Temat:
MCI
Właściwie skąd się wzięła ta czarna reputacja MCI? Da się gdzieś o tym poczytać?
|
Temat:
ANSWEAR
Fundusz MCI zgłosił chęć zakupu 1,67% ogółu akcji spółki po 28,50 PLN czyli z ok. 10% premią w stosunku do aktualnego kursu i zaprosił do składania ofert sprzedaży. Jak według Was należy to odczytywać, ja jestem trochę skonfundowany, czyżby próbowali trochę rozruszać kurs pod ewentualne wyjście z inwestycji w średnioterminowym horyzoncie? Czy może próbują podejść, pod ściągnięcie spółki z giełdy ?
|
Temat:
STARWARD
To mój pierwszy post na forum, które śledzę od 2018, także dobrego wieczoru wszystkim :). Jak ja to widzę +Prezes Starwarda puścił część swojego pakietu do bitów pokazując w pewien sposób gotowość poniesienia pewnych wyrzeczeń na rzecz spółki oraz podniesienia wiary akcjonariatu + Bici wchodzą kapitałowo, co może zaowocować współpracą w przyszłych projektach i pokazuje ich zaufanie do spółki. Tutaj przychodzi mi na myśl też, że decydenci w Starwardzie nie urwali się z choinki i mogli w jakiś sposób negocjować z bitami ten sposób współpracy w miejsce czysto handlowego, gdzie 11bit zaspokoiłby się z przychodów z gry, w przypadku której wg mnie ciężko uwierzyć że nie przyniosłaby przychodów niepokrywających chociażby kosztów wydawcy wchodzące na dość późnym etapie + Cena emisyjna powyżej aktualnego kursu akcji, co przy bardzo negatywnym sentymencie na rynku jest miłym zaskoczeniem, duża w tym zasługa Prezesa który puszczając część swojego pakietu obniżył efektywną cenę dla bitów. + 5,9 MPLN pozyskane z emisji powinno pozwolić na spokojną egzystencję studia przez kolejny rok, przy założeniu jakiegoś zwiększenia zatrudnienia i wynagrodzeń, a więc +- do momentu premiery The Invincible + Gra wygląda obłędnie pod względem graficznym, rzeczywiście dużo wycisnęli z UE4 + Klimat jest gęsty i czuć napięcie. - Subiektywnie mało ekscytujący gameplay, zakładałem mniejszą sekwencyjność akcji i trochę większe możliwości eksploracji, patrząc na gameplay spodziewam się małej swobody gracza w tym zakresie, ale może to błędne wrażenie wynikające z pokazanie takiego a nie innego fragmentu rozgrywki. - Widać pewne braki płynności i spadające fps. - Premiera przeniesiona na 2023, chociaż można było się tego spodziewać. Mam nadzieję, że będzie to Q1 lub początek Q2 - Nie wiemy ile % przychodów po pokryciu kosztów wezmą bici, zakładam że nie taką dużą biorąc pod uwagę moment wejścia.
|