bluyriep
Advertisement
PARTNER SERWISU
ozdkvtog
martin685

martin685

Ostatnie 10 wpisów
Właściwie skąd się wzięła ta czarna reputacja MCI? Da się gdzieś o tym poczytać?

Fundusz MCI zgłosił chęć zakupu 1,67% ogółu akcji spółki po 28,50 PLN czyli z ok. 10% premią w stosunku do aktualnego kursu i zaprosił do składania ofert sprzedaży. Jak według Was należy to odczytywać, ja jestem trochę skonfundowany, czyżby próbowali trochę rozruszać kurs pod ewentualne wyjście z inwestycji w średnioterminowym horyzoncie? Czy może próbują podejść, pod ściągnięcie spółki z giełdy ?

To mój pierwszy post na forum, które śledzę od 2018, także dobrego wieczoru wszystkim :).
Jak ja to widzę
+Prezes Starwarda puścił część swojego pakietu do bitów pokazując w pewien sposób gotowość poniesienia pewnych wyrzeczeń na rzecz spółki oraz podniesienia wiary akcjonariatu
+ Bici wchodzą kapitałowo, co może zaowocować współpracą w przyszłych projektach i pokazuje ich zaufanie do spółki. Tutaj przychodzi mi na myśl też, że decydenci w Starwardzie nie urwali się z choinki i mogli w jakiś sposób negocjować z bitami ten sposób współpracy w miejsce czysto handlowego, gdzie 11bit zaspokoiłby się z przychodów z gry, w przypadku której wg mnie ciężko uwierzyć że nie przyniosłaby przychodów niepokrywających chociażby kosztów wydawcy wchodzące na dość późnym etapie
+ Cena emisyjna powyżej aktualnego kursu akcji, co przy bardzo negatywnym sentymencie na rynku jest miłym zaskoczeniem, duża w tym zasługa Prezesa który puszczając część swojego pakietu obniżył efektywną cenę dla bitów.
+ 5,9 MPLN pozyskane z emisji powinno pozwolić na spokojną egzystencję studia przez kolejny rok, przy założeniu jakiegoś zwiększenia zatrudnienia i wynagrodzeń, a więc +- do momentu premiery The Invincible
+ Gra wygląda obłędnie pod względem graficznym, rzeczywiście dużo wycisnęli z UE4
+ Klimat jest gęsty i czuć napięcie.
- Subiektywnie mało ekscytujący gameplay, zakładałem mniejszą sekwencyjność akcji i trochę większe możliwości eksploracji, patrząc na gameplay spodziewam się małej swobody gracza w tym zakresie, ale może to błędne wrażenie wynikające z pokazanie takiego a nie innego fragmentu rozgrywki.
- Widać pewne braki płynności i spadające fps.
- Premiera przeniesiona na 2023, chociaż można było się tego spodziewać. Mam nadzieję, że będzie to Q1 lub początek Q2
- Nie wiemy ile % przychodów po pokryciu kosztów wezmą bici, zakładam że nie taką dużą biorąc pod uwagę moment wejścia.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 18 kwietnia 2025 21:13:16
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,170 sek.

gdbibiil
utgbcjaa
wealnygg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 511,67 zł +377,56% 95 511,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rkziwedi
yeubpnct
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat