oemwwzui
Advertisement
PARTNER SERWISU
fsmwzvwn
gladiq

gladiq

Ostatnie 10 wpisów
Zapis wykonany. Liczę, że cenę zbiją do 16-17 zł.

Zapis złożony. Ciekawe czy będzie redukcja, macie jakieś info, bo w mediach zupełna cisza o spółce.
No poza wywiadem Pana Prezesa udzielonym dla SII.

Co Wy na to ?
stooq.pl/n/?f=795162&searc...
Sołowow chce wycofać Barlinek z giełdy ?
Jak bardzo jest prawdopodobne, że kurs poleci wyżej niż te obiecane 1,3 ?

mathu napisał(a):
Tak, trzeba było je wykupić Anxious

Czyli jestem lama pierwszorzędna :(. Do kiedy był termin wykupu ?

Witam
Jak jest z tą emisją EUI. Miałem na koncie EUIP. Dzisiaj wchodzę nie mam EUIA -euroimplant PDA. Czy pomiędzy EUIP a EUIA trzeba było dokonać jakiejś tranzakcji by dostać PDA.

Czy EUIP zostaną przeliczone na PDA ?
Prośba o pomoc.

Powrót do kanału, zaczaję się rano na akcje. Zobaczymy na DT. Powinno pobujać.

Te Perły to wykrakałem normalnie :)
www.bankier.pl/wiadomosc/EUROI...

Znowu jakaś Perłablah5 pilnuje kursu z 1,35 na 0,9 i tak w kółko. Jak znowu podpompują na 1,3 to będzie już trzeci taki obrót.

Jak nie zobaczymy odbicia w poniedziałek to może być kiepsko.

Jakie macie odczucia odnośnie emisji, kurs po emisji ma szanse iść do góry ?

Czy to Perła tak działa na EUI ?

Polpharma złożyła w XII '09 UOKiK wniosek o przejęcie części majątku Biotonu
PAP - Biznes
14 Sty 2010, 18:08

14.01. Warszawa (PAP) - Polpharma w końcu grudnia 2009 roku złożyła do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wniosek o przejęcie części majątku Biotonu - poinformował UOKiK na swojej stronie internetowej.
"Koncentracja przedsiębiorców polega na nabyciu przez Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA z siedzibą w Starogardzie Gdańskim części mienia Bioton SA z siedzibą w Warszawie" - napisano na stronie UOKiK.

Urząd podał, iż wniosek w sprawie koncentracji wpłynął 31 grudnia 2009 roku oraz że sprawa ta jest w toku.

W połowie listopada 2009 roku Bioton podpisał z należącą do Jerzego Staraka Polpharmą list intencyjny, który zakłada możliwość fuzji obu firm. List przewiduje również możliwość przejęcia przez Polpharmę antybiotykowej części Biotonu oraz jego włoskich spółek zależnych zajmujących się produkcją leków.

Według uzgodnień obu spółek, do 15 grudnia miało zostać opracowane studium połączenia Biotonu z Polpharmą, jednak obie firmy nie chcą udzielać informacji o zaawansowaniu prac nad tym projektem.

Do 28 lutego 2010 roku strony ustalą możliwości ewentualnego połączenia i jego podstawowe parametry, a w razie pozytywnego rezultatu przeprowadzonych prac, do 30 sierpnia podpisany ma być plan połączenia. (PAP)

pam/ ana/

Coś w końcu powinno się ruszyć w kwestii BIO.

Wiadomo coś o kimś, kto dzisiaj skupował i pod co ?? Podzielcie się.
Jak EUI przebije 1,20 znów na przekór AT powinno być ok.

Czy na MIL-u jest możliwy scenariusz jaki miał miejsce dzisiaj z Boryszewem ?
Pytam teoretycznie :)

O coś takiego właśnie mi chodziło. Dzięki serdeczne. Czyli zależ jak kto patrzy na MIL-a po emisji. Jeśli przeważy wiara w nową strategię, może będzie dobrze Think.

michal_o napisał(a):
Serio nie rozumiesz???
Czy tylko sobie żartujesz na łamach Forum ?

