun

Bohun

Ostatnie 10 wpisów
CSharpBeginner napisał(a):
Polecam zapoznać się jak aktualnie wygląda branża IT, a w szczególności gamedev. Przez ostatni rok wszystko się zmieniło i żadnej tutaj walki o programistów nie ma. Sam wystawiając ofertę na Mid/Senior Jave Developera w 2 dni potrafię dostać 200-300 CV. Skończył się rynek pracownika z hukiem.

Z całym szacunkiem, ale “typowa” firma szukająca “typowego” Java developera, których jest dużo, to nie to samo co jedna z najlepszych firm w gamedevie, która musi szukać najlepszych c++ developerów z znajomością unreal engine - to są tak naprawdę dwa różne rynki pracownika…

Vox napisał(a):
takiego obrotu sprawy nikt sie nie spodziewal poza Melvinami.

Cytat:
Obecnie zapotrzebowanie spółki na deweloperów do CP2077 wygląda wg. mnie na wysokie (skoro chwila po premierze potrzebują wielu ludzi).

@Bohun
Skad wiesz że rekrutacja do Cyberpunka? Na poprawki nowych ludzi zatrudniać? Przecież gra już wydana... To bez sensu, nie znają kodu ani nic.

Wiem ponieważ w ofercie stanowiska jest "Cyberpunkt 2077" - wystarczy wejść na stronę spółki, wszystkie stanowiska, które wrzuciłem mają zaznaczone, że to projekt "Cyberpunk 2077". Czy ze względu na poprawki tego nie wiem, ani nie sugeruje - być może na poprawki, być może dalszy rozwój gry (częściowo na pewno, bo są stanowiska związane z multiplayer). Tak jak napisałem, do oceny własnej.

Oprócz tego na internetach można znaleźć rekrutacje dla Spokko (zakładam, że to do ich wiedźmińskiej gry mobilnej, ale to teraz mało istotny temat)

Odbijając nieco od tematu oceny gry (moderacja trochę zaspała, jeżeli chodzi o trzymanie porządku...) polecam na bieżąco śledzić zapotrzebowanie na deweloperów do projektu CP2077 (i nie tylko) i trzymać gdzieś na boku historyczne dane żeby widzieć dynamikę tego zapotrzebowania. Na przykład:
https://pl.cdprojektred.com/jobs/
http://www.skillshot.pl/

jeżeli ktoś jeszcze tego nie robi, a interesuje się spółką. Do oceny własnej, pamiętając, że dobrego dewelopera do gry AAA znaleźć jest sporo trudniej niż "javowca".

Obecnie zapotrzebowanie spółki na deweloperów do CP2077 wygląda wg. mnie na wysokie (skoro chwila po premierze potrzebują wielu ludzi).

EDIT (z kronikarskiego obowiązku, oficjalne ogłoszenia na ten moment do CP2077):
Multiplayer
Game Programmer
Lead Systems Designer
Network Programmer
QA Analyst
Tools Programmer

QA
Art QA Analyst (Environment)
QA Analyst
Tech QA Analyst

Technical
Build Programmer (C++)
Engine Programmer
Generalist Programmer
Junior Build Programmer (C++)
Senior Animation Programmer

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 8 września 2025 11:08:14
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,000 sek.

hqwpzhcs
hwcozwfw
vozmexgh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 694,79 zł +383,47% 96 694,79 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
iprsbudx
szeqdsef
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat