Temat:
ANSWEAR
odliczyli 50% straty 2017 i 50% straty 2018 w 2019 i dlatego był "ujemny" podatek
|
|
Temat:
Vercom
Tym razem opłacało się brać udział w IPO. Całkiem duży przydział, spodziewałem się większej redukcji.
|
|
Temat:
ANSWEAR
"W 2020 r. nasze przychody wyniosły 409,5 mln PLN, co oznacza wzrost o 32% rdr. Mimo rosnącej skali działalności utrzymaliśmy stabilną marżę brutto na poziomie 41,6%. Imponująco, bo ponad 3-krotnie, zwiększyliśmy naszą EBITDA do 30,2 mln PLN, realizując jeden z założonych celów na 2020 czyli ugruntowanie rentowności Spółki. Cieszy nas również fakt dużej efektywności działania, którą widzimy m.in. po spadku kosztów logistycznych do 15,3% oraz nakładów na marketing w odniesieniu do sprzedaży do poziomu 12%."
A 28 maja już kolejny raport za rekordowy 1 kwartał. Jestem ciekaw na jakim poziomie będzie spółka za miesiąc...
|
|
Temat:
ANSWEAR
Rada nadzorcza Answear ustaliła warunki programu motywacyjnego spółki na 2021 rok. Warunkiem przyznania akcji będzie wypracowanie 40 mln zł EBITDA oraz 650 mln zł sprzedaży online - podała spółka w komunikacie. Spółka nie publikowała jeszcze raportu za 2020 rok (planowany termin to 30 kwietnia). Po trzech kwartałach ubiegłego roku EBITDA wyniosła 18,2 mln zł, a przychody ze sprzedaży 263 mln zł. Za ostatnie raportowane dwanaście miesięcy (liczone do końca września 2020 r.) spółka odnotowała 369 mln zł przychodów oraz 23,4 mln zł EBITDA. (PAP Biznes) Czyli zakładają, że zysk EBITDA może wzrosnąć w 2021 roku praktycznie dwukrotnie w stosunku do 2020 roku
|
|
Temat:
ANSWEAR
Chyba jednym z beneficjentów kolejnego lockdownu będzie ta spółka. A jeszcze nie ogłosiła wyników za rekordowy 2020 rok :)
|
|
Temat:
ANSWEAR
Czyżby jutro miało być scalenie akcji z PDA? :)
|
|
Temat:
ANSWEAR
Wszystko okaże się 8 stycznia :) Ale skoro Answear był lepiej oceniany od Dadelo nawet przy cenie 36,50 zł, to chyba mamy przed sobą znaczne możliwości wzrostu.
|
|
Temat:
ANSWEAR
Jest cena maksymalna i zawsze jest źle. Jest cena obniżona też źle. Przyjrzałem się tej spółce i chyba można być spokojnym o jej przyszłość. W dobie korony, bardziej zaostrzania restrykcji na początku przyszłego roku, kolejne miesiące będą bardzo dobre dla tego typu spółek. Oby redukcja była jak najmniejsza :)
|
|