Polecam KLIK ...i wszystko stanie się krystalicznie przejrzyste...

Takie posty, jak twój nic nie wnoszą. Wedle AT, to kurs powinien dawno wąchać doły a tak nie jest, dał od 4,08 do 4,90 świetnie zarobić, więc daruj sobie te wielce mentorskie rady. Chodziło mi o wyjaśnienie tej dziwnej sytuacji jaką mamy ciągle na MIL-u.

Czy jakiś fachowiec może się wypowiedzieć odnośnie tego co się dziej na walorze.
Z czym mamy do czynienia . Konsolidacja przed wybiciem ??? . Perspektywa gigantycznej emisji a kurs nie spada ???

Hmm transakcje były zawierane wcześniej więc to nie tłumaczy dzisiejszego spadku do newsie.
Skąd w tym pdfie wzięło się ksero czyjegoś dowodu. blah5

Jakie macie prognozy dla EUI na najbliższe tygodnie??

To jak należy potraktować dzisiejszą sesję ze wzrostem i obrocie 18 mln .
Na dodatek wolumen na kupnie po zakończeniu sesji to 300 kThink.

Oby jutro wywindowali up dalej.

www.parkiet.com/artykul/870984...

Coś nowego o EUI. Mieszane mam odczucia po tym artykule.

Oby ten co miał kupić już się obkupił, bo na spadku sporo osób wyzbyło się akcji, oczywiście jak na NC.

Zgadzam się z przedmówcą, że ktoś ewidentnie pilnuje aby EUI wyskoczył ponad 1,45 - 1,47.
Mieliśmy bodajże 3-4 takie próby. Think
Ja oczywiście znowu dokupiłem w piątek trochę EUI by uśrednić.
Mam jedyną obawę aby walor nie spadł poniżej 1,3. Czas na białą świeczkę. <smile>

Dzisiaj po koniec sesji ruch na EUI znacznie się ożywił. Czyżby zapowiedź kolejnego dobrego newsa.
Zakupiono dzisiaj parę ładnych pakietów akcji co może być sygnałem ponownego ruchu w górę waloru. Oczywiście to tylko moje zdanie.

Mam prośbę o przedstawienie AT waloru przed zbliżającymi się wynikami spółki.

Może już dzisiaj dołek się znalazł, bo od 4 to odbili migiem. Pożyjemy zobaczymy.

Bank Millennium zrealizuje w '09 całość redukcji kosztów przewidzianych na 2010 r
PAP - Biznes
6 Lis 2009, 9:17

06.11. Warszawa (PAP) - Bank Millennium po trzechkwartałach 2009 roku przekroczył poziom 101 mln zł redukcji kosztów, zakładanej na cały bieżący rok i oczekuje zrealizowania w tym roku całości oszczędności, przewidzianych na 2010 rok - poinformował bank w komunikacie.
"Po III kw. 2009 r. Bank przekroczył poziom 101 mln zł redukcji kosztów, zakładanej na cały rok 2009 i oczekuje zrealizowania w roku bieżącym całości oszczędności, przewidzianych na rok 2010" - napisano w komunikacie.

W III kwartale koszty ogółem banku wyniosły 262,6 mln zł i były zbliżone do poziomu z II kwartału. Po 9 miesiącach 2009 roku koszty wyniosły 782,4 mln zł i były o ponad 10 proc. niższe niż rok wcześniej.

"Ten bardzo dobry wynik jest efektem programu redukcji kosztów, ogłoszonego na początku roku i konsekwentnie realizowanego, nawet szybciej, niż pierwotnie planowano" - napisano w komunikacie.

Wskaźnik kosztów do dochodów za III kw. 2009 r. wyniósł 75,5 proc. i był wyższy niż rok wcześniej, kiedy wyniósł 61,1 proc., ponieważ, jak podał bank, spadające koszty nie w pełni zrekompensowały niższe przychody. (PAP)

seb/ jtt/

MIL stał się inwestycją długoterminową.

Millennium
BM BPH - Biznes
6 Lis 2009, 9:15

Spółka opublikowała skonsolidowane wyniki za III kwartał. Wynik odsetkowy wyniósł 190,20 mln zł, wynik z tytułu opłat i prowizji ukształtował się na poziomie 122,05 mln zł. Grupa odnotowała 105,88 mln zł straty operacyjnej oraz 86,99 mln zł straty netto.
Wyniki banku za trzeci kwartał rozczarowują ze względu na poniesioną stratę. Średnia prognoz analityków (PAP) mówiła o 11,5 mln zł zysku netto, a grupa w III kwartale odnotowała 86,99 mln zł straty netto. Wynik odsetkowy zmniejszył się o ponad 1/5 r/r i wyniósł 190,2 mlz zł. Rynek spodziewał się 123 mln zł, co jest pozytywnym zaskoczeniem. Z kolei wynik z tytułu opłat i prowizji wzrósł o 8,3% i w tym przypadku oczekiwania analityków okazały się praktycznie zgodne. W trzecim kwartale spółka odnotowała 12,69 mln zł wyniku z pozycji wymiany, przy 79,42 mln zł przed rokiem. Koszty działania banku zmniejszyły się o 14,6% do poziomu 242,25 mln zł. Na wynikach III kwartału zaciążyły głównie: poniesiona strata (4,4 mln zł) na instrumentach finansowych wycenianych do wartości godziwej wobec 64,61 mln zł zysku przed rokiem oraz koszty z tytułu utraty wartości aktywów finansowych (159,52 mln zł w III kwartale br). Przed rokiem bank dokonał odpisu na kwotę 46,29 mln zł. Wyniki zaprezentowane przez spółkę powinny przyczynią się do gorszego od rynku zachowania kursu akcji

Czyżby 5 zł zobaczymy na tablicy wyników.

Wyskoczyłem po 4,9 a można było po 5,20 :( trudno zarobek jest
Teraz trzeba czekać na okazję.

4,50 przebite i to przed fixem oj będzie ciekawie

Poranne zbicie o 4 % hmm. Zobaczymy na koniec dnia jak to będzie wyglądało. Obrót w 8 min ponad 1,3 ml :)

Ładnie ładnie nic tylko wsiadać moim zdaniem. Znaki na ziemi (AT wyżej) mówią, że lecimy up.

Mam nadzieję, że spółka jutro potwierdzi świeczkę. KBC dał rekomendację kupuj, cena docelowa 31, coś tam. Zapakowany od 24,30 Angel

Łyknę z rana jeśli jeszcze się da. Obecna cena jest bardzo zachęcająca.

Co teraz ?? Dalsza wyprzedaż czy pompka znowu się włączy w stajni pana K.

Załadowałem spółkę dzisiaj. Uważam, że cena była promocyjna. Tylko ewentualne, jutrzejsze chęci wzrostu może zahamować wujek Sam.

Co powiecie teraz o walorze. Dzisiaj mimo sporych spadków Mispol spokojnie szedł do góry.

Moim zdaniem DUD jeśli będzie lecieć to testować będzie wsparcie 1,26. Oby do tego nie doszło. Pożyjemy zobaczymy.
Układ generalnie moim zdaniem gwarantuje DUD spokojne wyjście na prostą przy przychodach/ obrotach jakie generuje spółka w obecnej chwili.
Jutro będzie ważna sesja na papierze - pokaże kierunek marszu, jeśli niedźwiedzie zdobędą przewagę to poziomi wsparcia wydaje się realny.

Może, ktoś kto zna lub obserwuje walor dłużej, ustosunkować się przepowiedzieć możliwe ruchy Bytomia.
Sam mam spółkę w portfelu, ale zaczynam tracić cierpliwość.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 5 kwietnia 2022 19:45:11
Liczba wpisów: 39
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,276 sek.

rtghpppb
dkijrhqf
plrcfvaw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kwxdflxd
yvjvcgar
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat