Temat:
PZU
Z innej beczki. Wczoraj pakiet poleciał po 256zł/szt ponad 3,5 mln zł. Zastanawia tylko kto wywala przy obrotach rzędu paru mld zł pakiet tak nisko?
Według mnie to mogły być tylko akcje pracownicze. Jak pamiętam w dobrych latach (2004-2006) fundusze i różne instytucje zbierały to z rynku po 120-160 zł. Ludzie złote interesy robili na jeżdżeniu i skupywaniu rozdanych darmowo pracownikom 15% akcji spółki PZU. Natomiast dalej nie rozumiem, jak przy takim rynku (wczoraj wolumen prawie 2 mln sztuk, o środzie nie będę wspominał) ktoś wyrzuca ok. 14 tys. sztuk akcji z 40% dyskontem???
|
|
Temat:
ZREMB
irfy napisał(a):Fidiasz napisał(a):pop napisał(a): Jaki dane?
Raport kwartalny...? Dokładnie te :) Zobaczymy, co tam Henczke zwojowało :) Ale ustawili się na te 1,07... Komuś zależy na spychaniu, pytanie czy to ma być zbierane w okolicach 1 czy niżej?
|
|
Temat:
JUPITER
A może czas pomyśleć o dłuższej korekcie? Czyżby okolice 2 zł?
|
|
Temat:
ALCHEMIA
na razie kierunek wydaje się być niepewny. został przełamany trend wzrostowy który rysuje się od początku lipca. może będzie zbieranie z tych poziomów. jeśli tak, to sts i macd mogą wygenerować sygnały kupna niedługo
|
|
Temat:
HBPOLSKA
Jak leci to trzeba uśredniać... taki tuning portfela. I tak ubierają, ubierają... a potem się dziwią, że za ciepło i trzeba zrzucać :)
|
|
Temat:
JUPITER
Jeśli spojrzeć na wykres to od 27. lipca to kąt nachylenia trendu wzrostowego zwiększył się dwukrotnie. Zakres dziennych wahań trzykrotnie. Wg mnie powinniśmy poczekać na realizację tych dwutygodniowych zysków i z poziomu 1,80 wchodzimy z powrotem w trend do góry.
|
|
www.rp.pl/artykul/5,344102.htm...Katowicki Holding Węglowy ma obronić się przed upadłością przez emisję obligacji. KHW zalego Kopexowi 20 mln zł, Spółka ma obiąć część obligacji KHW
|
|
Za dużo wysypywali 20.30-20.40. Jak dla mnie uklepać dziś 20zł i będzie dobrze
|
|
20,40... chyba na dziś wystarczy, to nie ma być kolejny wariacki papier
|
|
Pytanie czy 19,50 się dziś obroni. Wydaje mi się, że im bliżej 20 tym większe sypanie będzie.
|
|
Temat:
PROCAD
daber napisał(a): Aż miło popatrzeć  Póki skup w toku, to ja się stąd nie ruszam Skup skupem, ale chyba nie za bardzo chcą już oddawać :)
|
|
Hehe. Spokojnie, Kopex ma za silne fundamenty, żeby sobie machać kursem w lewo i prawo jak na ulubionym ostatnimi dniami producencie mięsa :). Powoli do góry, myślę, że 19.00 jest do uklepania spokojnie w tym tygodniu, pomimo tego, że tak szybko jak tam weszliśmy, tak ucieczka pod 19 była równie ekspresowa.
pozdr
|
|