PARTNER SERWISU
wuvqtced
aban

aban

Ostatnie 10 wpisów
" Analitycy zmienią podejście do Kruka?

Patrząc na reakcję rynkową inwestorzy wolą dmuchać na zimne. Rynek czeka teraz na nowe raporty analityczne ze strony domów maklerskich. Wszystkie ostatnie rekomendacje dla spółki miały ustawione cenę docelową dla akcji windykatora powyżej poziomu 500 zł za jeden papier. Czy zmieni się to po ostatnio opublikowanych wynikach? "

dzisiejszy PARKIET

przy 400 zł oczekiwana stopa dywidendy ok 6%

stopa zwrotu na kapitale własnym ok 25% (2023)

wiec w ciagu 4 lat zwraca sie wartość ksiegowa akcji tym ktorzy dzis nabędą akcje

c/wk ok 2 wiec cena zakupu akcji zwraca sie w 8 lat w formie zysków firmy

ale w ciągu 4 lat cena akcji powinna wzrosnąć o ok 100% o ile wsk c/wk ma być bez zmian

wiec czy jest drogo czy tanio ?

jesli inwestuje sie na min rok dwa to oprocz solidnej dywidendy powinno sie zrealizować solidne zyski kapitałowe

ale to kwestia czy firma utrzyma dotychczasowa wysoka rentowność !!!

pozdrawiam

Konkurent na rynkach Europy firma Indetix spadła na w ostatnich dniach o 7% na giełdzie

po słabych wynikach za 3q 2024 tj słabego wzrostu sprzedaży która była niższa niż 9% czego oczekiwali analitycy rynkowi

aktualnie Indetix liczy na umocnienie się dolara w 4q 2024 co ma poprawić wyniki spółki

pozdrawiam

info z konferencji Zarządu LPP

560 sklepów Sinsay w 2024r (w 4q 2024 nowych 260 sklepów Sinsay)

PODCZAS GDY W 2025 MA BYC OTWARTE 1500 SKLEPÓW SINSAY

nie mam wiecej pytań !!!

Koszty sklepów i dystrybucji oraz ogólne wzrosły w 3q 2024 o ok 500 mln zł co stanowi wzrost o 31%

mimo wiec ze sprzedaż wzrosła w 3q 2024 o 20% EBITDA i zysk netto nie zmienili się w tym okresie tj 0% zmian

wspomniany wzrost kosztów to głównie koszty związane z rozwojem logistyki i sklepów Sinsay

wiec wyniki za 3q 2024 należy ocenić wg mnie pozytywnie bo jest to dynamicznie rozwijajaca sie nadal spółka

zobaczymy co jutro powie Zarząd na konferencji o godz 11

pozdrawiam

poinformowałem oficjalnie KNF o tym .....

zobaczymy co sie dalej wydarzy !!!

skandal na portalu bankier.pl dział wyniki finansowe LPP

zawiera dane fin 3q 2024 ktore beda opublikowane po sesji dzis

to jest przestepstwo wprowadzania inwestorów w błąd

pisałem tam post ale został usuniety

ale jaja !!!

Moderator:
Miejscem właściwym do zgłaszania podejrzeń o popełnienie przestępstwa są jednostki policji lub wybrane jednostki prokuratury a nie fora internetowe

wg dyrektora finansowego sprzedaż LPP mogła wzrosnąć o 20% w III kw 2024

stooq.pl/n/?f=1642837&c=1&... 22

pozdrawiam akcjonariuszy LPP !!!
Moderator:
trudno porzucić bankierowe nawyki, co?

kurs przebił 90 zł i czekamy na atak na 100 zł ....oferta wykupu Comarchu to był changeover

ewentualny kurs sprzedaży pakietu akcji własnych przez Asseco Poland ustali nową linie oporu

mam nadzieje że nie mniejszą niż 100 zł

pozdrawiam

zgadza się ......oferujący jadą na renomie marki Żabki ...ale tu chodzi o samą ofertę inwestycyjną a nie marketing brandu !!!

kto pomylił obie kategorie to może po debiucie żałować (nadsubskrypcja bedzie rekordowa) !!!

pozdrawiam

dzisiaj tv Biznes24 podała wsk giełdowe wyceny Żabki

P/E 60 a P/BV 26 czyli wycena Żabki troche przypomina mi wycene nvidii ktorej P/E na 02.10.2024 wynosi 55

ja osobiście popatrze na debiut Żabki w internecie !!!

hej pojawiłem się tu z forum bankiera ...moderator tam zawiesił posty wielu osób i stało się tam nudno !!!

pisze na temat m.in. LPP

dzisiejsza sesja mało ciekawa tj pod dyktando zmian indeksów na gpw !!!

pozdrawiam

Moderator:
W celu uniknięcia nieporozumień, zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum https://www.stockwatch.pl/forum/wpis-najnowszy-121797_Regulamin-Forum.aspx#121797

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 4 marca 2025 08:15:20
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,04 postów dziennie]
Punkty respektu: 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,192 sek.

tydvwnjw
bghgnumv
jwqerdok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
syamyqyy
qgegklwl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat